Piráti obrali Písek o všechny body

Papírový favorit - Chomutov potvrdil svoji roli a ze sobotního utkání odešel jako vítěz. Piráti si v průběhu úvodní periody vytvořili tříbrankové vedení a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Na začátku třetí periody Mrkvička snižoval na 1:4, to bylo ze strany domácích vše. Hosté nakonec vyhráli 5:1, kdy skóre uzavřel Štěpán Hřebejk.
1.liga ČR, 13. kolo, so 15.10.2011
Písek
Chomutov
1:5
0:3, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 41. Mrkvička - 3. Fiala (Endál, Hromas), 18. Kraft (Hruška, Hřebejk), 19. Hromas (Fiala, Grof), 30. Hřebejk (Kraft, Palin), 56. Hřebejk (Helminen). Rozhodčí: Kubeš - Špůr, Komárek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 1260. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
Písek: Falter - Všetečka, Žovinec, Vráblík, Lukačovič, Kanov, Lukáč, Kolář, Vaniš - Eberle, Nouza, Bělohlav - Nedorost, Šperger, Mrkvička - Polodna, Suja - Mošovský, Ferebauer, Kudrna.
Chomutov: Hanuljak - Bartejs, Jillson, Rutta, Havíř, Palin, Mrázek, Grof - Kůs, Sikora, Seman - Endál, Fiala, Hromas - Helminen, Kraft, Hřebejk - Hruška, Gajovský, Procházka - Heřman.
Hosté od prvních vteřin utkání hýřili aktivitou a poměrně brzy přišla zasloužená odměna. Ve 3. minutě utkání Falter vytěsnil střelu z rohu, kotouče se ale zmocnil Ondřej Fiala, objel ležícího brankáře Písku a ranou od odkryté klece otevřel brankový účet. K další korekci mohlo dojít o dvě minuty později, když se před Falterem z čista jasna zjevil s pukem Kraft, jeho koncovka ale prolétla těsně kolem levé tyče.

Písečtí poprvé vážněji ohrozili chomutovskou branku při své úvodní přesilovce. Nebezpečně se jevila Lukačovičova střela od modré čáry, hostující brankář však na štiplavý projektil dobře viděl a neponechal nic náhodě. Následně ohrozil branku Pirátů ranou zblízka Bělohlav, také v tomto případě dokázal Hanuljak kus černé gumy však zkrotit.

Červené světýlko se za píseckou brankou opět rozsvítilo na začátku 18. minuty. Hruška přejel s pukem modrou čáru a ostrou střelu chomutovského útočníka Falter s vypětím všech sil vyrazil před sebe, kde stál Milan Kraft a pohotovým zakončením bez přípravy přidal druhou branku svého týmu.

Útočné výpady hostujícího celku byly nebezpečné a Piráti z nich nakonec také těžili při své třetí brance. Fiala s pukem objel bránu, chytrou přihrávkou našel před Falterem postaveného Karla Hromase a stejný útočník Chomutova ranou zblízka pokořil píseckého gólmana – 0:3.

Jakoby tři branky v písecké síti byly Chomutovským málo. Také prostřední část Severočeši odstartovali náporem. Nebezpečnou ranou z jízdy se prezentoval Fiala, Falter ale ostrou střelu přesměroval do ochranné sítě. Ve 25. minutě se hnal sám branku Gajovský, bekhendovou kličkou si ale na píseckého brankáře nepřišel. Levý Falterův beton byl včas na správném místě.

Další trefy se hosté dočkali na začátku 30. minuty. Falter vleže doslova čaroval a pokryl několik střeleckých pokusů soupeře, dorážka Štěpána Hřebejka však byla nad jeho síly a Piráti zvedli počtvrté ruce nad hlavu. O chvíli později zahrozil Gajovský. Útočník, který v Písku s hokejem začínal, si ale ani při druhém střeleckém pokusu s Falterem neporadil. I přes čtyřbrankové manko vstoupili domácí do závěrečné části náporem. K zakončení se propracoval Eberle a následně ještě dorážel Nouza, ani jeden z pokusů ale Hanuljak za svá záda nepropustil. Domácí se nakonec přece jenom dočkali. Nedorost přihrál mezi kruhy Vojtěchu Mrkvičkovi, který zamířil přesně do pravého horního růžku chomutovské branky.

Blíže se domácí mohli přiblížit při své následné čtyřminutové početní převaze, Hanuljak ale svůj tým uměl v důležitých momentech podržet a Piráti tak dále velmi poměrně luxusním rozdílem.

Pokud si někdo z přihlížejících dělal iluze, že by Písečtí ještě mohli hostům cesty za třemi body zkomplikovat, po páté chomutovské brance bylo definitivně rozhodnuto. Hostující trojice přečíslila domácí a na konci celé akce prostřelil Faltera podruhé v utkání Štěpán Hřebejk. Trefa stejného hráče byla také poslední, kterou sobotní utkání nabídlo. Písek podlehnul na vlastním ledě Chomutovu 1:5.

Ohlasy trenérů

Milan Stárek (Písek): „Myslím, že rozhodla úvodní třetina, ve které jsme inkasovali tři branky. Opticky jsme i soupeře v určitých částech hry přehrávali. Ve druhé třetině, když jsme začali bránit střední pásmo, tak jsme si častěji vytvářeli šance. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit více než jednu branku, protože jsme hráli hrozně složitě.“

Václav Sýkora (Chomutov): „Nám se velice dobře podařil vstup do zápasu. Velice pozitivně hodnotím, že jsme aktivitu dokázali vyjádřit gólově a to se nám v předchozích utkáních nedařilo. Dá se říci, že první třetina rozhodla. Ve druhé třetině jsme vedení navýšili na 4:0 a myslím si, že většinu zápasu jsme měli pod kontrolou. Také bych chtěl ocenit, že jsme ubránili dvě dlouhá oslabení. Za stavu 4:1 mohli domácí právě v přesilové hře zápas zdramatizovat. Chtěl bych poděkovat hráčům za dnešní výkon.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy