Písek vybojoval dva body v Třebíči po samostatných nájezdech

Po delší odmlce se Písečtí hokejisté a jejich fanoušci mohou radovat z výhry. Utkání v Třebíči začali lépe naši hokejisté a ve třetí minutě vstřelil úvodní branku Nedvěd. V polovině sice domácí vyrovnali, ale o výhře Písku v první třetině rozhodnul Slavík. Během druhé třetiny se hráči Horácké Slavie dostali do vedení a do třetí periody nastupovali s jednobrankovým vedením. V padesáté první minutě vyrovnal Vráblík a stav 3:3 svítil na ukazateli skóre až do 60. minuty. O vítězi nerozsoudilo ani prodloužení a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých rozhodla nová posila Jan Fadrný. Písek tedy veze dva body z Třebíče za výhru 4:3 po samostatných nájezdech.
1.liga ČR, 16. kolo, so 6.11.2010
Třebíč
Písek
3:4sn
1:2, 2:0, 0:1 - 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 10. E. Kadela (Burian), 28. Burian (Dolníček, E. Kadela), 40. R. Kadela (Nahodil, Okál) - 3. Nedvěd (Kopecký, Mikšovský), 18. Slavík (Suja, Fadrný), 51. Vráblík (Bauer, Nedvěd), rozhodující samostatný nájezd Fadrný. Rozhodčí: Petružálek - Reich, Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Heš 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1370. Střely na branku: 58:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.
Třebíč: Štůrala - Malinský, Dudáš, Ostrčil, Sedláček, Hrbáček, R. Kadela, Bulička, Sláma - Burian, Dolníček, E. Kadela - Hampl, Ostřížek, Okál - Laš, Nahodil, Obdržálek - Dočekal, Zahradník, Vondráček.
Písek: Jágr - Výborný, Vojta, Všetečka, Vráblík, Heš, Novák, Kalečík - Ferebauer, Bauer, Nedvěd - Kudrna, Fadrný, Pšurný - Slavík, Suja, Polodna - Kellner, Mikšovský, Kopečký - Stejskal.

Horácká Slavia začala utkání aktivně, Ostrčilovu Prudkou střelu od modré ukryl Jágr do lapačky. Na druhé straně ohrozil Štůralu Pšurný nahozením přes obránce. Další akci už ale písečtí hokejisté zužitkovali – ideální přihrávku trefil z první mezi betony třebíčského brankáře Nedvěd. Domácí mohli vyrovnat při přesilové hře, Hrbáčkovu střelu tečoval Nahodil, Jágra ale nepřekonal. Prostřelelil ho se štěstím od modré Sedláček, kotouč jen těsně minul branku. V oslabení domácích ujel Ostřížek, po ataku hostujících obránců nezakončil přesně.

V čase 9:04 bylo vyrovnáno. Burian našel přesnou přihrávkou na modré Eduarda Kadelu a ten zamířil mezi betony Jágra. Při další výhodě jednoho hráče v poli našel Nahodil křižně Obdržálka, ten trefil boční síťku. Třebíč poté putovala postupně do tří – Výborného střelu i Kudrnův pokus z mezikruží Štůrala vyrazil. Už při plném počtu hráčů na ledě lapil třebíčský brankář první ránu, na Slavíkovu dorážku pod břevno ale vleže nedosáhl – 1:2. Jágr poté ukryl kotouč z hole Buriana do lapačky, udržel i Obdržálkovu chytrou střelu přes obránce.

Starosti nadělali Jágrovi i Sedláček s Ostřížkem na začátku druhého dějství. Zaměstnal ho i Laš z hranice kruhu. Štůralu prověřil Bauer zadovkou. Třebíč udávala prim, při přečíslení dva na jednoho volil Obdržálek tvrdou střelu, ale minul. Pod břevno ale mířil Burian po excelentní příhře Dolníčka – 2:2. Domácí nadále tlačili, zejména akce Nahodilovy formace volala po gólu, centr ale v situaci přečíslení ke smůle domácích odkrytou klec netrefil. Po střele Malinského nechybělo mnoho. Prudce ale nad vypálil Okál. Po zemi ho napodobil Obdržálek. V oslabení hostů zahrozil Polodna, poté se natlačil před Jágra Ostřížek, ale nedokázal ho překonat. Ránu Slavíka ukryl třebíčský brankář do náruče, po střele Bauera zachránila Štůralu tyč.

Když chtěl místní hlasatel oznámit poslední minutu druhé třetiny, zjevil se před Jágrem s kotoučem na holi Roman Kadela a nebral si v nezvyklé pozici útočníka přílišné servítky. Třebíč poprvé v zápase vedla – 3:2.

Ve třetí třetině přivítal Jágra tvrdou střelou Burian, o chvíli později ho napodobil Okál. Od modré vyzkoušel pozornost brankáře Písku i Roman Kadela. Příležitosti volající po gólu si vypracovali i Obdržálek s Nahodilem. Tvrdě vypálil od modré Heš, jeho ránu Štůrala udržel. Obdobně dopadl i Suja. V jednapadesáté minutě nahodil na třebíčskou branku kotouč Vráblík a vyrovnal.

Kontrovat mohl Obdržálek, když se natlačil před branku, leč nestalo se. Dudášovu ránu od modré dorážel Eduard Kadela jen doprostřed branky. Dobře vystřelil i Okál. V gólové příležitosti mířil na Hampl. Po ráně Nováka zachránila Štůralu tyč. Minutu a půl před koncem řádné hrací doby mohli skórovat Laš a na straně druhé Heš, neuspěli jako Ostrčil od modré.

V prodloužení si vypracovali Třebíčští hned tři příležitosti, které nedokázali využít, ani další přečíslení branku nepřineslo. Heš vypálil přímo do Štůralovy masky. Když neuspělo Lašovo lehké nahození ani střela Romana Kadely, přišly na řadu samostatné nájezdy. Po losu začali hosté, Bauer trefil Štůralu. Dolníček se pokusil poslat Jágra na druhou stranu, ten jeho úmysl vystihl. Neuspěl ani Fadrný. Obdržálkovi sjel kotouč z hole, Polodnovi nevyšel blafák podle představ. Okál trefil tyč. Obdržálek napodruhé svým typickým způsobem, jenž Jágr zastavil efektním zákrokem lapačkou. Fadrný taktéž podruhé tváří v tvář a střela mezi betony, která zajistila bonusový bod pro Písek.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek – IHC Komterm Písek: „Domácí vyměnili trenéra, je to určitě takový impuls. Myslím si, že jsme první třetinu hráli aktivně, hráli jsme přesilovou hru pět na tři, kdy jsme měli dát góla na tři jedna. Druhou třetinu nás dostal soupeř pod tlak, hrál velice dobře. My jsme si to po druhé třetině nějakým způsobem vyříkali a třetí třetinu jsme byli lepší, soupeře jsme zatlačili a Heš dával tyčku, kdyby to tam padlo, tak jsme vyhráli v normální hrací době. Nájezdy jsou vabank a jsem rád, že dva body jsme si odvezli.“

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „V první třetině soupeř dobře bruslil, trošku nás zaskočil. My jsme na to museli reagovat v kabině, abychom si trošku řekli úkoly, špatně nám pracoval třetí útočník dozadu. Ve druhé třetině jsme byli opravdu aktivnější, dostali jsme se do tlaku, srovnali jsme. Myslím si, že kdybychom dali ještě o gól víc, tak by určitě asi naše snaha byla odměněna rovnoměrně. Riskli jsme tři lajny a ve třetí třetině nám trošku došla pára, přestaly nám jít nohy. Soupeř s tím, že neustále nastřeloval puky, tlačil se k nám do třetiny, tak nás dostal pod tlak a tím nahozeným kotoučem srovnal. Co se týče prodloužení, myslím si, že tam obě mužstva měla šance, ukázalo se, že nejsme v úplné pohodě, puk nám odskočí a ve finální fázi si ho nedáme přesně, a proto jsme ten zápas v prodloužení nerozhodli. V nájezdech jsme nasadili hráče, kteří byli úspěšní před čtrnácti dny proti Hradci, gól nedali, ale s tím se už nic nenadělá. Hráčům nemůžu moc vyčíst, dřeli, bojovali, šli na krev, protože jsme opravdu hráli na patnáct lidí, ale není tam pohoda a to se odráží ve finální nahrávce, v koncovce a i v mezihře, kdy si můžeme dát dobrou přihrávku a dáme si ji na brusle. Musíme pracovat dál a věřit, že se to zlomí. Pozitivem je to, že hráči šli na doraz a chtěli to utkání vyhrát.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy