Písecký tým nepříjemně zakopl o práh baráže, na domácím ledě podlehl hráčům z Berouna

Písek – Hokejisté IHC Písek budou muset na úvodní zápas baráže o první ligu co nejrychleji zapomenout. Ve svém zahajovacím duelu na domácím ledě podlehli prvoligovému souputníkovi z Berouna a nula na jejich kontě zůstane minimálně do pondělního střetnutí v Brně.
1.liga ČR, B2, so 6.4.2013
Písek
Beroun
0:2
0:0, 0:0, 0.2
Branky: 42. Hošťálek (Kaláb), 57. Polák (Padělek), rozhodčí: Pavlovič, Souček - Flégl, Zíka, vyloučení: 6:7, navíc Kaláb a Přindiš (oba Beroun) 10 minut OT, využití: 0:0, diváků: 720.
Písek: IHC Písek: Halmoši – Kužel, Drtil, Kříž, Makovský, Dvořák, Semrád – Polodna, Vlček, Ferebauer – Heřman, Kučera, Marek – Vaniš, Kubeš, Slavík – Strnad, Petruška, Sedláček.
Beroun: HC Medvědi Beroun 1933: Kůdela – Přindiš, Pondělík, Jebavý, Beneš, Šulc, Kaláb, Malý - Krejčí, Kadlec, Plichta, Videlka, Pour, Besser, Doležal, Hošťálek, Tuček, Polák, Čurda, Padělek.

Utkání druhého barážového kola začalo opatrně od obou soupeřů. Na píseckých holích nebyla ani trochu znát delší pauza bez ostrého zápasu a domácí byli Medvědům naprosto vyrovnaným soupeřem. Jihočeští hokejisté dokonce v úvodních dvaceti minutách byli těmi, kdo diktoval tempo hry, ale z jejich tlaku nevzešla žádná gólová střela. Oba týmy se po první třetině rozešly do kabin za bezgólového stavu.

Berounští Medvědi se z tlaku Písku oklepali a od druhé třetiny začali Halmošimu v brance Jihočechů zatápět. Středočeši však nedokázali propasírovat kus černé gumy za záda strážce svatyně týmu od Otavy, přestože už v několika situacích zvedali ruce nad hlavu a chtěli se radovat ze vstřelené branky. Takže i druhá dvacetiminutovka, poznamenaná několika vyloučeními, skončila bez branek.

To, čeho se diváci na píseckém zimním stadionu nedočkali během úvodních čtyřiceti minut, přišlo chvilku po začátku závěrečného dějství. Branka z konce čtyřicáté druhé minuty rozradostněla hlouček berounských fanoušků, když Ondřej Hošťálek pohotovou tečí usměrnil puk do levé šibenice – 0:1. Medvědi chytře bránili a vlny píseckých útoků narážely na zformovanou obranu Berouna. Hosté trpělivě odráželi útočné výpady Písku, který se ze všech sil hnal za vyrovnáním. Definitivní rozhodnutí padlo zhruba tři a půl minuty pře koncem, když dlouhou přihrávku za obranu zužitkoval Tomáš Polák, jenž neomylně zavěsil po povedeném bekhendovém blafáku – 0:2.

Písek tak do baráže vstoupil porážkou. Zato Medvědi jsou zatím stoprocentní. Dokázali totiž zvítězit zatím v obou odehraných utkáních.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, asistent trenéra IHC Písek: „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale chtěli jsme ten zápas zvládnout a vykročit do baráže úspěšně. Bohužel se nám to nepodařilo. Hodně jsme se trápili v koncovce, což je naše celosezónní bolest, navíc to bylo i herně dost těžkopádné. Určitě bylo znát, že hosté ve středu hráli, zatímco my jsme bylo v podstatě tři týdny bez zápasu. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Zápas nabídl boj z obou stran a postupně dospěl k tomu, že ho může rozhodnout jeden vstřelený gól. A ten dal bohužel Beroun. Pak už jsme se museli do soupeře tlačit, ale hosté si to pohlídali a my už jsme se nedokázali prosadit. Pokud chceme v dalších zápasech uspět, musíme se daleko víc tlačit před branku, svádět ty nepříjemné souboje a dostávat se k dorážkám. To nám dnes chybělo. Naše fanoušky bych chtěl poprosit, aby nad námi nezlomili hůl a pomohli nám i v dalších zápasech. Uděláme maximum pro to, abychom soutěž zachránili.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy