Starší dorost rozhodl zápas s Mladou Boleslaví před koncem prodoužení

Skoro 65 minut se na píseckém zimním stadionu čekalo na jeden jediný gól, který by rozhodl o vítězi utkání 22. kola RAKO extraligy staršího dorostu. Nakonec se dvou bodů dočkali Písečtí. Jediným úspěšným střelcem zápasu se stal Vostarek.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 22. kolo, po 17.11.2014
Písek
Mladá Boleslav
1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 65. Vostarek. Rozhodčí: Souček - Šperl, Jílek. Vyloučení: 6:3, navíc Radoš (PIS) 10 min. osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 15:53.
Písek: Hauser – Stodolovský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec, Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Torba, Polanský, Klas, Strnad
Mladá Boleslav: Krofta – Řečinský, Tichý, Chládek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis, Prokop, Kroni, Vajsejtl, Straka, Bohanos, Rypar, Kalaš, Planý, Skořepa, Uřidil, Dančisin

V první třetině asi šedesát diváků na zimním stadionu v Písku nevidělo příliš pohledný hokej. Rozpačitý a opatrný výkon obou týmů ale přece jenom přinesl i nějaké šance. Hned tu první nevyužil po patnácti sekundách Klas v samostatném úniku. Na straně hostů měl na hokejce první gól zápasu Straka. Úvodní dějství skončilo spravedlivě remízou.

Ani druhá perioda nezměnila gólový stav. Od začátku sice začala hrát obě mužstva hodně tvrdě, bohužel na prvního úspěšného střelce si diváci museli ještě počkat. Své šance totiž nevyužil za Boleslav Prokop nebo Kalaš, v dresu domácích nezhodnotili přečíslení Pokorný s Pixou.

Jasnou převahu ve třetí třetině měli Středočeši. Straka, Kroni, Kalaš nebo Prokop – ti všichni mohli vystřelit tři body na mladoboleslavské hokejky ještě v základní hrací době. Proti byl však v dobré formě chytající Hauser. Ale i Krofta v brance na protilehlé straně kluziště prokázal svůj um.

V prodloužení byl k vidění vyrovnaný, ale spíš opatrný hokej. Zdálo se, že oba dorostenecké výběry se už spíš připravovaly na samostatné nájezdy. Rozřešení tajenky přinesl až samý závěr nastaveného času. Osm sekund před koncem Písečtí zavezli kotouč do pásma, gólman Krofta se srazil s útočníkem a Oliver Vostarek dokázal kotouč přes dva obránce natlačit do branky – 1:0.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy