Start do nové sezony se Písku nevydařil a podlehnul Třebíči fotbalovým výsledkem

Středeční utkání začalo s mírným zpoždění, kvůli problémům s osvětlením. Začátek zápasu nebyl pro oko fanouška příliš pohledný. Na obou stranách byla vidět nervozita, převážně však na hokejkách domácích hráčů. Když už si Písečtí vytvořili příležitost, chybělo jim potřebné štěstí. Po první třetině svítilo na ukazateli skóre 0:0. A gólu se diváci nedočkali ani ve druhé periodě. Do třetí části tak nastupovaly oba týmy za bezbrankového stavu. Na jejím začátku otevřel skóre Bulička. V padesáté minutě měli domácí obrovskou příležitost srovnat stav. Po faulu na Dragouna nařídil rozhodčí trestné střílení. Tentýž hráč však nepřekonal brankáře Fialu. A tak v prvním zápase Písek podlehnul svému soupeři nejtěsnějším rozdílem 1:0. První body tak budou naši hráči moci získat v sobotu na ledě Havlíčkova Brodu.
1.liga ČR, 1. kolo, st 15.9.2010
Písek
Třebíč
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 42. Bulička. Rozhodčí: Jeřábek - Goňa, Obadal. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1200. Průběh utkání: 0:0, 0:1.
Písek: Jágr – Vomela, Mazanec, P. Procházka, Vráblík, P. Novák, Výborný, Klement – Šulčík, Dragoun, Kořánek – Polodna, Ferebauer, Kudrna – V. Novák, Bláha, Slavík – Suja, Stejskal, Ježek – Kellner.
Třebíč: Fiala – Hrbáček, Ostrčil, Malinský, R. Kadela, Bulička, Sláma, Pohl – Přibyl, Zahradník, Čech – Finsterle, Nahodil, Burian – Vondráček, Dočekal, Okál – Ostřížek, Dolníček, Laš.
Utkání začalo opatrně a oba týmy se soustředily spíše na defenzívu, písečtí hokejisté působili nervózním dojmem. Hru navíc kouskovala častá přerušení. A tak první vážnější příležitost měl v osmé minutě Burian, který projel domácí obranou, jeho zakončení však mezi třemi tyčemi neskončilo. O minutu později střílel z pravého kruhu Dragoun, kotouč se otřel o boční síť. V desáté minutě zakončoval z dobré pozice Ostrčil, písecký gólman měl plné ruce práce, aby jedovatou střelu zkrotil. O čtyři minuty později se v krátkém sledu do zakončení dostali Burian a Nahodil, skóre se však ani po těchto šancích neměnilo. V osmnácté minutě zkusil štěstí od modré čáry Sláma, Jágr si připsal další úspěšný zákrok. Do konce úvodní třetiny si žádný z týmů nevytvořil gólovou šanci.

A tak jsme v první třetině branku neviděli. Obraz hry byl téměř po celou dobu stejný. Nervózní, kouskovaná hra, pro diváka nepříliš pohledný hokej.

Na začátku druhé části domácí pořádně zavařili v třebíčském brankovišti, ani jedna dorážka však ve Fialově bráně neskončila. Ve dvacáté osmé minutě střílel z otočky Burian, puk těsně minul pravou tyč. O dvě minuty později pálil od modré čáry Klement, tvrdou střelu zastavil betonem Fiala. O chvíli později se ve vyložené příležitosti ocitnul Ferebauer, jeho pokus minul tyč o centimetry. Ve třicáté páté minutě převedl pěknou individuální akci Stejskal, třebíčský brankář touš vykopnul. O dvě minuty později měl zatím nejblíže ke gólu Finsterle, jeho střela orazítkovala pravou tyč Fialovy brány. Ve třicáté deváté minutě se sám před hostujícím brankářem zjevil Šulčík, třebíčský brankář i po této šanci držel čistý štít.

Ani po čtyřiceti minutách jsme se branky nedočkali. A tak do závěrečné části hráči nastupovali za nerozhodného stavu 0:0.

Po jedné minutě se tvrdou střelou prezentoval Dragoun, Fiala si střelu pohlídal lapačkou. V čase 41:51 hráči Horácké Slavie otevřeli skóre. Pavel Bulička přesnou střelou z kruhu vymetl pavučiny v Jágrově bráně, 0:1. O minutu později mohl vyrovnat Vladimír Novák, písecký hráč zakončoval do Fialovy připravené lapačky. Ve čtyřicáté osmé minutě střílel bez přípravy Burian, Jágr zasáhnul lapačkou. V padesáté minutě se Dragoun sám řítil na bránu, jeden z obránců Horácké Slavie zatáhnul za záchrannou brzdu a píseckého útočníka fauloval. Rozhodčí nařídil trestné střílení, kterého se ujal sám postižený hráč. Zakončení mezi betony však Fiala prokouknul a včas sklapnul betony, skóre tedy zůstalo nadále 0:1. V padesáté páté minutě se v dobré příležitosti ocitnul Hrbáček, v rozhodující chvíli mu však puk přeskočil hůl. Tentýž hráč se snažil prosadit z ostrého úhlu, Jágr si pravou tyč dobře pokryl. V závěru zápasu překazilo útočný nápor Písku vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

A tak si hokejisté Horácké Slavie jednobrankový náskok pohlídali a po třetinách 0:0, 0:0, 0:1 zvítězili 1:0. Na domácích hráčích byla vidět veliká nervozita. V padesáté minutě mohl z trestného střílení srovnat Dragoun, ovšem zakončení se mu nepodařilo. Tři body tedy putují na Vysočinu.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: První třetina byla z obou stran velmi opatrná, v té druhé jsme si vypracovali mírnou převahu, ale bohužel jsme vybídnuté šance neproměnili. Na začátku třetí třetiny jsme dostali trochu zbytečnou branku a ta se nakonec stala také rozhodující. Mrzí nás, že jsme dnes neuspěli, na druhou stranu když nedáte góla ani z trestného střílení, těžko se pak vyhrává. Musíme se připravit na další zápas, snad bude naše koncovka příště lepší.

Roman Mejzlík, trenér Třebíče: Bylo to typické utkání na úvod. Z obou stran to byl velice nervózní zápas. My odehráli velmi dobře první třetinu, naopak druhá se nám následně příliš nepovedla. V ní byli domácí důraznější, ale chvilkový nápor jsme přežili a ve třetí třetině dali brzy gól, což nás uklidnilo. Rozhodující moment byl potom neproměněný nájezd domácích. My jsme spokojení, že jsme v Písku předvedli kolektivní výkon a že jsme zápas vyhráli.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy