Starší dorost vysoko podlehl Liberci

Zápas dvou týmů z opačného pólu extraligové tabulky. Poslední Písek přivítal na vlastním ledě lídra z Liberce. Tygři si u Otavy s chutí zastříleli a na jihu Čech si v poklidu došli pro plnohodnotnou výhru.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 16. kolo, so 25.10.2014
Písek
Liberec
0:8
0:1, 0:4, 0:3
Branky a nahrávky: 12. Jursa (Rubeš, Bednář), 22. Chrtek (Černý), 28. Wiencek (Chlum, Zachar), 29. Kačírek (Jursa, Rubeš), 39. Rubeš (Lakatoš, Klinger), 44. Černý (Lakatoš), 54. Lakatoš (Chlum, Wiecek), 60. Hylena (Kačírek, Jursa). Rozhodčí: Talpa – Flegl, Kreuzer. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 30:56. Průběh utkání: 0:0, 0:8.
Písek: Hauser – Stodolovský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Pokorný, Marek, Javůrek, Vostarek, Tejko, Šergl, Branský, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa.
Liberec: Petruželka – Starosta, Bednář, Klinger, Kunst, Mečíř – Wiencek, Černý, Lakatoš, Jursa, Zachar, Kačírek, Chlum, Chrtek, Hylena, Rubeš.

Písečtí byli v úvodu lídrovi sympatickým soupeřem a houževnatě se snažili o úvodní branku zápasu. Otevřít skóre mohla akce z 8. minuty utkání, kdy se po vyražené střele z Polanského hole probojoval k opakované dorážce Pixa, Petruželka ale pohotovými zákroky pokryl všechny snahy domácích útočníků. O chvíli později se po pravé straně uvolnil Bednařík a na konci své útočné akce vyslal štiplavou střelu z úhlu, gólman Tygrů na ni však dobře viděl a neponechal nic náhodě.

Po polovině úvodní části to však byli spíše hosté, kdo byl blíže první brance. Drobného zaváhání v písecké rozehrávce se snažil využít Starosta, jeho pokus mířící k pravé tyči však Hauser schoval ve své lapačce. Ve 12. minutě se skóre utkání však již měnilo. Liberečtí zatlačili Jihočechy před jejich branku a po Rubešově přihrávce rozjásal hostující střídačku úspěšnou ranou pod horní tyčku Martin Jursa.

Zatímco úvodní dějství přineslo poměrně vyrovnanou podívanou, v následné druhé třetině se lídr z Podještědí probudil a naprosto pevně vzal otěže utkání do svých rukou. První změny průběžného stavu se v prostředním dějství konaly hned ve 22. minutě, kdy Tygři dobrou minutu kombinovali v pásmu Píseckých a Ondřej Chrtek nakonec celé útočné snažení hostů zpečetil gólem vstřeleným z bezprostřední blízkosti, kdy byl Hauser zcela bezmocný. – 0:2.

Třetí branka Liberce se zrodila v 28. minutě, kdy Tygři bleskově zúročili přesilovou hru a po 22 vteřinách se prosadil po přihrávkách Chluma a Zachara Petr Wiencek – 0:3. Liberečtí byli při chuti i nadále a o necelou minutu později zásluhou Matyáše Kačírka vedli již 4:0. Ani to však nebylo ve druhé části vše. Hostům se v závěru dvacetiminutovky podařilo přetavit v branku ještě jednu početní výhodu, kdy si hráči s tygrem na hrudi zcela rozebrali píseckou obranu, přičemž kotouč směřoval po ose Klinger – Lakatoš – Filip Rubeš a poslední jmenovaný bez problému navýšil náskok svého týmu za pětibrankový.

Za rozhodnutého stavu se zdálo, že se zápas ve třetí části pouze dohraje. Liberečtí však počet vstřelených branek i nadále navyšovali. Ve 44. minutě se po levé straně uvolnil Ondřej Černý a švihem nasměroval puk nad lapačku píseckého gólmana – 0:6. O v pořadí sedmou branku svého týmu se o deset minut později postaral Dominik Lakatoš, který se v závaru před Hauserem nejlépe zorientoval a dorazil puk brány – 0:7.

Ani to nebylo z hostující strany definitivně vše. V poslední vteřině utkání se ještě podařilo uzavřít brankový účet Miroslavu Hylenovi a po závěrečné siréně tak svítilo na časomíře finální, pro domácí hrozivě vypadající, skóre 0:8.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy