Fakta a ohlasy z Ústí nad Labem

Hokejisté Písku o den dříve předehrávali zápas s ústeckými Lvy. S bodovým přídělem se příliš nepočítalo, horší scénář utkání na severu Čech si ale Jihočeši snad ani nemohli představovat. Na ústeckém ledě se zrodila nejvyšší porážka této sezony.
1.liga ČR, 34. kolo, pá 21.12.2012, Zlatopramen Arena
Ústí nad Labem
Písek
10:0
3:0, 5:0, 2:0
Branky a nahrávky: 10. Brož, 12. Poživil (Lapšanský, Ludvík), 19. Kovář (Ludvík, Lapšanský), 21. Kovář (Poživil, Lapšanský), 33. Čermák (Tůma, Pavlík), 36. Meidl (Handlovský, Rod), 38. Meidl (Daniel Boháč, Přeučil), 38. Ludvík (Lapšanský), 57. Smetana (Meidl, Daniel Boháč), 59. Lapšanský (Poživil, Ludvík). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, Čížek. Vyloučení: 5:10, navíc Šperger (Písek) 10 min. OT. Využití: 5:0. Diváci: 820. Střely na branku: 59:15 (19:7, 20:6, 20:2). Průběh utkání: 10:0.
Ústí nad Labem: Petrásek - L. Poživil, Sklenička, F. Pavlík, Špelda, Vl. Brož, Holomek, od 40. Grin, od 40. Smetana - R. Kovář, Lapšanský, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - P. Přeučil, V. Meidl, Daniel Boháč - D. Tůma, Sýkora, M. Čermák.
Písek: Halmoši (38. - 40. Exner) - do 40. Drtil, Veselý, Kříž, Semrád, Prokop, Kužel, Dvořák - do 50. Strnad, Šperger, Marek - Petruška, Vlček, Ferebauer - do 50. Markulinec, Kučera, Homolka - Bernad, Novák, Sedláček.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Důležité pro vývoj utkání bylo ubráněné oslabení ve třech proti pěti v úvodním dějství. Ve zbytku třetiny jsme vstřelili tři branky, které určily, jakým směrem se duel bude dále vyvíjet. Jsme rádi, že máme první utkání se shut-outem v sezóně a že jsme si udobřili diváky. Před střetnutím s Pískem jsme trénovali především tlak do branky a hru ve středním pásmu. Přineslo to své ovoce, ale musíme natrénovat vše, abychom byli připravení na play-off, kde se bude rozhodovat. Spokojenost s pátečním zápasem převládá, dávali jsme pěkné góly. Až na pár výjimek není mužstvu co vytknout."

Jiří Kudrna (IHC Písek): "Debakl to byl veliký, ale musím přiznat, že v úvodu zápasu bylo na domácích znát, že nejsou v největší pohodě. V prvních sedmi minutách se zdálo, že to z naší strany nebude špatné utkání. Tato část hry vypadala slušně, při přesilové hře pět na tři jsme si vytvořili dvě brankové příležitosti. Bohužel poté soupeř udeřil a byli jsme zralí na ručník. Měli jsme od té doby spoustu vyloučených hráčů. Hráli jsme v mladé kombinované sestavě, kterou jsme dávali dohromady pár hodin před střetnutím. Neustáli jsme to a utkání se změnilo v jednostrannou záležitost." (celý rozhovor naleznete zde)

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy