Písek si v nájezdech poradil s Olomoucí, dva body Jihočechům vystřelil Nouza

Hokejisté Písku sebrali v posledním kole jako jediný z týmů bod Hradci Králové a také v domácím utkání s Olomoucí dokázali bodovat. Na branky chudé utkání přineslo v průběhu prvních dvou třetin pouhou jednu branku, a to na straně domácích, když se přesně trefil Nouza. Stejný hráč Písku byl rovněž úspěšný při konečném nájezdovém rozstřelu, kdy si s Žigárdym poradil hned dvakrát.
1.liga ČR, 4. kolo, st 21.9.2011
Písek
Olomouc
3:2sn
0:0, 1:0, 1:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 36. Nouza (Eberle, Šperger), 50. Šperger (Parýzek), rozh. nájezd Nouza – 43. Pekr (Haluza, Ondrušek), 48. Bartoň (Dopita). Rozhodčí: Schmejkal – M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1250. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Písek: Přikryl - Žovinec, Němeček, Lukáč, Parýzek, Kanov, Všetečka, Bača, Kolář - Bělohlav, Nouza, Kotrla - Eberle, Šperger, Mrkvička - Polodna, Vaniš, Suja - Mošovský, Ferebauer, Kudrna.
Olomouc: Žigárdy - Mikel, Kotvan, Lhotský, Nedbálek, Ondrušek, Staněk, Bartoň, Horák – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Marosz, Kucsera – Rác, Kolouch, Šlahař.
Na začátku středečního utkání si vypracoval slibnou střeleckou pozici hostující Kucsera, domácí brankář Petr Přikryl byl však při úvodní střele soupeře pozorný a lapačkou příležitost zneškodnil. Písečtí se dostali před branku soupeře až na začátku páté minuty. Závar před Žigárdyho brankou vyvolala Žovincova střela od modré čáry, po které následovala dorážka ze Sujovy hole, hostující gólman však vleže čaroval.

Úvodní část nabídla poměrně svižné herní tempo a o šance také nebyla nouze. Jedovka Eberleho skrz olomouckého obránce pořádně vystrašila hostujícího brankáře, který kotouč s obtížemi vyrazil a z protiútoku se hnal sám na píseckou klec Šlahař, zblízka ale mezi tyče Přikrylovy branky nezamířil.

Aktivně hrající Šlahař zlobil píseckou obranu v první části ještě jednou. Také v tomto případě úspěšně prchnul bránícím hráčům Písku, na Přikryla si ale ani nadvakrát nepřišel. Pohledný hokej v první dvacetiminutovce postrádal jedině – vstřelené branky. Jak Přikryl, tak i Žigárdy totiž všem pokusům čelili úspěšně.

Začátek druhé třetiny se vydařil hostům z Olomouce. Zkraje prostřední části střílel Haluza a po něm také Dopita, Přikryl ale svůj tým v důležitých chvílích dokázal podržet. Brankář Písku měl plné ruce práce, aby hostující útočníky držet na uzdě, úspěšně se mu to ale dařilo.

O to větším překvapením bylo, když se vedení ujali domácí. Čtyři minuty před druhou přestávkou. Šperger si sjel z levé strany a poté vystřelil. Žigárdy jeho pokus vyrazil před bránu kde číhal Tomáš Nouza, který zakončoval do odkryté klece – 1:0.

Jenže Olomoučtí po přestávce zabrali a ve třetí třetině dokázali poměrně brzy srovnat. Kohouti zaznamenali vyrovnávací trefy velmi podobným způsobem, jakým domácí docílili první branky. Střela Haluzy se odrazila před bránu, kde stál Matěj Pekr, který se trefil přesně k pravé tyči.

Ještě před polovinou třetí třetiny navíc hosté dokázali obrat v utkání dokonat, a to při vlastním oslabení. Jakub Bartoň, který v Písku v mládí hrával, napřáhl z pravého kruhu a trefil se přesně mezi betony domácího gólmana – 1:2. Jenže Písek dokázal poměrně rychle odpovědět. Parýzek vystřelil od modré čáry a těsně před Žigárdym kotouč tečoval Zdeněk Šperger – 2:2.

Závěr třetí dvacetiminutovky přinesl po šancích na obou stranách, ani jedna ze střel si ale neproklestila cestu do branky. Ani následně pětiminutové prodloužení nepřineslo vetší rozruch. Rozhodnout mohl Nouza, který tečovat Bergerovu střelu, Žigárdy ale puk pěvně sevřel v lapačce.

O bonusovém bodu navíc tak nakonec museli rozhodnout samostatné nájezdy. Nouza si s Žigárdym pohrál a v první sérii poslal Písecké do vedení. Za hosty byl úspěšný ve druhé sérii Kucharczyk, který přesně trefil skulinku mezi Přikrylovými betony.

V čtvrté sérii se pořadí prohodilo a k prvnímu nájezdu vyrazili úspěšní střelci. Kucharczyka Přikryl zneškodnil betonem a Tomáš Nouza připsal bod navíc domácím povedenou kličkou do bekhendu. Písek tak vyhrál po nájezdech 3:2.

Ohlasy trenérů

Marek Novotný (IHC KOMTERM Písek): Olomouc má kvalitní tým, takže jsme si uvědomovali, že nás v tomto utkání nečeká vůbec nic snadného. Aktuální program první ligy je velmi náročný, hraje se mnoho zápasů v pár dnech a únava je znát. V dnešním utkání rozhodla morální síla a týmový duch, to nám vybojovalo dva cenné body. V několika momentech nás výrazně podržel brankář Petr Přikryl, který odchytal perfektní zápas. Pevně věříme, že se nám bude dařit i nadále a dobrou hrou obměníme diváky, kteří nás skvěle podporují. Je super, že se fandí, i když tým zrovna nevyhrává. I tohle dokáže mužstvu hodně pomoci. Čeká nás těžký zápas v Berouně, opět se pokusíme nějaké body získat a přilákat do tribun v Písku více a více diváků.

Petr Fiala (HC Olomouc): Jsme naštvaní, že jsme dnes získali jen jeden bod a neproměnili spoustu šancí. Brankář Přikryl má velikou zásluhu na tom, že domácí získali dva body. Tak to ve sportu chodí, že výkon gólmana je rozhodující. Nemůžeme se však vymlouvat na dobré výkony soupeřova brankáře. Věřím, že jsme si dnes vybrali smůlu a příští zápasy budou z naší strany lepší.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy