Poruba zvládla souboj sousedů v tabulce s nulou

Písecký tým se poprvé v nadstavbové části soutěže představil na domácím ledě. Poruba dokázala zvládnout vyrovnaný zápas bez obdržené branky. Po bezgólové první třetině se hosté trefili dvakrát v prostřední části a ve třetí třetině.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 3. kolo, so 3.1.2015
Písek
Poruba
0:4
0:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 31. Dohnal (Korec), 33. Dohnal (Široký), 58. Žídek (Korec), 60. Korec. Rozhodčí: Talpa - Zíka, Kreuzer. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 41:44. Průběh utkání: 0:4.
Písek: Hauser – Stodolovský, Koc, Turek, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec, Schwamberger, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Torba, Pecka, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
Poruba: Škoda – Olšr, Bijota, Skokan, Široký, Boháč, Halška, Prokeš, Prepsl, Holub, Csabala, Malát, Dang, Stach, Dohnal, Konečný, Bialoň, Žídek, Horvát, Irgl, Korec

První třetina nepřinesla gólovou radost žádného týmu. V polovině úvodní periody se střelou z mezikruží neprosadil porubský Bialoň. V závěru měli velké šance Bednařík a Turek. Po rozvážném úvodu se tempo hry zvedlo. Oba týmy nevyužili v první třetině početní výhodu a tak zůstal stav po první siréně bezbrankový.

Během necelých dvou minut těsně po polovině základní hrací doby dokázali hosté z Poruby dvakrát skórovat. A pokaždé stál na konci úspěšné akce útočník Ivo Dohnal. Nejprve ve 31. minutě zblízka překonal Hausera střelou nad vyrážečku. V přesilové hře pak napálil odražený kotouč do prázdné branky. Šance měli i domácí, jenomže všechny ztroskotaly na jistém brankáři hostů.

V závěrečném dějství se dlouho čekalo na úspěšného střelce. Třetí třetina se nesla v duchu tvrdého boje. Písečtí věřili, že se jim povede snížit náskok Poruby, ale v závěrečné power-play vstřelil třetí branku Slezanů Ondřej Žídek, který naskočil do hry z trestné lavice. Jedenáct vteřin před koncem pak ujel obraně Jan Korec a po bekhendovém blafáku zasunul kotouč pod Hauserův levý beton. Poruba si z Písku odváží zcela zasloužené tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy