Prokletí nedokázal prolomit ani zápas s Duklou

Hokejisté Písku na vlatním ledě opět padli. Zápas s jihlavskou Duklou se přitom od začátku nevyvíjel vůbec špatně a Jihočeši šli v předposlední minutě první části do vedení. Dukla ale dvěma góly na záčátku prostřední třetiny převzala otěže zápasu do svých rukou a v závěrečném dějství pak zastnil tyčku domácích třetím hostujícím gólem Čachotský. Na stav 1:3 Písek už reágovat nedokázal a tři body tak putují na Vysočinu.
1.liga ČR, 9. kolo, st 13.10.2010
Písek
Jihlava
1:3
1:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 20. R. Procházka (Kudrna, Pšurný) - 23. A. Padělek (Pitule, Malena), 25. Čachotský, 53. Čachotský (Bakus, Hodek). Rozhodčí: Dvořák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 5:8. Bez Využití. Diváci: 856. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Písek: Hrubec - Kalečík, Výborný, Vráblík, P. Procházka, Vomela, Mazanec, P. Novák, R. Procházka - Pšurný, Dragoun, Kudrna - Polodna, Bláha, Mošovský - V. Novák, Suja, Slavík - Kopecký, Ferebauer, Stejskal.
Jihlava: Řehoř - Suchý, Ficenc, Kaláb, Malena, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Posmyk - Čachotský, Bakus, Hodek - Škumát, Bezděk, Jeslínek - Krupka, A. Padělek, Pitule - Hollý, Man.

Úvod zápasu vyplnila přesilovka domácích, která následovala po faulu Čachotského. Od modré čáry vyslal dělovku obránce Mazanec a Řehoř tvrdý projektil zastavil pomocí lapačky. Hosté se bez větších potíží ubránili a když se Čachotský vrátil do hry, individuálním průnikem se dostal přes Petra Nováka a jedovatou střelou poprvé zaměstnal do té doby nezaměstnaného gólmana Písku.

Další šanci hostů si v polovině první části vypracoval Bakus, který se dokázal prokličkovat až před Hrubce, puk ale namířil do připravené náruče domácího brankáře. První třetina příliš hokejové krásy nepřinesla a kvalitně sehraných akcí bylo k vidění poskromnu. Také díky tomu se na úvodní trefu zápasu čekalo do poslední minuty prvního dějství. Krátce před první sirénou Kudrna posunul ve třetině soupeře puk na Roberta Procházku a obránce Písku si na útočném výletu pohrál s Řehořem a zakončil takřka do prázdné brány – 1:0.

Do druhé části vstoupili aktivněji hráči Jihlavy a Hrubec musel v úvodních momentech krýt střely Bakuse a Čachotského. Proti těmto dvěma pokusům byl mladý gólman úspěšný, třetí střelu už ale před brankovou čarou neudržel. V závaru pře píseckou brankou se nejlépe zorientoval Aleš Padělek a pohotovým zakončením mezi betony srovnal. A o chvíli později šli hosté do vedení. Písecká obrana se příliš neshodla v rozehrávka a k puku se dostal aktivní Tomáš Čachotský, jenž prostřelil Hrubce a dokonal obrat v utkání.

Jihlavští byli po dvou vstřelených brankách v laufu a v další jejich akci se dostal k zakončení zblízka Dobrovolný, Hrubec si ale v tomto případě za pomoci levého betony s ranou k tyči poradil. Brankovou šanci měl na hokejce vzápětí také Hodek, Hrubec ale po bravurním zákroku lapačkou vyšel z celé akce jako úspěšnější.

Krátce po polovině měli Písečtí možnost srovnat nepříznivé skóre v početní převaze dvou hráčů a ze spršky střel výrazněji ohrozila branku Řehoře střela Vladimíra Nováka, ke smůle domácích se ale otřela pouze o tyčku jihlavské klece.

Zkraje třetí třetiny se tlačili do branky domácí hráči a střeleckou pozici si postupně vybojovali Kudrna s Pšurným, ani v jednom případě se ale skóre zápasu neměnilo. Na druhé straně zahrozil z protiútoku Dobrovolný, který se po chybě domácí obrany dostal do průniku, lapačka brankáře Hrubce však byla ve správný moment na správném místě.

Písek si ve třetí třetině vypracoval více šancí, z další branky se však radovala jihlavská Dukla. Úderná pětka Tomáš Čachotský – Bakus – Hodek zatlačila Jihočechy do obrany a na konci celé akce první jmenovaný přetavil ve třetí gól přihrávku zpoza branky – 1:3.

Třetí branka srazila domácí na kolena a ke zvratu už se nováček soutěže nedokázal nadechnout. Všechny tři body se tam stěhují na Vysočinu.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Jihlavy): Věděli jsme, že nás v Písku nečeká nic jednoduchého a v zápase se to jasně potvrdilo. Písek je tým, který velmi dobře brání a těžko se před jeho brankou kombinuje. Proto jsme rádi, že jsme vyválčili tři body. Když se tak ohlédnu za celým tím zápasem, musím uznat, že občas jsme se ocitli pod velkým tlakem, který způsobily hrubé chyby v obraně. Výhra je tak skutečně cenná.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy