Liberec si doma výhru pohlídal

V devátém kole RAKO extraligy staršího dorostu se písecký starší dorost představil na severu Čech v Liberci. Písečtí nenavázali na první získané body, které vybojovali minulý týden doma s Mladou Boleslaví a prohráli jasně 1:6.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 9. kolo, pá 3.10.2014
Liberec
Písek
6:1
2:0, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 11. Nezbeda (Mečíř), 18. Lakatoš (Mečíř), 39. Kačírek (Wiencek), 40. Zachar (Šír), 52. Lakatoš (Nezbeda), 58. Černý (Kačírek, Husa) – 29. Bednařík (Kozák). Rozhodčí: Místecký - Folk, Grundler. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 56:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.
Liberec: Žajdlík – Starosta, Bednář, Eichler, Klinger, Husa, Mečíř – R. Šír, Rubeš, Wiencek, Černý, Lakatoš, Nezbeda, Jursa, Kunst, Zachar, Kačírek, Chlum, Hylena
Písek: Hauser – Stodolovský, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa

Úvodní minuty utkání byly vyrovnané, ale s postupem času si domácí tým vytvářel převahu. V sedmé minutě se k dobré akci dostal Zachar, před brankou však nevymyslel dobrou střelu. Skóre se otevíralo až v polovině první periody, když se prosadil Tomáš Nezbeda a poslal svůj tým do vedení – 1:0. Gól zjednoznačnil libereckou převahu, naopak Písek se do útoku dostával výjimečně a v zakončení byl bezzubý. V šestnácté minutě zvonila po Rubešově střele tyčka a dvě minuty později domácí upevnili vedení. Dominik Lakatoš využil přesilovku přesnou střelou nad rameno – 2:0.

Domácí si přenesli dobrý závěr třetiny i do prostřední dvacetiminutovky. Nezbeda však slibnou akci nedotáhl do konce, a Husovu střelu vytáhl krajem betonu gólman Hauser. Jihočeši se však ještě dostali do hry. Využitá přesilovka před polovinou utkání přinesla kontaktní branku. Lukáš Bednařík svou střelou orazítkoval všechny tyčky, než spadla do sítě – 2:1. Reakce přišla na druhé straně od Wienceka, ale ten nebyl úspěšný sám proti gólmanovi.

Vstřelená branka dostala hosty na koně a trochu zatlačili. Rákosník ani Radoš však svými pokusy Žajdlíka nepřekonali, ani Tejko nebyl později úspěšný. Chvilku před koncem druhé třetiny však nastala osudová chyba písecké obrany, která si nepokryla Matyáše Kačírka a ten už měl snadnou práci – 3:1. A že to není náhoda ukázali Tygři o půl minuty později, když tentokrát zakončoval Marek Zachar a před pauzou poskytl svému týmu psychickou výhodu – 4:1.

Do poslední části nastoupil hostující celek se zpožděním a hned dostal dvě minuty. V průběhu třetiny to však nevypadalo, že by se Píseckým podařilo alespoň srovnat, opět měl velkou převahu domácí Liberec, i když byl často vylučován. V 52. minutě se podařilo Tygrům skórovat ve vlastním oslabení, Dominik Lakatoš ujel obráncům a zvýšil na 5:1. Poslední branku přidal dvě a půl minuty před koncem Ondřej Černý, jenž přijel pomoci dorážet – 6:1. Domácí tak jednoznačně zvítězili, hostující celek se vrací domů s prázdnou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy