Písečtí hokejisté jihlavskou Duklu hodně potrápili, nakonec ale doma inkasovali příliš kruté k.o.

Rychlé vedení, kvalitně odehrané, leč neplodné dvě třetiny... a pak už nic! Písečtí hokejisté se v pondělním duelu s jihlavským favoritem dlouho natahovali po bodovém zisku, ale čtyři inkasované góly v poslední části nasměrovaly zkušené hosty k hladké výhře. Vaz srazily Jihočechům především přesilové hry Dukly, ve kterých se prosadila hned čtyřikrát.
1.liga ČR, 19. kolo, po 5.11.2012
Písek
Jihlava
1:6
1:2, 0:0, 0:4
Branky a nahrávky: 1. Pitule (M. Heřman, Kubeš) - 8. Jeslínek (Zeman, Krupka), 11. Hodek (Kolafa, Čachotský), 41. Zeman, 45. Krupka (Jeslínek, Filip), 53. Pekárek (Pometlo, Prokš), 58. Zeman (Drtina, Jeslínek). Rozhodčí: Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Průběh utkání: 1:0, 1:6.
Písek: Mazanec - Kříž, Procházka, Semrád, Boháč, Doudera, Klement, Makovský - Kubeš, M. Heřman, Pitule - R. Heřman, Petruška, Ferebauer - Polodna, Lukáč, Sedláček - Marek, Vlček, Slavík.
Jihlava: Novotný - Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Jaroš, Drtina, Zadražil, Jícha, Kadlec - Hodek, Maliník, Čachotský - Jeslínek, Filip, Krupka - Zeman, Hubáček, Polcar - Pekárek, Pometlo, Prokš.
Domácí mužstvo vyrukovalo na favorita z Vysočiny ve velkém stylu a už po šestadvaceti vteřinách se díky hezké akci první formace měnilo skóre. Spolupráci sa parťáky Kubešem a M. Heřmanem zakončil Pitule. Ještě v několika dalších minutách Jihočeši výrazně tlačili na pilu a jihlavský gólman Novotný se před zraky svého otce (trenéra gólmanů v IHC Písek) hodně potil. Důležitý druhý gól se ale z nadšené hry píseckého týmu nenarodil a hosté se pozvolna dostali do utkání. Hráčům od Otavy nakonec ještě v průběhu úvodní dvacetiminutovky zlomily vaz přesilové hry Dukly. Na konci 8. minuty doklepl volně ležící puk za záda domácího brankáře Mazance Jeslínek a o necelé tři minuty později se v další početní převaze prosadil zkušený Hodek - 1:2.

Prostřední dějství patřilo z pohledu písecké družiny k tomu nejlepšímu, co zatím v letošní prvoligové sezoně předvedla. Jenže... Boj s koncovkou a výtečným brankářem Novotným prohráli domácí hokejisté na celé čáře, čehož je jasným důkazem bezbrankový stav třetiny. Slibné momenty ve třech přesilových hrách i další příležitosti se neujaly, stejně jako jihlavské výpady v čele s velkou šancí na konci druhé třetiny. Tam také lze hledat další zlomový moment střetnutí.

Do třetí části hry totiž vstoupil písecký celek oslabený o dva hráče. Zbytek prvního trestu přežil bez úhony, při hře čtyř proti pěti ale bránící R. Heřman nešťastně nasměroval křížnou přihrávku soupeře do vlastní branky - 1:3. Tento gól mužstvo Písku na chvíli vychýlil z původního směru, přesto ještě vykazovalo touhu s nepřiznivým výsledkem něco udělat. Když se však o necelé čtyři minuty později prosadil hostující forvard Krupka a zvýšil na 1:4, ocitl se zápas definitivně v režii favorizované Dukly. Písečtí otevřeli hru, slevili na zodpovědnosti a do závěrečného hvizdu inkasovali z několik jihlavských šancí ještě dvakrát. Pátý gól obstaral Pekárek, šestou trefu přidal v další přesilovce hráčů z Vysočiny Zeman.
Skalní písečtí fandové tentokrát nemohli nevidět ohromnou snahu svého týmu porvat se o výsledek. Osud byl ale k Jihočechům nemilosrdný a krutý...

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (IHC Písek): "V Jihlavě jsme v prvním vzájemném zápase prohráli 1:7 a náš výkon byl vyloženě špatný. Teď byl výsledek podobný, ale myslím si, že pro nás tentokrát vyznívá jednoznačně krutě. Kluci víc než čtyřicet minut bojovali, dřeli, ale nakonec to všechno přišlo vniveč. Soupeř využil čtyři přesilové hry, jeden z těch gólů za stavu 1:2 byl navíc vlastní. Potvrdilo se, že Jihlava má na podobné situace velmi vyzrálé hráče, zatímco náš mladý tým se na góly hrozně nadře. Ukázala to druhá třetina, kdy jsme byli aktivnějším týmem a hráli velmi dobře. Měli jsme v ní dost šancí na vyrovnání, ale ani jednu jsme nevyužili."

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): "Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, akorát začátek se nám vůbec nepodařil. Rychle jsme inkasovali a následně byli trošku pod tlakem, ale naštěstí se nám povedlo počáteční nápor ustát. Dominovali jsme hlavně ve třetí třetině, kdy jsme se čtyřikrát prosadili a velice nás těší také tři využité přesilovky."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy