Písek opanoval první semifinále. Závěr okořenila bitka

Utkání prvního semifinále play-off krajské ligy nabídlo stejně, jako první kolo vyřazovacích bojů, parádní podívanou před necelou tisícovkou diváků. Hosté od Lužnice využili hned první přesilovou hru a po dvou minutách vedli. Jejich chyby ale dokázali domácí trestat. Ještě v první třetině srovnali a v průběhu druhé třetiny odskočili na rozdíl dvou branek. Dva úspěšné zásahy a jednu asistenci si připsal obránce Pavel Procházka. Dvakrát se ze svého gólu radoval také Jan Řehoř, který přidal navrch ještě dvě asistence.
KL mužů 2014/2015, 1SF, pá 20.2.2015, Zimní stadion Písek
Písek
Veselí nad Lužnicí
8:2
1:1, 2:0, 5:1
Branky a nahrávky: 6. P. Procházka, 25. P. Procházka (Řehoř, F. Procházka), 27. Jungbauer (Slavík, Řehoř), 41. Kudrna (Mošovský), 45. Řehoř (P. Procházka), 47. Gába, 49. Volf (Duchoň), 57. Řehoř (Jungbauer, Slavík - 3. Chlaň (Čáp), 47. Čáp (Mikeska). Rozhodčí: Čáp, Dvořák - Karlín, Němec. Vyloučení: 10:8, navíc P. Procházka (PIS) a Arnold (VES) - oba 5+ do konce za hrubost. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 952. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 8:2.
Písek: Pipek - Mazanec, Jirků, P. Procházka, F. Procházka, Vejda, Kudrna, Tajbl - Mošovský, Novák, Gába, Řehoř, Jungbauer, Slavík, Duchoň, Ciboch, Volf
Veselí nad Lužnicí: Dvořák (46. Studnař) - Míchal, Chlaň, Schmied, Kypta, Švanda, Krampl - Čáp, Mikeska, Dušák, Sekera, Bůžek, Janda, Klimeš, Benda, Vlach, Arnold

Lepší vstup do utkání měli hosté od Lužnice. Po dvou minutách využil přesilovou hru Tomáš Chlaň, když puk z jeho hokejky zamířil ne zrovna prudce od modré čáry kolem hloučku hráčů až nad rameno brankáře Pipka, který měl zřejmě zakrytý výhled. Písečtí udeřili také v početní výhodě, radovali se po brance Pavla Procházky.

V úvodním dějství hrála Lokomotiva s Pískem naprosto vyrovnanou partii. Dva slepené góly ji ale zlomily. Nejprve přesně zamířil z předbrankového prostoru Pavel Procházka a chvíli po něm stál po přečíslení na konci úspěšné akce Daniel Jungbauer.

Když hned na začátku třetí třetiny v přesilovce nezaváhal Jan Kudrna, zdálo se být rozhodnuto. Lokomotiva otevřela hru a zkoušela ještě něco vymyslet. Šestou branku domácího celku zařídil po pěkné přihrávce zpoza branky pohotovou střelou Jan Řehoř.

Zmar hostujícího týmu Veselí dokreslila přesilová hra ve 45. minutě, kdy písecký útočník Ondřej Gába vypíchl kotouč na modré čáře a uháněl sám na Dvořáka, kterého vymíchal a po kličce do forhendu zasunul kotouč za jeho záda. Trenér hostů Špička prostřídal gólmany a vzal si oddechový čas, ve kterém svým svěřencům pěkně od plic sdělil, co má na srdci.

Veselský kanonýr Martin Čáp sice ještě v přesilovce dorazil kotouč do branky v přesilovce, ale z dílčího úspěchu snad ani neměl radost. Lokomotiva musela skousnout ještě dvě hořké pilulky, když dvanáct minut před koncem zúročil tlak před brankovištěm Radek Volf a tři minuty před závěrečnou sirénou zamířil přesně mezi betony Jan Řehoř.

Závěr okořenila i bitka, která byla jako vystřižená ze zámořské hokejové soutěže. Pavel Procházka ke dvěma gólům a asistenci přidal i trest za hrubost, když se vydal trestat krosček Dalibora Arnolda. Oba se do sebe pustili a nakonec jejich pěstní souboj skončil remízou. Série se v neděli 2. února stěhuje do Veselí nad Lužnicí - zápas začíná v 17.00.

Ohlasy trenérů

Roman Vlček, trenér Písku: Věděli jsme, že soupeř má dobré přesilovky, ze kterých také vstřelil obě své branky, jinak jsme jej ale k prakticky k ničemu nepustili. Naše hra byla zodpovědná, byli jsme nebezpečnější a zaslouženě zápas vyhráli.

Michal Špička, trenér Veselí: Zápas se mi hodnotí těžce. Nezačali jsme špatně, vynutili jsme si první faul a skórovali jsme v přesilovce. Začali jsem zvyšovat tlak a mít trošku navrch. Pak ale přišla zbytečná chyba, z toho plynul faul a vyrovnání. I když jsme tu první třetinu docela dobře dohráli, tak bylo vidět, že jsme Písek vrátili zpátky do hry. Ve druhé třetině jsme udělali zase dvě chyby a pustili Písek do vedení 3:1. Ve třetí třetině jsme dostali na 4:1 a bylo prakticky rozhodnuto. První čtyři góly jsme Písku přinesli na podnose, aby se uklidnil. Třetí třetina už nemá cenu hodnotit. Už jsme věděli, že to asi nezvrátíme a trošku jsme pošetřili síly na neděli. Ještě jsme to pak zkusili a otevřeli hru, ale dostali jsme další dva góly. Ale nic to neznamená, jestli je to 4:3, nebo 8:2, to je jedno. Musíme se připravit na další zápas a pokusit se sérii vrátit do Písku.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy