Písek držel vedení do předposlední minuty, nakonec prohrál na nájezdy

Písek byl zisku třech bodů velmi blízko. Ještě v předposlední minutě svěřenci trenérů Suchánka, Krupky a Míky vedli 1:0, poté ale hosté využili přesilovku a gólem obránce Stříteského si vynutili prodloužení. Pět minut nastaveného času vítěze neurčilo a definitivně rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V nich se jediným úspěšných exekutorem stal Petr Horčička.
1.liga ČR, 14. kolo, so 30.10.2010
Písek
Litoměřice
1:2sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 25. Plášek - 59. Stříteský (Heinisch, Vobořil), rozhodující nájezd Horčička. Rozhodčí: Kalivoda - Šperl, Flegl. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 720. Střely na branku: 27:49. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Písek: Jágr - Procházka, Kalečík, Heš, Vráblík, Výborný, Vojta, P. Novák - Nedvěd, Plášek, Ferebauer - Suja, Dragoun, Stejskal - V. Novák, Slavík, Kudrna - Pšurný, Kopecký, Polodna.
Litoměřice: Přikryl - Hillmich, Stříteský, Kolbaba, Macek, O. Kříž, Vobořil, Martinka, Brož - Přeučil, Šinágl, Hašek - Horčička, Slížek, Heinisch - M. Novák, Rod, P. Kříž - Kauschitz, Hlusička, Doležal.

První šanci zápasu si vypracovali hosté a vidět byl písecký odchovanec ve službách Litoměřic. Rod všem ujel po pravé straně, tváří v tvář Jágrovi ale nemířil mezi tyče. Také Přikryl musel úvodních momentech zasahovat. Nebezpečnou střelu vyslal na litoměřickou klec Plášek, hostující brankář měl však odkrytý výhled a zakončení z nápřahu mu nečinilo potíže.

V desáté minutě byl k vidění další únik v hostujícím podání a sám na Jágra se řítil Horčička. Útočník litoměřického celku mířil mezi betony a domácí brankář jeho plány uměl přečíst. Krátce poté hráli hosté přesilovku a v jejím průběhu si největší šanci vytvořili překvapivě domácí. Jmenovitě Slavík, který úspěšně zdolal souboj jeden na jednoho a následně o centimetry minul levou tyč.

Bezbrankový stav neprolomila ani šance, při které Rod našel zcela volného Kolbabu před brankou. Druhý jmenovaný totiž ve vyložené šanci puk promáchnul. K první přestávce tak odešla obě mužstva za stejného skóre, jaké svítilo na světelné tabuli na začátku utkání.

První branka zápasu padla v páté minutě druhé části. Písek otevřel skóre ve vlastním oslabení, kdy Karel Plášek zatáhl puk po pravé straně a golfovým úderem nasměroval puk do pravé horní části Přikrylovy branky. Písecké vstřelený gól nabudil a o chvíli později mohl náskok domácích vylepšit Kudrna, jeho zakončení zblízka ale Přikryl zpacifikoval.

Velmi nebezpečně se jevila střela Ondřeje Kříže v polovině zápasu. Jágr měl zakrytý výhled a na ostrý projektil vůbec neviděl, i přesto dokázal zázračně puk udržel před brankovou čarou. Neproměněnou šanci Litoměřic mohl zastínit gólem Plášek, který uháněl sám na branku, chyběla mu ale dostatečná rychlost a dojíždějící obránci mu dokázali znemožnit důraznější zakončení.

Pěkná kombinace v domácím podání byla k vidění v posledních vteřinách druhé třetiny. Ferebauer si vyměnil puk s Pláškem a když se mu vrátil kus gumy na hůl, stál sám před Přikrylem, puk ale nasměroval přímo do betonu hostujícího gólmana.

V prvních momentech třetí třetiny se pěkně provedenou individuální akcí dostal s pukem až před Jágra Šinágl, propašovat puk za záda píseckého brankáře se mu ale nepodařilo. Z protiútoku zahrozil na druhé straně domácí útočník Stejskal, v pádu ale nemířil přesně a puk těsně minul levou tyč.

Aktivní Šinágl byl hrozbou písecké obraně ještě jednou a po faulu na stejného hráče Litoměřic si hosté zahráli v početní výhodě. Hosté drželi puk před Jágrem takřka po celé dvě minuty, nikdo z hráčů v bílých dresech ale výrazněji píseckého gólmana neohrozil.

Možnost početní výhody dostali v závěru třetího dějství hosté ještě jednou a tentokrát si dokázali dostatečně potrestat. Od modré čáry vypálil golfovým úderem Matěj Stříteský a puk zamířil pod horní tyčku Jágrovy branky.

Základní hrací doba vítěze utkání nenašla a následovalo tak pětiminutové prodloužení. Písek ho dostartoval ve zkrácené přesilovce, ve 4 proti 3 se ale domácím rozhodnout nepodařilo. Nastavený čas uplynul a na tabuli stále svítilo nerozhodné skóre 1:1. Určit genitivního vítěze tak měl nájezdový rozstřel.

Písečtí Nedvěd, Pšurný a Plášek nedali, neúspěšní byli také hostující Kauschitz a Slížek. Bonusový bod připsal hostům ve třetí sérii Petr Horčička, který prostřelil Jágra zakončením mezi betony. Písek tak podlehnul Litoměřicím 1:2 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): Potřebovali jsme bodovat a pokud možno vyhrát za tři body a první třetina tak byla z naší strany nervózní. Ve druhé části jsme byli lepší, měli více ze hry a dostali se do vedení. Rozhodujícím momentem pak byla šance na konci druhé třetiny, kde měl Ferebauer na hokejce gól, bohužel ale vyloženou šanci neproměnil. Kdybychom utekli o dvě branky, věřím tomu, že bychom už vyhráli. Nechci se blíže vyjadřovat k rozhodčím, ale vyloučení tři minuty před koncem nám zkrátka zlomilo vaz. Dostali jsme vyrovnávací branku, ale chtěli jsme urval alespoň druhý bod. Je škoda, že se nám nepodařilo využít přesilovku v prodloužení. Nájezdy už jsou vabank, tam už je to o štěstí. Hráče bych chtěl pochválit, především pak brankáře Jágra, který odchytal parádní zápas. Musíme jít dál, teď se třeba se pečlivě připravit na středeční zápas v Kadani.

Daniel Tvrzník (trenér Litoměřic): Dva body jsou pro nás dobrým výsledkem. Venku se nám příliš nedaří, takže je pro nás tento bodový zisk rozhodně přijatelný. O soupeři jsme toho příliš mnoho nevěděli, viděli jsme pouze zápas, který Písek odehrál v Ústí. Soupeř šel do vedení při naší přesilovce a je pravda, že nakonec jsme měli i tak trochu štěstí, že se nám podařilo v závěru třetí třetiny srovnat. Na druhou stranu jsme si nějaký ten bod určitě zasloužili. Řadu šancí jsme totiž během zápasu nevyužili. Následné nájezdy už byly o štěstí. To se přiklonilo na naši stranu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy