Písečtí hokejisté zvládli poslední zápas nadstavbové části na výbornou

Hokejisté trenéra Chlustiny mají za sebou poslední ostrou přípravu před baráží, kterou zvládli velmi dobře. Jihočeši nedovolili Benáteckým ani jednou skórovat, největší měrou se o to postaral v písecké bráně Marek Mazanec. Úspěšní střelci Písku se stali: Jan Kudrna, Michal Pšurný a Martin Tůma. Naše hokejisty nyní čeká tvrdá příprava na setrvání v první lize, v rámci které budou i přípravné zápasy.
1.liga ČR, 44. kolo, po 7.2.2011
Písek
Benátky
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 40. Jan Kudrna (Polodna, Bauer), 50. Pšurný (Dragoun), 57. Tůma (Ferebauer, Všetečka). Rozhodčí: Jebavý - M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 542. Střely na branku: 25:44. Průběh utkání: 0:0, 3:0.
Písek: Mazanec - Vráblík, Tůma, Všetečka, Procházka, Jan Kudrna, Havran, Vojta, Vomela - Sýbek, Zdráhal, Ferebauer - Polodna, Bauer, Jiří Kudrna - Pšurný, Dragoun, Ježek - Bernad, Vlček, Diviš
Benátky: Nedvídek (41. Stejskal) - Bendík, Kajínek, Vála, Ulrych, Niko, Tondr, Müller - Krejčík, Pabiška, Klimt - Jánošík, Skořepa, Kica - Liška, Jech, Kopic - Bulíř, Vařecha, Jonák.
Úvodní šanci zápasu měli hosté, jmenovitě Jonák, který střílel z mezikruží, Mazanec kotouč vyrazil rukou. Poté následovala dlouhá pasáž bez přerušení, v této části hry měl více ze hry Písek, ovšem Nedvídek svou svatyni uhlídal. V deváté minutě se sám před Mazancem ocitnul Klimt, z tohoto souboje vyšel vítězně písecký brankář. V dalším průběhu hry se sice hrál svižný hokej, ale žádnému týmu se nepodařilo vypracovat si gólovou příležitost. V osmnácté minutě nabídli hosté Píseckým přesilovou hru 5 na 3. Největší šanci měl patrně Jiří Kudrna, jeho dělovka trefila Nedvídka do ramene. Deset vteřin před koncem střílel od modré čáry Jan Kudrna, Nedvídek kotouč efektivně vychytal lapačkou.

Na začátku druhé periody střílel nebezpečně Pabiška, jeho střelu vyrazil Mazanec špičkou hole. Na začátku páté minuty, po střele Kajínka zazvonila pravá tyč. O dvě minuty později Krejčík uniknul píseckým obráncům, sólo zakončil bekhendovou střelou po ledě, kterou Mazanec zlikvidoval betonem. Další příležitost zavánějící gólem měli domácí, jmenovitě Bauer, který dostal ideální přihrávku před bránu, následná střela však mířila vedle tyče. O chvíli později hosté předvedli rychlou akci, písecký brankář i tuto situaci zvládnul dobře. Ve třicáté šesté minutě Skořepa prověřil pozornost mazance střelou z úhlu, písecký gólman udržel čisté konto. V čase 39:46 se diváci dočkali první branky. Odraženého puku si nejrychleji všimnul Jan Kudrna, který kotouč dorazil do brány, 1:0.

Do třetí třetiny nastoupili Benátečtí se změnou v bráně. Nedvídka nahradil Stejskal. První zákrok si připsal, když Havranovu střelu od modré čáry tečoval Ježek, Stejskal se ale nenechal překvapit. Další průběh hry by se dal zhodnotit, jako v první části. Hrál se sice svižný hokej, ale příležitostí moc nebylo. V čase 49:39 domácí udeřili jako blesk z čistého nebe. Z rohu kluziště vyvezl puk před banáteckou bránu Michal Pšurný, který poslal touš pod ležícím Stejskalem do brány. Píseckým vstřelená branka dodala sebevědomí a na ledě byli lepším týmem. V padesáté třetí minutě na Dragouna zívala prázdná brána, ale ležícího Stejskala nedokázal překonat. V čase 56:33 domácí přidali asi rozhodující zásah. Martin Tůma se dostal do samostatného úniku a svou individuální akci zakončil gólem, 3:0. Za minutu mohl definitivně rozhodnout Bauer, ale proti byla Stejskalova vyrážečka. V závěru zkusily Benátky hru bez brankáře, ale vyloučení jim zmařilo veškeré naděje na závěrečný tlak. Písek tedy porazil Benátky nad Jizerou 3:0.

Ohlasy trenérů

David Míka (trenér Písku): Benátky mají kvalitní tým a výhra proti nim nás samozřejmě těší. Výborný zápas odchytal Marek Mazanec, který nám opět dokázal, že mužstvo umí v důležitých momentech podržet. To je pro nás velmi pozitivní vzhledem k tomu, co nás teď čeká. Pochvalu zaslouží celé mužstvo, všichni zápas odmakali až do konce.

Milan Černý, trenér Benátek: Dnešní zápas bych zhodnotil jednoduše. Když nedáme gól, nemůžeme chtít vyhrát. V dalším průběhu hry bylo v podstatě jedno, kolik jsme inkasovali branek, ale zkrátka, když branku nedáme, nemůžeme zvítězit. Vypracovali jsme si střeleckou převahu, ale zápas se nehraje na šance, ale na góly. Co se týče střídání gólmanů, je naše interní věc.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy