Starší dorostenci v domácí premiéře podlehli Liberci

V pátečním utkání se Píseckým nepodařilo uspět v Mladé Boleslavi a o den později je na vlastním ledě nečekal soupeř z kategorie slabších. Do Písku přišel vítěz loňského ročníku extraligy staršího dorostu a ačkoliv mladí Jihočeši předvedli proti silnému oponentovi kvalitní výkon, na body to, bohužel, nestačilo.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 2. kolo, so 6.9.2014
Písek
Liberec
2:4
1:3, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 10. Polanský (Radoš), 45. Radoš – 3. Černý (Lakatoš), 4. Eichler, 20. Kačírek, 33. Kačírek. Rozhodčí: Čáp. Vyloučení: 5:6. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.
Písek: Hauser - Turek, Kozák, R. Rákosník, Stodolovský, Radoš, Klochko, Brabek, Strnad, Tejko, Šergl, Pixa, Vostarek, Polanský, Klas, Hadrava, Bernařík, Marek, Branský.
Liberec: Petružalka - Starosta, Korecký, Eichler, Husa, Melechovský, Klinger, Mečíř, Kunst, Wiencek, Kačírek, Jursa, Hylena, Černý, Šír, Lakatoš, Nezbeda, Zachar, Chlum, Chrtek

Začátek sobotního utkání patřil hostům, kteří od první vteřiny čeřili vody před píseckou brankou a odměny se jim po zásluze dostalo již na začátku 3. minuty utkání, kdy po rychlé akci otevřel brankový účet Ondřej Černý a Liberečtí se zaradovali poprvé – 0:1. Úvod utkání však přinesl dvojnásobnou tygří radost – o pouhou minutu později totiž zblízka udeřil Jan Eichler a s domácími hráči to po dvou inkasovaných brankách v úvodu nevypadalo vůbec dobře.

Další průběh utkání přinesl neurovnanou hru ovlivněnou hned šesti vyloučenými hráči. Jeden menší trest dokázali Jihočeši potrestat, a to v polovině první dvacetiminutovky, kdy se po pravé straně uvolnil Marek Polanský a přesilovkovým gólem probudil na písecké střídačce naději – 1:2.

Na konci prvního dějství však nakonec přece jenom přišla pojistka ze strany Liberce, leč zasloužená. Pět vteřin před první sirénou tygři zúročili svou herní převahu, kdy se v závaru před píseckou brankou zrodila čtvrtá branka zápasu. V nepřehledné situaci, kdy kotouč poskakoval kolem brankové čáry, rozhodčí signalizací potvrdil gól a branka do šatny byla nakonec připsána Matyáši Kačírkovi.

Nebezpečnější akce si také v prostřední fázi utkání vypracovávali především hosté. Velmi blízko byl ve 27. minutě Šír, jeho pokus završit povedenou samostatnou akci gólem ale ztroskotal na lapačce domácího gólmana. Dalším povedeným individuálním únikem se prezentoval Lakatoš, na konci své akce ale neměl již dostatek sil na kloudnější zakončení, a tak jej Hauser pohotovým zákrokem připravil o radost z gólu.

Ke korekci průběžného skóre došlo ve 33. minutě. Po nevyužité šanci domácích, kdy poskakoval puk na brankové čáře, vzápětí přišel trest z hokejky Matyáše Kačírka a tým Liberce vedl již o tři branky. Ještě před druhou pauzou došlo ke dvěma trestným střílením, která shodně měla stejného exekutora – Jana Šergla. Poprvé zmařila píseckému útočníkovi plány levá tyč a ve druhém případě zkoušel uspět forhendovou kličkou, puk ale v závěrečné fázi nájezdu nechal za sebou.

Do třetí třetiny se vcházelo za prakticky rozhodnutého stavu, Písečtí ale překvapili nasazením, se kterým do závěrečné části vstoupili a které nakonec alespoň částečně přineslo své ovoce. V čase 44:15 se ranou od modré prosadil Jan Radoš a snížil na 2:4. Jihočeši usilovali o dramatický závěr, a to i se hrou v šesti bez brankáře, tým z Podještědí si však pozornou obrannou hrou závěr klání již pohlídal a na jihu Čech si připsal tři extraligové body.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy