Na berounském ledě Písek počet bodů nerozšířil, prohrál nejtěsnějším rozdílem

V obou předešlých zápasech tohoto týdne Písek bodoval. V sobotu ale předchozí úspěšná tažení napodobit nedokázal a v Berouně o branku prohrál. Ani domácí celek nepředvedl nikterak vynikající hokej, působil však dravějším dojmem a na konci utkání tak mohl slavit výhru za tři body.
1.liga ČR, 5. kolo, so 24.9.2011
Beroun
Písek
2:1
1:0, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Vlček (Besser, Klhůtek), 24. Forman (Přindiš, Jebavý) - 23. Bělohlav (Vráblík, Nouza). Rozhodčí: Humpolíček - Reich, Chocholouš. Vyloučení: 7:8, navíc Heřman (BER) - 10 min. OT za nesportovní chování. Využití: 1:1. Diváci: 350. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Beroun: Furch - Špelda, Soldán, Sobotka, Nedvěd, Jebavý, Přindiš, Barák - Vlček, Besser, Klhůfek - Stromko, Švagrovský, Hašek - Rubeš, Milfait, Heřman - Malý, Vanšk, Forman.
Písek: Přikryl - Vráblík, Žovinec, Parýzek, Lukáč, Všetečka, Kanov, Bača, Kolář - Bělohlav, Nouza Kotrla - Eberle, Šperger, Mrkvička - Suja, Vaniš, Polodna - Ferebauer, Mošovský, Kudrna.
Sobotní zápas seslal proti sobě dva celky s rovnocenným počtem bodů – jak Písečtí, tak Berounští posbírali v prvních čtyřech zápasech po šesti bodech a bitvu o přilepšenou hostil berounský stadion.

Sobotní utkání neslo také dvě kuriozity. Zdeněk Šperger v den zápasu slavil své čtyřicáté narozeniny a oslavence měli ve svých řadách také Berounští. Jaroslav Nedvěd - obránce a výkonný ředitel Medvědů v jedné osobě slavil čtyřicáté druhé narozeniny.

Úvodní část utkání příliš hokejové krásy nenabídla. Více ze hry měli v prvních minutách domácí Medvědi. Přikryl působil mezi tyčemi velmi sebejistě, ze závaru před vlastní brankou ale v 15. minutě kapituloval. Hráči Berouna dokázali využít početní výhody a puk za záda píseckého brankáře procedil zkušený Vlček.

Písečtí se ozvali až v samotném závěru prvního dějství. Nebezpečně se jevila především střela Vráblíka od modré čáry, pozorný Furch měl však odkrytý výhled a štiplavý kotouč zkrotil v lapačce.

Jednobrankový náskok středočeského týmu zůstal v platnosti - stav je 2:1. Úvodní minuty druhé třetiny se odehrávali podle stejného scénáře jako na začátku utkání. Na konci 24. minuty si hosté vypracovali patřičný tlak při vlastní přesilovce, puk po ose Vráblík - Nouza doputoval k Bělohlavovi, který usměrnil takřka do prázdné branky.

Radost z vyrovnání měla jepičí život. Hosté o deset vteřin později otevřeli dokořán další z okének ve své defenzivě, Berounští postupovali dva na jednoho a Forman našel skulinku mezi Přikrylovými betony. Ve zbytku třetiny se začaly rodit nebezpečné situace i před brankou domácího Furcha, mladý gólman ale všem dalším pokusům z píseckých hokejek čelil úspěšně.

Poslední třetina nabídla spíše oboustranný boj než pohledný hokej. Hostům se otevřela jedinečná příležitost k vyrovnání na začátku 48. minuty, kdy dostali výhodu dvojnásobné početní převahy trvající minutu a čtyřicet pět vteřin. Z ní se ovšem nevykrystalizovala jediná situace, která by se jen přiblížila gólové příležitosti. Ani domácí celek nepředvedl nikterak vynikající hokej, působil však dravějším dojmem a po zásluze slavil se skupinou svých fanoušků bodový zisk.

Také hosty přijela podpořit početná skupinka příznivců, která vytrvale povzbuzovala, ale ani její pomoc k úspěchu nevedla.

Další utkání čeká písecké mužstvo hned v pondělí. Na vlastním ledě se hráči Komtermu postaví jihlavské Dukle. Uvidíme, zdali si Jihočeši proti atraktivnímu soupeři připíší další body do prvoligové tabulky. Pondělní utkání začne v tradičních 18 hodin.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy