Písecký tým v Jihlavě prozíval první třetinu, pak ale zabral a sahal po prvním úspěchu

Písek – Ani ve třetím střetnutí započítávaném do hodnocení Regionálního poháru nedokázali písečtí hokejisté prolomit bariéru neúspěchů a odvezli si z Jihlavy porážku 1:3. Ruku v ruce s ní ale kráčel výrazně zlepšený výkon týmu, který by si bodové ohodnocení rozhodně zasloužil.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 14.8.2012
Jihlava
Písek
3:1
2:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Polcar (Pometlo, Pěška), 19. Čachotský, 57. Kaláb - 44. Heřman (Kučera). Rozhodčí: Paulík - Vokurka, Rittich. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 267. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Jihlava: Rittich - Zadražil, Kaláb, Štebih, Kolafa, Ficenc, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš - Hubáček, Polcar, Pěška, Pometlo, Vysloužil, Zídek, Pekárek, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Velecký, Filip.
Písek: Kantor - Kanov, Klement, Boháč, Ruprecht, Pavlíček, Popela, Makovský, Předota - Heřman, Kučera, Polodna - Pacanda, Petruška, Bernad - Ferebauer, Vaniš, Slavík - Homolka, Vlček, Markulinec.

Do sestavy zařadili trenéři Josef Řeháček a Jiří Kudrna kvarteto plzeňských mladíků, které se v pondělí u Otavy zapojilo do přípravy. Obranné řady vyztužili Dominik Boháč (22 let) a Jakub Ruprecht (21), v útoku se představili Patrik Petruška (21) a Tomáš Pacanda (20). V brance Jihočechů stanul při očekávaném pravidelném střídání brankářů Pavel Kantor.

Po první části hry se kabinou hostů přehnala malá podvečerní bouřka. A oprávněně… Úvodní dvacetiminutovka servírovala ze strany píseckého týmu zcela bezkrevný výkon, který zaslouženě vyústil ve dvoubrankové vedení domácí Dukly.Její útočník Zeman navíc neproměnil trestné střílení.

S příchodem druhé části hry už ale mířila křivka písecké herní kvality rapidně vzhůru. V poslední třetině se to odrazilo i ve skóre, to když Heřman zakončil krásnou spolupráci s Kučerou snižující trefou na 2:1. Stejní hráči se poté dvakrát ocitli v samostatném nájezdu, ale prvně jmenovaný ho nedokázal zakončit a jeho parťák si vylámal zuby na brankáři Rittichovi. Za výtečně odvedenou práci především ve třetím dějství už se ale Písečtí odměnit nestihli. V době, kdy se chystali na případný závěrečný nápor, přišlo vyloučení a následná gólová rána domácího Kalába pečetící konečný výsledek.

OHLASY Z PÍSECKÉ ŠATNY – Josef Řeháček, trenér IHC Písek: „Způsob, jakým jsme odehrál první třetinu, už nechci od hráčů v žádném dalším zápase vidět. Vůbec jsme v ní nebruslili a pozdě přistupovali k protihráčům. Po domluvě v kabině jsme zahájili druhou třetinu o dost lépe a náš výkon gradoval. V poslední části jsme soupeře přehráli, vytvořili si šance na vyrovnání a určitě jsme si minimálně nerozhodný výsledek zasloužili. Přesně takhle bych si hru týmu představoval.“
Radim Heřman, autor písecké branky: „Do Jihlavy jsme jeli s cílem konečně zvítězit, ale první třetina se nám vůbec nepovedla a prohrávali jsme po ní o dva góly. Řekl bych, že pak se naše hra o dost zlepšila, byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem a v té poslední jsme je i přehrávali. Je škoda, že jsme já a Frank Kučera neproměnili své nájezdy, ze kterých jsme mohli podle mne zaslouženě vyrovnat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy