Mladší dorost nestačil na chomutovské Piráty

Chomutov - Písečtí mladší dorostenci jen těžko vzdorovali chomutovským hráčům, kteří svou produktivitou dali ihned z úvodu utkání najevo, že se body ze severu Čech budou vozit jen výjimečně.
Extraliga mladšího dorostu - sk. Západ, 1. kolo, po 1.9.2014
Chomutov
Písek
8:1
3:0, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 1. Lauko (Svoboda J., Bukač), 13. Stínil (Chlán), 17. Buchtela (Chlán, Stínil), 24. Bukač (Svoboda J.), 31. Veselý (Hnídek, Starý), 38. Svoboda J., 52. Svoboda J. (Koblížek.), 56. Lauko (Svoboda J.) – 44. Novák (Matiášek). Rozhodčí: Vlasák - Kokrment, Kopáč. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 49:19. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1.
Chomutov: Pavlát – Buchtela, Jírovec, Studený, Zeman, Jarý, Starý, Záruba – Bukač (C), Černý, Hejduk, Baier, Svoboda J., Lauko, Chlán, Jaroš, Veselý, Hnídek, Breczko, Koblížek.
Písek: Kříž (40. Kolář)– Kopenec, Kukla, Rákosník, Lang, Srb, Hora, Had, Škola, Řehoř, Měchura – Schwamberger (C), Pála, Kolda, Pejša, Novák, Přibyl, Šebesta, Matiášek.

V prvním kole ELIOD extraligy mladšího dorostu zavítal do chomutovské SD ARÉNY tým IHC Písek. Piráti udeřili hned z první střely na Křížovu branku, když skóre utkání otevřel JAKUB LAUKO – 1:0.

Po této brance se hra na několik málo minut uklidnila, a když už se hosté dostávali pomalu zpátky do hry, Piráti opět udeřili. MICHAL STÍNIL zvýšil na 2:0. Hosté byli často vylučování, avšak Pirátům se hra v početní výhodě příliš nedařila. Ovšem při hře pět na pět navyšoval skóre ONDŘEJ BUCHTELA, když si vyjel z bodu pro vhazování na střed hřiště a přesnou střelou zavěsil za záda bezmocného Kříže – 3:0. Tímto skórem také první třetina skončila.

Stejně jako do první periody, tak i do té druhé nastoupil Chomutov velmi odhodlán a hned z kraje třetiny mohl navýšit skóre, tentokrát se ale vyznamenal brankář hostí Richard Kříž. Potřebné štěstí scházelo Křížovi, ale při střele DANIELA BUKAČE, když mu jeho střela propadla za záda – 4:0.

Jak čas utkání ubíhal, přibývalo na skóre. Uprostřed utkání zvyšoval na 5:0 po dorážce JAKUB VESELÝ. Po této brance přibržďovala Piráty disciplína, když hned dvakrát po sobě šli do oslabení, jenže ty Písek nevyužil a necelé dvě minuty před druhou sirénou se doslat do samostatného úniku JAN SVOBODA – 6:0.

Během druhé přestávky došlo ke změně v bráně hostů, když Kolář vystřídal Kříže. Právě Kolář zafungoval jako štístko. Nejprve vychytal útočníky Chomutova, což zvýšilo sebevědomí hráčům Písku, ty pak regulovali skóre na 6:1, když kotouč dostal za záda Paláta ADAM NOVÁK. Jenže tato branka byla jediná, na kterou se hostí zmohli. Následovalo parádní sólo JAN SVOBODA, který si nejprve položil bezmocného Koláře na zem a následně zavěsil bekhendem.

Poté ve vlastním oslabení ujela hned dvojce Pirátů na osamoceného Koláře v brance a po přihrávce od Jan Svobody se prosadil JAKUB LAUKO - 8:1. Tato branka skončila kanonádu v chomutovské SD ARÉNĚ a Piráti Chomutov si dokráčeli pro tři body.

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (Piráti Chomutov): „Byl to pro nás první mistrovský zápas, který jsme chtěli zvládnout, což se nám povedlo. O soupeři jsme nic nevěděli, takže jsme se připravovali na těžké utkání. Z počátku byla hra kostrbatá, pak jsme proměnili nějaký šance, takže jsem spokojený za vítězství, i když máme pořád co zlepšovat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy