I druhé vzájemné utkání vyznělo lépe pro Písek

P í s e k - Přátelské utkání na ledě Příbrami vyhráli Písečtí 5:3. Na domácím kluzišti vyhráli svěřenci Jindřicha Setikovského 6:2. Hráči od řeky Otavy podali sebejistý a pohledný výkon, díky kterému Středočechy téměř k žádné herní volnosti nepustili.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., st 4.9.2013
Písek
Příbram
6:2
2:1, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 6. Mošovský (Gába, Kořánek), 18. Volf (Jungbauer), 21. Gába (Mošovský, Kořánek), 39. Volf (Jungbauer), 48. Gába (Mošovský), 57. Mazanec (Volf, Vejda) – 20. Jobek (Grubner), 25. Grubner (Tylich, Klemš). Rozhodčí: Šperl – Mitáš, Streďák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2.
Písek: Havelka (od 21. Kafka) – Burkoň, Procházka, Mazanec, Vejda, Jirků – Mošovský, Kořánek, Vlk, Jungbauer, Korous, Volf, Stropnický, Novák, Gába, Šimoník
Příbram: Kořínek – Matouš, Šlemenda, Sirotek, Tylich, Martínek, Klemš, Polák, Grubner, Jobek, Lipka, Císař, Řehák, Kozelka

Písek nastoupil do utkání ve vysokém tempu. Ihned od prvních minut se Písečtí do svého soupěre pustili a drželi ho v drtivém tlaku. Ten po pěti minutách vyústil v branku, kterou obstaral Karel Mošovský krásnou střelou do horního rohu příbramské branky - 1:0. I přes přesilové hry na obou stranách se Příbram nevymanila z tlaku a Písek tak pokračoval v náporu. Snahu domácích přetavil v další branku Radek Volf - 2:0. Příbram ještě do konce třetiny stihla korigovat díky pohotové dorážce Tomáše Jobka - 2:1. Další změna stavu již nenastala a tak šli oba mančafty do kabin za stavu 2:1.

Příbram šla do druhé třetiny s cílem vyrovnat stav utkání, ale naopak rychle inkasovala. Ondřej Gába se vřítil do obrany Středočechů a navýšil stav na rozdíl dvou branek. Příbrami se poté naskytla možnost dvojnásobné přesilové hry, kterou již po jejím skončení potrestal Jan Grubner. S opět těsným stavem se hra vyrovnala. Hra se přelévala ze strany na stranu a šanci mohl nabídnout publiku kterýkoli tým. Dvoubrankové vedení mohl na píseckou stranu strhnout Mazanec střelou v přesilovce, ale jeho pumelice skončila na tyči. Čtvrtý gól Písku se povedlo vstřelit až Radku Volfovi, který našel mezírku mezi kořínkovými betony. Druhou třetinu Písek ovládl stejným rozdílem, jako tu první a to 2:1. Po dvou periodách tak platil stav 4:2.

Ihned v úvodu poslední části mohl skórovat Mošovský, ale jeho střela těsně minula příbramskou klec. Písecká branka však přišla až po sedmi minutách hry. Mošovský chytře podržel kotouč v útočné třetině a pro najíždějícího Ondřeje Gábu již nebyl žádný problém dostat puk za záda příbramského brankáře - 5:2. Příbram poté pohrdla dlouhou přesilovou hrou čtyři na tři, ve které si téměř žádnou šanci nevytvořila. Necelých sedm minut před koncem se písecký Radek Volf dostal do úniku, ale byl faulován a hlavní sudí nařídil trestné střílení. Hattrick se ale píseckému forvardovi zkompletovat nepodařilo. David Mazanec se následně opřel do puku na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě - 6:2. O necelou minutu později pálil znovu písecký ostrostřelec s extraligovými zkušenostmi, avšak tentokrát jeho střela skončila na horní tyči. Konečný stav utkání nakonec činil 6:2 pro Jihočechy.

Ohlasy hráčů

Radek Volf ml. (hráč IHC Písek): Dnes jsme odehráli dobrý zápas, oba brankáři nás podrželi a oproti minulému domácímu zápasu jsme proměnily své šance a vstřelily více něž jednu branku, takže si myslím, že můžeme být spokojeni. U mé první branky se ke mě odrazil kotouč z chumlu před brankou a já už měl před sebou prakticky prázdnou branku, to už nebylo těžké trefit. U druhé branky jsem si nejdříve vyměnil kotouč v rohu s Danielem Jungbauerem, který mi ho poté vrátil zpoza branky a já to s trochou štěstí prostřelil. Před svým nájezdem jsem nebyl rozhodnutý jak se svou šancí naložím, podle mého soudu jsem měl vystřelit spíše k tyči. Dva góly jsou přesto výborné. Řekl bych, že dva góly v jednom utkání jsem naposledy vstřelil někdy v juniorech minulou sezonu.

Ohlasy trenérů

Radek Volf st. (trenér IHC Písek): Dnešní utkání nemohu nehodnotit dobře, protože bylo vítězné. Sestava se pro dnešní utkání nerodila lehce, jelikož někteří hráči onemocněli, nebo byli na směně v práci. Dnes musím kluky pochválit, více se střílelo, i když první třetina také nebyla podle našich představ, ale myslím si, že jsme soupeře jasně přehráli. Jediné co mě na výkonu mrzí, je určitě málo branek, které jsme dnes dali. Pochvalu také zaslouží oba brankáři. Bohužel se po první třetině zranil Havelka, ale i Kafka si počínal velice dobře.

Milan Filipi (trenér HC Příbram): Na zápas jsme měli k dispozici jediného útočníka ze základní sestavy, která hrála minulý rok. V sestavě jsme měli dva dorostence a tři obránci museli hrát v útoku. Středa je pro nás, bohužel, špatný den – kluci chodí do práce a nestihli s námi odjet. Jsem maximálně spokojený s nasazením a s předvedenou hrou - týmu nemůžu nic vytknout. To, co jsme od zápasu čekali, se vyplnilo.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy