Důležitý zápas s Medvědy se natáhl až k nájezdům, bonusový bod putuje do Berouna

Dokázali dotáhnout dvoubrankové manko soupeře, nakonec se ale musejí spokojit pouze s bodem. Hokejisté Písku mohli v sobotním střetnutí navýšit odstup na poslední Beroun, Medvědi ale v Písku neponechali nic náhodě. Zápas se nakonec protáhl až k loterii samostatných nájezdů, ve které byli úspěšnější hosté. Bod navíc se tak stěhuje k Berounce.
1.liga ČR, 38. kolo, so 5.1.2013
Písek
Beroun
2:3sn
0:0, 1:2, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 35. Kučera (Drtil, Heřman M.), 56. Kubeš (Šperger, Drtil) - 27. Bárta (Hertl, Kadlec), 29. Bárta (Kadlec, Polák), rozhodující nájezd Lenc. Rozhodčí: Pražák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 8:8, navíc Hrdel (Beroun) – 10 min. a Mrňa (Beroun) – 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 430. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Písek: Halmoši – Boháč, Veselý, Kužel, Drtil, Semrád, Ruprecht, Petráček – Marek, Šperger, Kubeš – M. Heřman, Vlček, Ferebauer – P. Sedláček, Vaniš, R. Heřman – Kučera.
Beroun: V. Sedláček – Knesl, Šulc, Přindiš, Beneš, Jebavý, Hertl – Mrňa, Lenc, Hrdel – Videlka, Doležal, Fiedler – Polák, Stromko, Jonáš – Plichta, Kadlec, Bárta.
Domácí celek vyrukoval do zápasu dvou sousedů ze suterénu tabulky velmi slibně. Hned v úvodních střídáních si jeho hráči vypracovali několik slibných možností, ty však zlikvidoval strážce berounské svatyně a oblíbenec píseckých fandů z minulé sezony Vojtěch Sedláček. Nejblíže k úvodní brance měl jeho jmenovec na domácí straně Pavel Sedláček, který se ocitl za zády hostujících obránců, zakončení se mu však nezdařilo. Středočeši zahajovací nápor Písku přestáli a postupem času se stále více osmělovali. Také oni se nakonec prodrali do dvou nebezpečných šancí, ale Halmoši v domácí brance byl pozorný.

Do prostředního dějství vstoupilo písecké mužstvo o poznání vlažněji, a navíc proti němu stál velmi houževnatý a pohyblivý soupeř. Hosté za tohoto vývoje chytili svou šanci za pačesy a využívali každou možnost k ohrožení Halmošiho klece. Ještě před završením první poloviny střetnutí se za to dočkali dvojnásobné odměny. Ve 27. minutě otevřel účet zápasu mladík Bárta a o dvě minuty později zvýšil tentýž hráč na dvoubrankový rozdíl. Písecký tým mohl vzápětí dostat do hry další únik P. Sedláčka, ten ovšem nasměroval své zakončení jen do ochranné sítě za brankou. Kýžené „první pomoci“ se nakonec Jihočechům dostalo až ve 35. minutě, kdy po Drtilově střele proklouzla mezi Sedláčkovými betony šikovná i pohotová teč Kučery – 1:2. Tento moment nastartoval vskutku mohutnou ofenzívu píseckého týmu a berounští hráči si hodně oddechli, když uslyšeli druhou sirénu, aniž by podruhé inkasovali.

Třetí dějství rozkouskovala řada vyloučení na obou stranách a urputný boj probudil v obou táborech dosud jen doutnající emoce. Ty vzplály hlavně na konci 46. minuty, kdy byl za tvrdý zákrok na Drtila vyloučen do konce zápasu hostující Mrňa. Viditelná snaha Píseckých o kýžené vyrovnání se dlouho utápěla ve zmaru i nervozitě, a Medvědům navíc dodával klid bezchybný brankář V. Sedláček. Zaslouženého srovnání skóre se však nakonec domácí soubor dočkal. V polovině 56. minuty vznikla po Drtilově přesilovkové střele před brankou hostů mohutná skrumáž a Písečtí přetavili svůj důraz v Kubešův vyrovnávající zásah. Tento okamžik probudil na berounské střídačce bouři nevole, ale rozhodčí zůstali při protestech Středočechů neoblomní (kapitán Hrdel navíc vyfasoval „desítku“). Zbylé čtyři minuty už se odvíjely za oboustranné snahy neudělat chybu a rozdílový gól se nedostavil.

V následném pětiminutovém prodloužení mělo po dvou hrubkách v písecké rozehrávce blíže ke gólu mužstvo Berouna, poprvé ale hostující hráč minul píseckou klec a napodruhé zasáhl Halmoši.

O vítězi střetnutí tak rozhodly až samostatné nájezdy. Zatímco trojice domácích exekutorů Vlček, R. Heřman a M. Heřman shořela na výtečném Sedláčkovi, na berounské straně uspěl hned napoprvé mladoboleslavský host ve službách Medvědů Lenc. Ti tak uložili na své prvoligové konto velmi cenný bod k dobru.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, IHC Písek: „Beroun u nás předvedl svůj nejlepší výkon z dosavadních tří vzájemných zápasů a zápas to byl pro nás hodně těžký. My jsme v něm i tak byli aktivnější a soupeře přestříleli, tomu však zachytal velmi dobře brankář. Měli jsme dostatek šancí na to, abychom snahu hostů vstřeleným gólem otupili, ale místo toho jsme museli dotahovat dvoubrankové manko. Ceníme si toho, že se naši hráči za nepříznivého stavu nepoložili a alespoň vyrovnali. Hodně nám v tom pomohl ten první gól vstřelený ještě ve druhé třetině. Nájezdy už jsou o štěstí a nám se v nich v této sezoně moc nedaří. Ze dvou domácích zápasů v řadě jsme vytěžili jen jeden bod, což je samozřejmě málo. V tomhle směru mne hodně mrzí hlavně předchozí zápas s Hradcem Králové.“

Petr Novák, Medvědi Beroun 1933: „Do Písku jsme přijeli s cílem bodovat, což se nám povedlo, ale můj názor je, že jsme si měli odvést tři body. Nerad to říkám, ale některá rozhodnutí rozhodčích ovlivnila zápas ve prospěch domácích…“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy