Nymburk vyřazen! První úkol Písek splnil!

Nedělní výhrou Písek udělal tečku za čtvrtfinálovou sérií. Svěřenci trenéra Rudolfa Suchánka vymetli s Nymburkem v nejbližším možném termínu. Králem celé série je bezesporu urostlý brankář píseckého týmu. Michal Pinkas si vedl v úvodním kole play-off znamenitě a ve třech zápasech inkasoval pouze jedinou branku. Přesně týden budou čekat na svůj další zápas. Kdo se u Otavy příští neděli představí, to není zatím vůbec jisté. Existují však pouze dvě možné varianty. Tou reálnější je Kutná Hora, která vyřadila ve čtvrtfinálové sérii Kolín. Vše hře je ovšem také pražská Kobra, tým z hlavního města by však musel zvrátit sérii s Benešovem, ve které 1:2 prohrává.
2.liga ČR, ČF3, ne 14.3.2010
Písek
Nymburk
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 31. Mošovský (Heršálek, Suchánek), 49. Urbanec (Bláha, Procházka P.), 59. Suchánek (Šulčík, Stejskal). Rozhodčí: Ondřej - Hák, Zíka. Vyloučení: 5:6, navíc Drak (NYM) - 10 minut OT nesportovní chování a Sirotek (NYM) - 10 minut + osobní trest do do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Průběh utkání: 0:0, 3:0.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Vomela, Dietz, Mrkvička - Kazatel, Novák, Bláha, Stejskal, Rezek, Šulčík, Suchánek, Ježek, Slavík, Urbanec, Mošovský, Kořánek.
Nymburk: Rückl - Pánek, Krejčík, Kozák, Drak, Sem, Vlach, Cicvárek, Zvolenský, Vacek, Sirotek, Dvořák, Mareš, Šimek, Velechovský, Martinec, Dulovec, Němeček.
V první šanci zápasu se ocitnul Mošovský, jeho střelu Rückl vytěsnil mimo tyče. V následujících minutách by se hra dala zhodnotit jako defenzivní. Až v šesté minutě se před domácí bránu prokličkoval Dvořák, písecký brankář udržel čistý štít. O dvě minuty později se domácí hráči dostali do přečíslení, ale Ježek prováhal správný moment ke vstřelení branky. O chvíli později se ve stoprocentní příležitosti ocitnuli Rezek s Ježkem, nymburský brankář si připsal úspěšný zákrok. V jedenácté minutě střílel Martinec, Pinkas vyrazil kotouč betonem. O minutu později Stejskal střílel z kruhu, Rückl zasáhnul lapačkou. Další šanci měl Suchánek, hostující brankář byl úspěšnější. Ve čtrnácté minutě Sirotek uniknul domácí obraně, Pinkas si s jeho střelou dokázal poradit. O tři minuty později Mrkvička střílel od modré čáry, jeho pokus mířil těsně vedle levé tyče Rücklovy brány. V osmnácté minutě byl před píseckou bránou důrazný Němeček, domácí gólman ataky nymburského hráče ustál. Necelou minutu před koncem měli domácí výhodu přesilové hry pět na tři, do konce úvodní části se jim však branku vstřelit nepodařilo.

A tak oba týmy šly do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Šance měli hráči obou týmů, ale brankáři Pinkas a Rückl za svá záda nepustili ani jeden puk.

Po dvou minutách pálil od modré čáry Kalčík, jeho střela mířila nad horní tyč. O minutu později střílel Robert Procházka, hostující brankář betony sklapnul včas. V páté minutě sehráli pěknou souhru Ježek s Novákem, druhý jmenovaný těsně minul bránu. O dvě minuty později Urbanec vystřelil z mezikruží, ale jeho pokus cíl nenašel. Ve dvacáté deváté minutě nebezpečně střílel Šimek, písecký brankář neposedný puk dokázal zkrotit. O chvíli později Stejskal střílel z mezikruží, ale ani tato šance neskončila gólem. V čase 30:55 se domácím povedlo poprvé překonat nymburského brankáře. Karel Mošovský přesnou střelou z blízkosti modré čáry prostřelil Rückla, 1:0. O minutu později Drak střílel ihned po vhazování, Pinkas zasáhnul lapačkou. Z protiútoku se sám na Rückla řítil Novák, ale nymburského gólmana nepřekonal. Ve dvacáté šesté minutě Dvořák střílel z kruhu, Pinkas zastavil puk ramenem. O dvě minuty později nebezpečnou střelu Dulovce zneškodnil Pinkas.

Ve druhé periodě Mošovský dostal domácí tým do vedení 1:0. Šancí bylo na obou stranách opět dostatek, ovšem oba brankáři předváděli dobré zákroky.

Hned v úvodu třetí třetiny se Mošovský prokličkoval až před Rückla, ten si pravou tyč dobře pohlídal. Ve čtyřicáté druhé minutě střílel Bláha, jeho projektil tečoval Kořánek, Rückl stál na svém místě. O dvě minuty později měli nymburští hokejisté příležitost krátké přesilovky pět na tři, ale domácí se dokázali ubránit. Ve čtyřicáté páté minutě Bláha chytře přihrával zcela osamocenému Mrkvičkovi, jeho střela skončila na horní tyči Rücklovy brány. V čase 48:00 Bláha prokázal důraz v nymburském brankovišti, po jeho přihrávce střílel Josef Urbanec do odkryté klece, 2:0. O dvě minuty později nebezpečně střílel Zvolenský, domácí brankář zakročil betonem. Z brejku útočil Suchánek, Rückl včas sklapnul své betony. V padesáté třetí minutě Stejskal střílel z otočky, jeho pokus šel těsně vedle pravé tyče. O dvě minuty později se Urbanec protlačil před nymburského brankáře, ten šanci domácího hráče zneškodnil. V čase 58:22 Stejskal nádhernou přihrávkou našel zcela volného Rudolfa Suchánka, který střelou z první rozhodnul o výhře Písku, 3:0. Podobnou akci zakončoval o chvíli později Šulčík, hostující brankář se přemístil včas.

Písek tedy zvítězil 3:0 po třetinách 0:0, 1:0, 2:0. A celkově hráči od řeky Otavy zvítězili 3:0 na série.

Ohlasy trenérů

Ohlas Rudolfa Suchánka přineseme v samostatném článku.

Trenér Nymburka Pavel Bičiště: "Dnes jsme zde předvedli bojovný výkon. Chtěl bych kluky pochválit, protože museli být unavení po předchozích dvou náročných zápasech. Měli jsme nějakých pět slibných příležitostí ke vstřelení branky, bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Do dnešního střetnutí jsme nastupovali, že nemáme co ztratit. Dlouhou dobu se nám dařilo držet nadějné skóre, ale pak přišly zbytečné chyby, za které nás domácí hráči dokázali potrestat."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy