Fakta a ohlasy ze zápasu v Jihlavě

P í s e k - V sobotním duelu na ledě Dukly Jihlava písečtí hokejisté ukázali, že se nehodlají s rolí prvoligového obětního beránka jen tak smířit. Na favorita vyrukovali s ohromným úsilím a odměnou se jim staly dva cenné body za vítězství v prodloužení.
1.liga ČR, 32. kolo, so 15.12.2012
Jihlava
Písek
2:3p
1:1, 0:0, 1:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 13. Jeslínek (Prokš, Filip), 52. Hodek (Kolafa) - 10. Rod (Makovský, Šperger), 49. M. Heřman (Makovský), 65. Šperger (Boháč, Polodna). Rozhodčí: Humpolíček - Kašík, Wesley. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 846. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Jihlava: Novotný - Ficenc, Dobrovolný, Kolafa, Jaroš, Jícha, Drtina, Štebih - Jeslínek, Filip, Prokš - Malec, Hubáček, Hodek - Pekárek, Maliník, Čachotský - Krupka, Pometlo, Polcar - Velecký.
Písek: Halmoši - Makovský, Drtil, Boháč, Dvořák, Semrád, Kříž, R. Heřman, Jirků - Rod, Šperger, M. Heřman - Ferebauer, Vlček, Polodna - Marek, Kučera (41. R. Heřman), Vaniš - Sedláček, Kubeš, Petruška.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): "Úvod zápasu jsme měli velice dobrý a v prvních třech střídáních jsme si vytvořili tlak, ze kterého mohla padnout brank. Na gól se ale hrozně moc nadřeme, a naopak potom inkasujeme po odrazech od brusle... Další věcí jsou bohužel naše přesilovky. Chybí nám v nich šikovnost a klid na hokejkách; ve chvíli, kdy se nám otevře prostor před bránou, tak střílíme mimo. To jsou věci, které nás v těch posledních utkáních neustále srážejí dolů. Dnes je to velká škoda, soupeř sice bojoval, ale my jsme ty příležitosti měli."

Jindřich Setikovský (IHC Písek): "Pro nás je dvoubodový zisk obrovským úspěchem. Máme jedno z nejmladších mužstev v soutěži a často se nám stává, že nehrajeme špatně, ale pak uděláme nějaké „nesmysly“, které nás stojí zápas. Tentokrát se nám podařilo utkání dotáhnout k prodloužení, i když jsme popravdě měli v jeho závěru velké štěstí. Ale tak, jak nám v posledních třech nebo čtyřech zápasech chybělo, dnes se k nám přiklonilo. Myslím si, že jsme si to zasloužili, protože kluci opravdu bojovali. Pochválit musím brankáře Halmošiho, ten nás hodně podržel."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy