Písecké naděje na udržení jsou zmařeny

Co dodat, konec chození kolem horké kaše. Třetí porážka v baráži v řadě, pouhé dva body z patnácti možných, je konec. Písečtí hokejisté sice nezvládli úvodní třetinu, kterou prohráli 2:0, ve třetí periodě ovšem dvěma brankami dokázali vyrovnat na 2:2 a s píseckými nadějemi to najednou vypadalo mnohem lépe. Pak ale naši nabídli Vajgaru dvojnásobnou početní výhodu, kterou domácí využili a dostali se do vedení 3:2, které si udrželi až do samotného závěru. Trápení Píseckých bude pokračovat středečním domácím zápase proti Chrudimi.
1.liga ČR, B6, po 21.3.2011
Jindřichův Hradec
Písek
3:2
2:0, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 14. Matušík (Voříšek, Mařík), 17. Voříšek (Mařík), 52. Mazanec D. (Procházka, Mařík) - 42. Suja (Dragoun), 50. Červený (Pšurný, Dragoun). Rozhodčí: Jílek - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1600. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Jindřichův Hradec: Kubeš - Chmel, Tupý, Zíb, Mazanec J., Mazanec D., Heršálek, Dvořák Mi., Procházka, Kupec, Skokan, Bula, Dvořák Ma., Mařík, Stejskal, Mikš, Matušík, Dolina, Voříšek, Milotinský.
Písek: Hrubec - Tůma, Vráblík, Havran, Vojta, Sýbek, Kudrna Jan, Vomela, Všetečka, Polodna, Kellner, Pšurný, Kudrna Jiří, Suja, Dragoun, Červený, Ferebauer, Vlček, Bauer.
Utkání mezi domácím Vajgarem a Pískem začalo v opatrném duchu, žádný z týmů nechtěl inkasovat jako první a tak se diváci vyložených šancí příliš nedočkali. V páté minutě se hra zrychlila po výpadech domácího Dvořáka a píseckého Polodny, ani jedna akce však úvodním gólem neskončila. V osmé minutě mohl Písek poslat do vedení Jan Kudrna, který se dostal do samostatného úniku, Kubeš udržel čisté konto. V čase 13:55 se Vajgar ujal vedení. Voříšek našel před hostující bránou zcela volného Jakuba Matušíka a ten tečoval kotouč mezi nohy píseckého brankáře, 1:0. V čase 16:49 bylo pro Jindřichohradecké ještě veseleji. Do přečíslení se dostali Zíb s Matušíkem, jejichž akci Hrubec dokázal pokrýt. Na následnou šanci Luboše Voříška byl již krátký, 2:0. V posledních minutách mohl vedení Vajgaru ještě navýšit Bula, ale proti byl písecký brankář.

Druhá perioda začala podobně, jako první. Tedy žádné stoprocentní šance, pouze nahazování a pokusy z větších vzdáleností. Až ve dvacáté sedmé minutě zahrozil Dvořák, který mohl ve vlastním oslabení poslat Vajgar do tříbrankového trháku, Hrubec svoje mužstvo podržel. Po polovině zápasu zahrozili i Písečtí, ovšem snížení stavu se nekonalo. O tři minuty později se do přečíslení 2 na 1 dostali Dvořák a Kupec, druhému jmenovanému ke vstřelení branky chyběly centimetry. Do konce druhé třetiny měli domácí ještě jednu příležitost. V poslední minutě střílel bez přípravy Milotínský, jeho projektil nabral vyšší směr, než jindřichohradecký hráč potřeboval.

Do třetí části vlétli Písečtí jak se patří a v čase 41:50 Jakub Suja střelou od modré čáry snížil na rozdíl jediné branky, 2:1. O necelé tři minuty později mohl stejný hráč vyrovnat, ovšem Suja tentokrát branku těsně přestřelil. V čase 49:28 už na ukazateli skóre svítilo 2:2. Po přihrávce Pšurného kotouč za záda domácího brankáře dopravil Rudolf Červený. Jenže v padesáté první minutě naši nabídli Vajgaru dvojnásobnou početní převahu trvající více než minutu a půl a tuto výhodu náš jihočeský rival dokázal přetavit v branku. V čase 51:21 Procházka našel na modré čáře Davida Mazance a ten dělovkou nedal Hrubcovi šanci, 3:2. Písečtí se snažili o co nejrychlejší vyrovnání, ale Kubeš v nejdůležitější chvíle podržel jindřichohradecký tým. V závěru naši zkusili hru bez brankáře, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. A tak i druhé jihočeské derby vyznělo lépe pro Vajgar, který zvítězil na vlastním ledě 3:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy