Písečtí zvládli zápas v Krumlově a do vyřazovacích bojů půjdou z první pozice!

Pouze zisk alespoň dvou bodů Píseckým zaručoval prvenství. Na ledě čtvrtého Krumlova je nečekalo nic lehkého, což potvrdil také samotný průběh utkání, nakonec ale svěřenci trenérů Setikovského a Volfa ukořistili těsné vítězství a do vyřazovacích bojů půjdou z nejlepší možné pozice.
KL mužů 2013/2014, 22. kolo, ne 2.2.2014
Český Krumlov
Písek
3:4
0:0, 1:1, 2:3
Branky a nahrávky: 30. R. Uhlíř, 50. R. Uhlíř (Lukeš, Klíma), 52. R. Uhlíř (Štěpán, Svačina) – 40. Sýbek (Mazanec, Řehoř), 45. Volf (Korous, Dvořák), 46. Nikodém (Kořánek), 55. Řehoř (Neckář, Sýbek). Rozhodčí: Macák – P. Němec, Lang. Vyloučení: 8:8, navíc Vondrouš (CKR) a Burkoň (PIS) - 10 min. za nesp. chování, Stropnický (PIS) - 10 min (ZHK). Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.
Český Krumlov: R. Lukeš – Machálek, Příchovský, R. Uhlíř, M. Lukeš, Svěchota, Fučík, Klíma, Gallist, Svačina, Matlášek, Z. Uhlíř, Žák, Vondřich, Mígl, Ulman, Štěpán, Vondrouš, Šalanda.
Písek: Mazúch – Neckář, Burkoň, Jirků, Mazanec, Dvořák, Procházka, Hřebíček, Tajbl – Jungbauer, Kořánek, Nikodém – Sýbek, Stropnický, Řehoř – Volf, Korous, Šimoník – Javůrek.

V důležitém posledním utkání o umístění, které mělo značný význam k určení prvního celku Krajské ligy mužů, odstartovali lépe hosté, kteří byli aktivnější a měli více šancí v úvodu utkání, mezi kterými se jen sporadicky našla nějaký pokus mířící na Mazúcha. Písek disponoval velkým množstvím střel, ale žádnou z nich nedokázal využít, v některých dokonce ani nevystřelil. Když se váhy přesilových her přehouply na krumlovskou stranu, měl největší šanci první třetiny Písek. Jungbauer vyrazil na brankáře, kterého tvrdou střelou nepřekonal. V posledních minutách již byly k vidění pouze výpady Korouse s Jungbauerem, kteří si nepřesně přihráli a Řehoře, který v závěrečném tlaku zkoušel prostřelit Lukeše. Žádná šance se ale v první třetině o síť nezastavila.

Úvod prostřední části byl nadmíru zajímavý, jelikož hosté obdrželi dvouminutový trest za pozdní příchod na led, čímž se dostali do nevýhody dvou hráčů v poli. Tuto nepříznivou situaci však přečkali, i když s velkým vypětím Marka Mazúcha, který pochytal velkou spoustu šancí. Na druhé straně zase přispěchal se střeleckou odpovědí Jirků, jeho střela ale nenadělala problémy Lukešovi, který ji v klidu chytil. Při píseckých přesilových hrách to před Lukešem vřelo. Ovšem do branky žádná ze střel zatím nemířila. První trefa utkání tak přišla z hole krumlovských hokejistů. Po nepříjemné teči před Mazúchem se z gólu radoval Roman Uhlíř, který rozpohyboval promrzlým stadionem – 1:0. Písek najednou věděl, že je na tahu a pustil se více do útočení. Ovšem díky přemíře snahy ujeli Krumlovští a ocitli se tváří v tvář Mazúchovi, který potvrdil své kvality. Písek s přibývajícími minutami stále nemohl najít recept na Lukeše, který tvrdě odolával. Těsně před koncem však přišla ještě jedna komplikace na straně Písku. Hostující trenér Setikovský byl vykázán do kabin. To jakoby písecké hokejisty nakoplo a ihned poté se mohli radovat z vyrovnávacího gólu. Perfektní kombinaci zakončil do prázdné klece Jan Sýbek - 1:1.

Úvod poslední části, která měla přinést rozhodnutí poznamenalo mnoho šancí na obou stranách a také dva vyšší tresty, oba na střídačce hostí. Poté již začaly padat góly. Nejprve zaúřadoval Písek. Radek Volf mladší našel skulinu mezi Lukešovými betony – 1:2. Ani o minutu déle se vyznamenal Libor Nikodém, který vyjel zpoza branky a také se mohl radovat ze vstřelené branky – 1:3. Písek začal hrát více defenzivněji a uhlídat stav, který by ho posunul na první místo. V půlce třetí třetiny však přišla komplikace. Krumlov snížil trefou Romana Uhlíře, který se prosadil z nenápadné akce v útočném pásmu – 2:3. O necelé dvě minuty přišlo rozčarování písecké družiny podruhé. Český Krumlov vyrovnal, když Roman Uhlíř překonal Mazúcha střelou nad ramenem a tím završil svůj hattrick - 3:3. To si však Písek nemohl nechat líbit. Okamžitá odpověď přišla za tři minuty, kdy Peckářovu střelu dorazil Jan Řehoř - 3:4. Písek již do konce utkání nepřestal obléhat svého soupeře. Nabídlo se mu i několik velkých možností jak přidat pojistku za celým zápasem. V poslední minutě domácí odvolali brankáře a již se zdálo, že hosté nepřipustí žádné překvapení. Z ničeho nic se ale Krumlovští dostali před Mazúcha a nebezpečně na něj vypálili. Kotouč zůstal kdesi pod betony píseckého brankáře, který si tak připsal nejdůležitější zákrok celého zápasu.

Ohlasy trenérů

Radek Volf st. (IHC Písek): Určitě jsme rádi za vítězství, pro které jsme si dnes přijeli. Výsledek byl dlouho vyrovnaný. Když jsme odskočili na rozdíl dvou branek, tak bych řekl, že jsme díky naší nedisciplinovanosti o vedení přišli. Nakonec jsme ale mohli být velmi rádi, že jsme závěr utkání zvládli.

Někdy se přihodí, že jeden z trenérů musí opustit střídačku. Já jezdil s klukama tři roky sám, znám je, takže to pro mě nebylo nic nového. Naši hráči mají již nějaké zkušenosti a vědí, co se má na ledě dělat. Když jsme na střídačce ve dvou, tak jsme samozřejmě každý u jiného postu hráčů a každý se tak může více všímat svých svěřenců.

Podle mě nemá cenu si vybírat soupeře. Každý z týmů má něco navíc. Pokud chceme postoupit, musíme porazit všechny.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy