Dvě minuty hrůzy rozhodly, že všechny body zůstaly v Krkonoších

Je to až k nevíře, téměř stejné černé chvíle, jako v předchozím utkání v Litoměřicích zažili písečtí hokejisté ve Vrchlabí. Opět tři slepené branky ve druhé části de facto rozhodly o vítězi. Ve zbytku zápasu si domácí svůj dvoubrankový náskok pohlídali a vyhráli tak 4:2.
1.liga ČR, 31. kolo, po 27.12.2010
Vrchlabí
Písek
4:2
0:1, 4:1, 0:0
Branky a nahrávky: 27. Filip (Látal, J. Drábek), 36. Látal (Chaloupka), 38. Tvrdek (Kříž), 38. Beck (Kubeš, Hubáček) - 16. Zdráhal (Ferebauer, Pšurný), 28. Bauer (Ježek, Zdráhal). Rozhodčí: Úlehla - Žídek, Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1078. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
Vrchlabí: Koutský - V. Drábek, Matějíček, Pácal, Zukal, Chaloupka, Poskočil, Hanzl, Poživil - Urban, Filip, Kříž, Kubeš, Hubáček, Beck, J. Drábek, Tvrdek, Látal, Bezouška.
Písek: Jágr (38. Pinkas) - Výborný, Vráblík, Všetečka, Procházka, Kalečík, Vomela, Vojta - Ferebauer, Zdráhal, Pšurný, Slavík, Dragoun, Polodna, Ježek, Fadrný, Bauer, Kudrna, Suja, Kellner.
Na začátku utkání nabídli hosté Vrchlabským dvě přesilové hry, proti kterým se Písek dobře bránil. Domácí zahrozili na začátku sedmé minuty. Poživil se vydal na útočný výlet a na jeho hokejku mířila křížná přihrávka, na brankovišti ale vrchlabský obránce minul. V desáté minutě nejprve Pšurný jedovatě vystřelil na domácí bránu, z protiútoku zakončoval takřka do prázdné branky Pácal, v obrovské příležitosti ale bránu Písku minul. V čase 15:44 se Písek dostal do vedení. Rychle sehraná kombinace vyústila ranou Pavla Zdráhala po ledě, Koutský si všiml puku až když byl za brankovou čarou, 0:1. V závěru první části nabídli domácí Píseckým dvojnásobnou početní výhodu, tu se jim ale přetavit v gól nepodařilo.

Druhou třetinu začali písečtí hokejisté náporem podpořeným části přesilové hry z první třetiny. Ke střelám se dostali Ferebauer a Vrablík, obě střely vyrazil Koutský. V následujících minutách se hrál převážně defenzivní hokej. Gólu se tak diváci dočkali v čase 26:38 Martin Filip, který střelou do protipohybu překonal píseckého brankáře, 1:1. Druhá branka nabudila obě mužstva, která předváděla rychlý, útočný hokej. O minutu později mohl Jihočechům vrátit ztracené vedení Bauer, puk ale v bezprostřední blízkosti vrchlabské branky promáchnul. V čase 27:53 Bauer přeci jen vrátil Píseckým vedení. Před vrchlabskou brankou se zjevil zcela osamocený Jakub Bauer, který nadvakrát propašoval puk do vrchlabské brány, 1:2. Vrchlabí se nevzdávalo a v následujících minutách si vytvořilo převahu. Tu také přeměnili ve vyrovnávající branku. V čase 35:45 po křížné přihrávce od Chaloupky poslal puk k levé tyči Ondřej Látal, 2:2. V čase 37:11 Kamil Tvrdek přesnou střelou k levé tyči dokonal obrat, 3:2. Kdo čekal, že se Vrchlabí stáhne do defenzívy, šeredně se mýlil. V čase 37:42 se z dorážky prosadil Patrik Beck, když zamířil přesně pod lapačku píseckého brankáře, 4:2. Sečteno, podtrženo. Za necelé dvě minuty se domácí prosadili hned třikrát a rázem byli ve dvoubrankovém vedení.

Na začátku čtyřicáté páté minuty Všetečka našel střílenou přihrávkou Pšurného u pravé tyče, ten ve vyložené šanci přesměroval puk pouze do Koutského. Následně se hra přelévala od brány k bráně, oba brankáři žádný kotouč za svá záda nepustili. V padesáté minutě mohl vedení domácích navýšit Filip, ale po jeho střele zazvonila boční konstrukce písecké branky. O dvě minuty později Písečtí zatlačili domácí do jejich obranného pásma, defenzíva Vrchlabí, v čele s brankářem Koutským odolali. V závěru utkání za stavu 4:2 se domácí nikam nehnali a své vedení si také do konce zápasu pohlídali.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy