Písečtí si komplikují boj o osmičku, s Třebíčí prohráli o gól

Po prohře v Litoměřicích svěřenci trenéra Řeháčka nestačili doma na celek Třebíče. Hráči Písku sice svého soupeře výrazně přestříleli, hosté ale u Otavy dokázali zvítězit. Jedinou branku domácích zaznamenal David Nedorost.
1.liga ČR, 48. kolo, so 11.2.2012
Písek
Třebíč
1:2
0:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 58. Nedorost (Polodna, Lukáč) - 30. P. Sedláček (Dolníček, Čech), 54. Fořt (Vondráček). Rozhodčí: Horák - Špůr, Komárek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 812. Střely na branku: 45:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Písek: V. Sedláček - Žovinec, Pavlíček, Havran, Zacpálek, Kanov, Lukáč - Antončík, Dalecký, Kudrna - Nouza, Knotek, Slavík - Polodna, Šperger, Nedorost - Ferebauer, Vaniš, Suja.
Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Kadela, Kania, Sobotka, Brož, Sláma, Valenta - P. Sedláček, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Čech - Stejskal, Kaut, Fořt - Přibyl, Heřman, Látal.
Dosavadní vzájemná bilance byla před sobotním utkáním velmi vyrovnaná. Písečtí dvakrát zvítězili po samostatných nájezdech, Třebíčští zase brali všechny body v posledním utkání hraném na jejich ledě.

Vstup do utkání byl z obou stran velmi opatrný. Vzhledem k postavení obou týmů se dalo očekávat, že obě mužstva budou sázet hlavně na kvalitní obrannou činnost. Mírně aktivnějším celkem byli v první části domácí hráči. Po střele od modré vyrazil Hrubec puk před sebe a k dorážce se probojoval Nedorost. Puk ale namířil jen do pravého betonu a skóre utkání se tak neměnilo.

V závěru třetiny byl velmi blízko Nouza, který šel sám na branku, klička do forhendu ale skončila jen ve výstroji brankáře Hrubce. Také na začátku prostředního dějství byli houževnatější hráči Písku. Nejprve zahrozil Dalecký, který zblízka nezamířil přesně a o chvíli později podržel hosty v důležitých chvílích dobře naladěný Hrubec.

Bezbrankový stav mohla prolomit vyložená šance Laše, který si zpracoval křížnou přihrávku, proti jeho střele příklepem se však Sedláček dokázal přesunout.

První gól zápasu nakonec přinesla 30. minuta utkání. Pavel Sedláček se prokličkoval až před píseckou bránu a akci zakončil přesnou střelou k levé tyči – 0:1. V samotném závěru prostřední části mohl navýšit náskok hostujícího celku Čech, jeho zakončení zápěstím však Sedláček dobře přečetl.

Do poslední třetiny si tak hosté nesli těsný náskok. Zvýraznit ho mohl zkraje části Fořt, který se prokličkoval až před píseckou bránu, rána mířená přesně k levé tyči ale skončila jen v připravené náruči píseckého brankáře. Stejný hráč Třebíče se zapsal mezi střelce až ve chvíli, kdy běžela 54. minuta.

Vondráček nahodil touš na píseckou bránu a Tomáš Fořt těsně před Sedláčkem puk tečoval, přičemž domácí brankář na změnu směru puku již nedokázal zareagovat - 0:2. Písečtí se však ještě nevzdávali. Necelé tři minuty před závěrečnou sirénou zamířil David Nedorost z mezikruží k levé tyči a snížil na 1:2.

Písečtí se v závěru ještě snažili vykřesat naději na prodloužení, ani hra bez brankáře ale Jihočechům nepomohla. Třebíč v Písku navázala na úspěšnou sérii a odvezla si od břehu Otavy tři body.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Myslím, že jsme byli takřka po celý zápas lepším a aktivnějším týmem. Bohužel jsme ale neproměnili ani ty nejvyloženější šance, které jsme si vytvořili, a to se potom těžko může pomýšlet na výhru. Naopak soupeř vytěžil z minima maximum a své vážnější příležitosti proměnil, my se nedokázali prosadit ani při akcích do prázdné brány. Zklamala nás koncovka, ke hře nevím, co bych vytknul. Hráli jsme, na co jsme zvyklí, ale bohužel. Několikrát jsme soupeře dostali pod obrovský tlak, bez gólů se zkrátka vyhrát nedá. Výhru jsme si zasloužili více než Třebíč, hráli jsme s daleko větším nasazením, takže jsme mrzutí. Navíc to byl druhý důležitý zápas v řadě, který jsme prohráli o pouhý gól.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Věděli jsme, že nás v Písku nečeká nic jednoduchého, i když se aktuálně potýkáme s velmi dobrou formou. Písek má kvalitní tým, a to jasně potvrdil hned v první části, kdy jsme prakticky jen přihlíželi. Nevím, čím to bylo. Jestli jsme byli nervózní, nebo nás poznamenala cesta, těžko říct. Domácí nás jasně přehrávali a my mohli za remízový stav vděčit jedině Hrubcovi. Ani začátek druhé třetiny nebyl z naší strany příliš povedený, ale potom jsme se osmělili, vstřelil branku, a to nás neskutečně uklidnilo. Už jsme byli pro Písecké nepříjemným soupeřem, nicméně stále bylo před námi hodně minut. Říkal jsem hráčům, že třetí třetina bude o vůli. Domácí už neměli na co čekat a bylo jasné, že budou hrát vabank. Nicméně jsme věřili, že nám vyjde nějaký brejk, což se nakonec také povedlo. Dostali jsme se do vedení o dvě branky a pak už si přáli jen klidný závěr. Bohužel jsme dostali trochu nešťastný gól, po kterém Písečtí vycítili šanci, takže závěr byl opravdu hektický. Nakonec se nám ale podařilo vedení udržet, za což můžeme vděčit obětavosti hráčů a perfektnímu výkonu brankáře Hrubce, bez kterého bychom asi dnes jen těžko body získali. Poděkování zaslouží také diváci, kteří za námi přijeli a místy nám vytvořili domácí atmosféru.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy