Tomáš Nouza nemilosrdně popravil svůj Písek, sympatický výkon domácích k senzaci nevedl

Písek - Na píseckém zimním stadionu se v sobotu večer servírovalo vskutku sváteční hokejové menu. Soupeřem domácího týmu nebyl nikdo jiný než suverénně vedoucí tým tabulky z Mladé Boleslavi. Mladý domácí soubor se divákům představil ve velmi nadějném světle, na favorita nabitého zkušenostmi a kvalitou si ale nepřišel.
1.liga ČR, 23. kolo, so 17.11.2012
Písek
Mladá Boleslav
1:5
0:1, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 40. Polodna (Vlček, Ferebauer) - 8. Nouza (D. Vrbata, Mikulík), 27. Nouza (Loskot), 33. Nouza (D. Vrbata), 37. Koudelka (Demel, Bohunický), 42. D. Vrbata. Rozhodčí: J. Jílek - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:4, navíc Boháč (PIS) a Bohunický (MBL) - oba 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 760. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
Písek: Halmoši - Dvořák (33. Semrád), Klement, Drtil, Boháč, Růžička, Petráček - Kubeš, M. Heřman, Sedláček - Strnad (41. Markulinec), Petruška, Marek - Polodna, Vlček, Ferebauer - R. Heřman, Kučera, Slavík.
Mladá Boleslav: Will - Bohunický, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Jindra - Nouza, D. Vrbata, Mikulík - Kafka, Výborný, Pabiška - Loskot, Koudelka, Demel - Rys, Lenc.
Mladoboleslavský tým nepřivezl k Otavě avizovanou nejvýraznější hvězdu, útočníka Phoenixu Coyotes Radima Vrbatu. Všechny jeho ostatní ústřední opory se ale píseckým fanouškům představily, a ta možná nejsledovanější nakonec v utkání excelovala…

Velmi mladé, a navíc nadále oslabené mužstvo Písku vyrukovalo do zápasu nebojácně. Lídra tabulky několikrát dostalo do úzkých a hostující brankář Will byl zaměstnanějším mužem než jeho protějšek Halmoši. Přesto slavila úspěch zkušenost Středočechů. Hned první výraznější příležitost přetavili v úvodní gólový záznam zápasu – na konci své početní převahy Mladoboleslavští přelstili píseckou bránící čtveřici a loňský vůdce píseckého celku Nouza odstartoval své galapředstavení. Jihočeská družina, která naopak tři přesilovky nevyužila, byla nejblíže ke gólu po ráně Kučery, ta však pouze zazvonila na tyč Willovy svatyně.

Prostřední dějství začalo v podobném duchu jako to předchozí a písecký soubor ukazoval svým příznivcům velmi sympatickou tvář. Nechal se však až příliš strhnout hrou a otevřel před favoritem dokořán několik okének. A právě takový tým, jakým je Mladá Boleslav, chyby nemilosrdně trestá. Nejzanícenějším katem domácích nadějí se stal autor úvodní trefy Nouza, který brankami z 26. a 32. minuty dovršil svůj hořkosladký hattrick před "domácím" publikem. Další zaváhání Píseckých před vlastní brankou dovedlo k zápisu do gólových statistik Koudelku a skóre vyrostlo na hrozivých 0:4. Až za tohoto stavu se konečně dokázali prosadit i domácí bojovníci – Vlček s Polodnou sehráli ukázkově přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný snížil na rozdíl tří branek.

Myšlenky domácích hokejistů na zdramatizování výsledku vzaly za své už po minutě hry ve třetí části – celek z města automobilů uzavřel domácí hráče v jejich pásmu a odměnou se mu stal pátý gól z hole Davida Vrbaty. Od té chvíle už směřovali hosté bez výraznějších starostí zápas k očekávanému cíli. Necelé čtyři minuty před koncem se narodil ještě jeden výrazný moment zápasu. Po zákroku domácího Boháče na jednoho z hostujících hráčů se okamžitě obsadil do role mstitele obrovitý slovenský obránce Bohunický. Vybral si ale špatně a v nefalšované bitce si vysloužil pomyslné vavříny napadený písecký zadák.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, IHC Písek: "První třetinu odehrálo naše mladé mužstvo podle představ a pokynů, které mělo. Byli jsme zodpovědní a pozorně bránili střední pásmo. Bohužel jsme zaváhali v oslabení a soupeř toho hned využil. Škoda šancí, které jsme neproměnili, jednou jsme nastřelili i tyč. Ve druhé třetině už jsme chtěli hrát až moc velký hokej, což samozřejmě proti tak silnému a zkušenému soupeři nelze. Ten využili našich chyb a v podstatě rozhodl zápas, i když jsme i my měli šance. V poslední části dali hosté hned na začátku pátý gól a pak už si to samozřejmě pohlídali."

František Výborný, Mladá Boleslav: "Díky nějakým zraněním v našem kádru jsme přijeli v lehce oslabené sestavě a hráli jsme na tři pětky. Bylo to těžké utkání, Písečtí dobře bruslili a obzvlášť v první třetině hráli dobře. Domácí se snažili o jednoduchou a účelnou hru, protože zdejší ledová plocha nebyla v nejlepší kondici, puky hodně odskakovaly. Tým Písku odehrál dobrý zápas už v minulém kole v Olomouci, takže nějaké sebevědomí určitě měl. Nám se ho podařilo zlomit až zhruba v polovině zápasu, kdy se projevily naše zkušenosti. Škoda obdržené branky na 1:4, kdy jsme pustili domácí zase trochu do hry, ale i toho zaváhání jsme dokázali napravit. Pak už jsme zápas v klidu dohráli."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy