První přípravný zápas Písek zvládl - zvítězil na ledě Příbrami

Loňský finalista středočeské krajské ligy se musel sklonit před nově složeným týmem Písku. Ten i přes nekompletní kádr dokázal rychle vstřelit dvě branky a náskok pak ještě navýšil.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., ne 25.8.2013, ZS Příbram
Příbram
Písek
3:5
1:3, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 19. Grubner, 57. Grubner (Staňo), 59. Grubner (Licka) – 7. Burkoň (Šimoník), 8. Korous (Kořánek, Gába), 17. Jungbauer (Šimoník), 28. Jungbauer (Volf, Neckář), 54. Řehoř (Kořánek). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 3:5.
Příbram: Vávra (od 30. Kořínek) – Matouš, Šlemenda, Císař, Kamiš, Staňo, Licka, Procházka, Klemš, Grubner, Peterka, Sirotek, T. Flieger, Horáček, Řehák, Jodek, L. Flieger, Pejsar
Písek: Škuta (Kafka) – Burkoň, Neckář, Mazanec, Dvořák, Tajbl, Vejda – Javůrek, Šimoník, Stropnický – Gába, Kořánek, Jungbauer – Korous, Novák, Řehoř

Utkání začalo vyrovnaným úvodem. První velkou šanci měli ve druhé minutě domácí, za které zakončoval útočný výpad Staňo. Škuta byl však na místě. Do vedení se naopak dostali Písečtí, za které se přesně trefil Tomáš Burkoň - 0:1. Ihned vzápětí již navyšoval Václav Korous, který využil dobré práce Kořánka s Gábou – 0:2. Hra se po dvou gólech vyrovnala. K vidění byly šance na obou stranách. Za Písecké ohrozil branku Středočechů Dvořák a na druhé straně uháněl sám na Škutu Císař, ale v samostatném úniku na píseckého brankáře nevyzrál. Stav 0:2 však platil jen do sedmnácté minuty. Tentokrát přesně zamířil Daniel Jungbauer - 0:3. Příbram však rychle korigovala zásluhou Jana Grubera, který zametl kotouč přesně k tyči – 1:3. První třetina tak skončila za stavu 1:3.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji modro-žlutí, kteří ihned na začátku třetiny sehrávali přesilovou hru. Tu však hráči od řeky Otavy nevyužili. Písečtí ve druhé třetině plně přebrali iniciativu na hřišti, z čehož také plynulo navýšení vedení. O čtvrtou branku se znovu postaral Daniel Jungbauer - 1:4. Oba týmy měli v dalším průběhu třetiny několik šancí, lae ani po žádné z nich se skóre nepohnulo. Po druhé třetině tak platilo skóre 1:4.

Třetí třetina se nesla ve vyrovnaném duchu. Několik šancí nabídli oba týmy. Skóre se však ani v půlce třetiny nezměnilo. Ve vyložené šanci se ocitl Václav Korous, ale byl faulován a následovalo trestné střílení. To však písecký forvard neproměnil. Prostřelit příbramského brankáře se povedlo až Janu Řehořovi, který zúročil fantastickou přihrávku od Milana Kořánka – 1:5. Po vstřelené brance se Písek dostal do velkého tlaku, ze kterého vzešly dvě nebezpečné střely Václava Nováka. Příbram se však z tlaku vymanila vstřelenou brankou, o kterou se postaral Jan Gruber - 2:5. Po vícero šancích na obou stranách kluziště se povedlo domácím snížit na rozdíl dvou branek. O třetí branku Příbrami se uzavřením svého hattricku postaral Jan Gruber - 3:5. První přátelské utkání píseckých hráčů tak skončilo vítězstvím 5:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy