Fakta a ohlasy z utkání v Benátkách nad Jizerou

V pondělní derniéře základní části dokázali doma zvítězit s Havlíčkovým Brodem, o pouhé dva dny později se jim podařilo na tento úspěch navázat. Písečtí hokejisté odstartovali skupinu O baráž výtečně a z Benátek nad Jizerou si přivezli tři body za vítězství 5:3.
1.liga ČR, 1. kolo, st 20.2.2013
Benátky
Písek
3:5
1:1, 2:0, 0:4
Branky a nahrávky: 12. Král (Mrkvička, Maďar), 26. Skořepa (Vařecha, Klimt), 28. Skalický (Mrkvička, Vlach) - 20. Dalecký (Šperger), 47. Pavlíček (Šperger, Dalecký), 51. Vaniš (Boháč, Polodna), 53. Růžička (Šperger, Boháč), 54. Dalecký (Pavlíček). Rozhodčí: Würtherle - Komárek, Krátký. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání:1:0, 1:1, 3:1, 3:5.
Benátky: Blažíček - Mrkvička, Kolmann, Jaroměřský, Pabiška, Říha, Pyrochta, Niko - Vařecha, Skořepa, Klimt, Jech, Bortňák, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Skalický, Vlach, Jonák, Liška.
Písek: Halmoši - Růžička, Pavlíček, Boháč, Drtil, Kříž, Kužel - Dalecký, Šperger, Kotrla - Kubeš, Vlček, Ferebauer - Polodna, Vaniš, Slavík - Heřman, Kučera, Marek.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák, Benátky nad Jizerou: "Sám si to neumím vysvětlit. To, co jsme předvedli, je ostuda. Naši hráči by se měli stydět a sáhnout si do svého svědomí. Příští zápas by to měli napravit. Spokojeni můžeme být akorát s druhou třetinou, kdy jsme naši aktivitu brankově vyjádřili. Místo, abychom na to navázali, začali jsme hrát chaoticky."

Jiří Kudrna, IHC Písek: „Dnešní utkání se nám pochopitelně hodnotí dobře. V první třetině jsme byli aktivnějším týmem. Inkasovali jsme sice úplně zbytečný první gól, ale do přestávky se nám podařilo vyrovnat.Ve druhé části nám Benátky i díky několika přesilovkám odskočily na dva góly, což je pochopitelně dostalo do sedla. Naopak my jsme své šance, kterých jsme opět měli poměrně dost, nevyužili. V tu chvíli to vypadalo na další z řady našich zápasů, ve kterých nedokážeme poměrně kvalitní výkon efektivně využít a dotáhnout k bodům. Naštěstí to tentokrát bylo jiné. Odehráli jsme třetí třetinu jako z říše snů. Předčili jsme v ní soupeře po všech stránkách, dokázali dát čtyři hezké góly a zaslouženě jsme si došli pro tři body. Nesmírně si toho ceníme a všichni kluci si tentokrát zaslouží uznání. Doufám, že dokážeme navázat na naše poslední dvě vítězství i v sobotu proti Berounu.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy