Ze čtvrtého jihočeského derby odchází vítězně Tábor

Po dnešním dni je stav vzájemných zápasů v této sezoně mezi Pískem a Táborem 2:2. Do utkání lépe vstoupili domácí a už po necelé půlminutě svítilo na ukazateli skóre 1:0. Písek poté potvrdil, že nejlepší obrana je útok. V polovině osmé minuty se do vedení dostali Písečtí. Nejprve vyrovnal Zdráhal a vedení Písku zařídil Fadrný. To bylo ovšem ze strany našich hokejistů vše a góly dávali už jen domácí. Ve třetí periodě přidali tři branky a celkově tak zvítězili 4:2. Ve středu čeká hráče Aloise Chlustiny domácí utkání proti Kadani.
1.liga ČR, 39. kolo, so 22.1.2011
Tábor
Písek
4:2
1:2, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Šperger (Roháčik, Voříšek), 42. Mrkvička (Šperger), 48. Krätzer (Matušík, Voříšek), 50. Nedorost (Štrba, Klestil) - 3. Zdráhal (Fadrný, Vráblík), 8. Fadrný (Dragoun, Výborný). Rozhodčí: Jílek – Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:9, navíc Krätzer (TAB) a Fadrný (PÍS) oba 10 minut nesportovní chování. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 1220. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.
Tábor: Klestil - Hartmann, Rašner, Roháčik, Zíb, Koktan, Lukáč, Hastrman - Krätzer, Štrba, Kocar, Török, Voříšek, Matušík, Mrkvička, Šperger, Vild, Nedorost, Kolomý.
Písek: Pinkas - Procházka, Kalečík, Tůma, Vráblík, Výborný, Jan Kudrna, Vomela, Všetečka - Polodna, Zdráhal, Kellner, Pšurný, Jiří Kudrna, Ježek, Dragoun, Fadrný, Diviš, Bauer.
Jihočeské derby začalo pěkně zostra. Hned v čase 0:24 se po přihrávce Roháčka dostal před píseckého brankáře Zdeněk Šperger, jehož první pokus Pinkas vyrazil, na dorážku byl ale krátký, 1:0. Odpověď Píseckých přišla poměrně rychle. V čase 3:25 Pavel Zdráhal našel mezírku mezi Klestilovými betony a srovnal tak stav na 1:1. V následujících minutách se hrál i nadále útočný hokej. A ofenzíva se Písku vyplatila. V čase 7:39, v signalizované výhodě Dragoun našel Jana Fadrného, který střelou k tyči otočil vývoj utkání na 1:2. Za necelé dvě minuty se do brejku 2 na 1 dostali Török s Krätzerem, pokus zakončujícího Töröka vyrazil Pinkas do bezpečí. Ve čtrnácté minutě Písečtí nabídli domácím přesilovou hru 5 na 3, ve které si Tábor vytvořil drtivý tlak, střely Rašnera a Töröka v bráně neskončily. Na konci první třetiny mohl vyrovnat Šperger, ale po jeho střele zazvonila tyč Pinkasovy brány.

Začátek druhé periody nezačal v takovém tempu, jako v části první, k vidění byl spíše defenzivní hokej. Až ve dvacáté sedmé minutě Šperger prověřil pozornost píseckého brankáře, který zasáhnul betonem. O tři minuty později, po přihrávce Töröka střílel od modré čáry Rašner, kotouč se otřel o břevno. V dalším průběhu hry si oba týmy vytvořily několik slibných pozic, ale vždy byli úspěšnější gólmani. Za Tábor Klestil a za Písek Pinkas. Ve třicáté osmé minutě se po vhazování dostal ke kotouči Voříšek a nebezpečně vystřelil, brankář Písku jeho pokus dokázal zkrotit. V závěru druhé třetiny se skóre nezměnilo.

Když ne na konci, tak na začátku. V čase 41:03 Vojtěch Mrkvička profitoval z přihrávky Špergera, když zamířil pod horní tyč, 2:2. Vyrovnávající branka táborské hokejisty „nakopnula“ a v následujících minutách měli více ze hry. No a ofenzíva se Táboru vyplatila. V čase 47:54 se Tábor dostal do vedení po spolupráci Matušíka a Jakuba Krätzera, který se trefil přesně do mezírky mezi tělem a rukou píseckého brankáře, 3:2. Táborští hokejisté dolova politi hektolitry živé vody útočili i nadále a byl z toho další gól. V čase 49:51 ve vlastním oslabení rozehrál Klestil na Štrbu, který dlouhým pasem našel Davida Nedorosta, který po blafáku zakončoval do prázdné brány, 4:2. U této branky si připsal asistenci i brankář Tábora Tomáš Klestil. Písku se zkrátka nedařilo a v čase náporu na vyrovnání navíc Písečtí nabídli domácím početní výhodu 4 na 3, při které si pro ně nebyl problém vedení udržet. Závěr zápasu si domácí pohlídali a z jihočeského derby tedy odešel vítězně Tábor.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy