V souboji nováčků uspěly Litoměřice

Ani v šestém utkání nadstavbové části Písečtí nedosáhli na tři body. Zápas s Litoměřicemi rozhodly přesilové hry. Hosté tři z nich dokázali využít a z jihu Čech si odváží plnohodnotnou výhru 3:1.
1.liga ČR, 36. kolo, st 12.1.2011
Písek
Litoměřice
1:3
1:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 13. Suja (Ježek, Vomela) - 7. Gengel (Vobořil, Mrňa), 28. Šinágl (Evan, Kříž), 56. Heinisch (Mrňa, Vobořil) Rozhodčí: J. Jílek - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 7:4, navíc Výborný 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 725. Střely na branku: 42:39. Průběh utkání: .
Písek: Hrubec - Vráblík, Výborný, Porcházka, Všetečka, Jan Kudrna, Vomela - Zdráhal, Fadrný, Ferebauer - Polodna, Bauer, Jiří Kudrna - Diviš, Suja, Ježek - Kellner
Litoměřice: Salfický - Kříž, Evan, Stříteský, Martinka, Vobořil, Gula, Kolbaba - Tvrzník, Šinágl, Sklenička - Horčička, Slížek, Hašek - Gengel, Mrňa, Heinisch - Zíma, Hlusička, Novák

Nováčkovský souboj odstartovali aktivněji domácí hráči a ve druhé minutě nebezpečně zahrozil před litoměřickou brankou Vráblík, střela z bezprostřední blízkosti ale otřela pouze boční část konstrukce. Nevyužitou šanci Píseckých zastínil gól v podání Stadionu. V početní převaze hosté založili klasický přesilovkový vzorec a po Mrňově přihrávce otevřel skóre přesnou ranou zblízka Ladislav Gengel.

Písečtí se snažili o okamžitou odpověď. Bauer projel s pukem napříč kluzištěm a natlačil se až před Salfického, bekhendovým zakončením ale zamířil pouze do připravené náruče zkušeného brankáře. Štěstí stálo na straně Salfického ještě o pár vteřin později, kdy se na litoměřickou branku řítil Polodna. Střela píseckého útočníka se odrazila od levé tyče.

Nakonec se domácí přece jenom dočkali. Z vrcholu kruhu poslal puk přesně do levého horního růžku Jakub Suja a krátce po polovině první části bylo vyrovnáno. O chvíli později mohl dokonat obrat Zdráhal, který se osamocený zjevil s pukem před litoměřickou brankou, bleskový přesun Salfického však zabránil domácímu útočníkovi skórovat.

Do druhé třetiny hosté vstoupili s naprosto odlišným elánem, než tomu bylo v prvním dějství. Hned v úvodních vteřinách završil kombinaci na jeden dotek povedenou střelou Sklenička, Hrubec ale reflexivním zákrokem vykopnul puk betonem. Teprve početní výhoda dopomohla litoměřickému celku ke druhé brance. Z dorážky udeřil Ladislav Šinágl a Stadion se podruhé v utkání dostal do vedení.

Pro Písecké mohlo být ještě hůře. Heinischova křížná přihrávka našla před brankou postaveného Mrňu, který bez váhání zakončoval bekhendem. Kus černé gumy ovšem mezi čtyři tyče nezamířil. Skóre zůstalo do druhé přestávky stejné.

Zatímco v prvních dvou třetinách nebyla o šance nouze, ve třetí části měli oba brankáři práce pomálu. O něco více ze hry měli Písečtí, ve vlastním oslabení ale necelých pět minut před koncem potřetí inkasovali a Litoměřice se brankou Martina Heinische dostali do dvoubrankového vedení.

Závěr utkání si hosté z Litoměřic pohlídali a stejně tak zisk třech bodů. Písek na vlastním ledě podlehl Stadionu 1:3.

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina, trenér Písku: "Dnes musím našim hráčům poděkovat za předvedený bojovný výkon. Od novoroční série porážek nám chybí štěstí. Za nerozhodného stavu se nám nepodařilo proměnit vyložené šance a tyto momenty rozhodly celé utkání. Když jsme prohrávali 2:1, Suja mohl zblízka vyrovnat, nestalo se tak... Chtěl bych jmenovitě pochválit hráče Kellnera, který svým příchodem na led hru výrazně oživil."

Daniel Tvrzník, trenér Litoměřic: "Dnešní utkání hodnotím jednoduše. Přijeli jsme pro tři body, vezeme je domů, takže jsme spokojení. Věděli jsme, že domácí budou hrát o hodně. Nás uklidnil první gól, sice předvedený výkon nebyl zcela optimální, ale hráli jsme, co jsme potřebovali. Využili jsme tři přesilovky. Závěr zápasu jsme si pohlídali a dokázali dotáhnout do vítězného konce."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy