Písek nepřipustil zaváhání a podvanácté v řadě se raduje z vítězství

Jedenáct výher v řadě, taková byla bilance píseckého týmu před středečním soubojem. Teprve čtyřmi výhrami posilněný Kolín dokázal suveréna druhé ligy potrápit a u Otavy dotáhnul zápas do prodloužení. To bylo v Písku k vidění teprve podruhé, dlouhé trvání však nemělo. Ve druhé minutě nastaveného času totiž perfektně provedeným blafákem do bekhendu rozhodl o vítězi kanonýr Květoň a Písek si připsal za výhru 3:2 bonusový bod navíc. Po 137 minutách byl ve středečním utkání překonán Michal Pinkas, který v polovině třetí třetiny nestačil zasáhnout proti střele Mejzra. Smolný okamžik si vybral písecký forvard Radek Hovora, který se v den svých narozenin sám poranil a kvůli problémům se stehnem utkání nedohrál.
2.liga ČR, 31. kolo, st 20.1.2010
Písek
Kolín
3:2p
1:0, 0:0, 1:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 3. Bláha (Hovora), 45. Květoň (Šulčík), 62. Květoň (Heršálek, Rezek) - 50. Mejzr (Pospíšil), 56. Pomichálek (Přibyl). Rozhodčí: Pražák - Nepomucký, Sekula. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Písek: Pinkas - Procházka P, Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Dietz, Tollinger, Vráblík - Vaniš, Hovora, Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Kořánek
Kolín: Blažek - Nedbal, Pýcha, Přibyl, Procházka T., Čtvrtečka, Malý, Pomichálek, Skokan, Pospíšil, Kubišta, Mejzr, Kubát, Musil
Hned v úvodu zápasu měli domácí příležitost v podobě minutové přesilovky 5:3. V polovině třetí minuty tuto výhodu využili. Bláha napřáhnul u modré čáry a jeho dělovka skončila v pravém horním rohu Blažkovy brány - 1:0. V následujících minutách se hrálo nahoru dolu, ale ani jeden z týmů si nevytvořil solidní příležitost. Až v osmé minutě, když zahrozili hosté, konkrétně Mejzr, který o kousek minul pravou tyč Pinkasovy brány. O chvíli později měl velkou příležitost Mošovský, který z úhlu nepřekonal Blažka, který efektivně zasáhnul svou hokejkou. V jedenácté minutě měl obrovskou šanci Míka, který se pokoušel překonat Blažka kličkou do bekhendu, ale kolínský brankář opět zasáhnul efektivním zákrokem. O tři minuty později zkoušel štěstí Kubišta střelou ale Pinkase nepřekonal. V osmnácté minutě se pokoušeli Mejzr a Kubišta o vyrovnání, ale domácí brankář byl pozorný. O minutu později střílel z první Kubišta, jeho pokus skončil nad horní tyčí. Do konce úvodní části se nic vážnějšího nestalo.

V první třetině byl lepší Písek, který si vytvořil hodně slibných příležitostí. Blažek v kolínské bráně chytal dobře a že šli hráči do kabin pouze za stavu 1:0 mohli hosté děkovat svému brankářovi.

V dvacáté třetí minutě najížděl Mazanec na Blažka, ale ten byl opět úspěšný. O tři minuty později Kubišta chytře přihrával na zcela volného Morkese, který pohotově vystřelil, ale Pinkas perfektním rozklekem šanci hostů vychytal. Následně se hosté dostali do náporu, ale domácí brankář stále držel čistý štít. V dvacáté deváté minutě vypálil z úhlu Morkes, písecký brankář střelu hostujícího útočníka vyrazil do hlediště. O minutu později Mošovský projel kluziště a zkusil kličku do bekhendu, ovšem Blažek si připsal další úspěšný zákrok. V třicáté druhé minutě předvedl pěknou individuální akci Rezek, kolínský brankář kotouč za svá záda nepustil. O minutu později se v dobré příležitosti ocitnul Pomichálek, domácí brankář stále držel čisté konto. Na začátku šestnácté minuty Vaniš pokoušel štěstí od modré čáry, ale Blažek si připsal další dobrý zákrok. O minutu později Malý střílel ve vlastním oslabení, Pinkas jeho pokus chytil. Minutu před koncem druhé třetiny se o vyrovnání pokoušel Musil, domácí brankář zasáhnul ramenem.

Ve druhé periodě jsme branku neviděli. Hosté hráli o poznání lépe. Kolínští si vytvořili řadu vyložených šancí, ale Pinkas chytal výborně. To se dá říci i o Blažkovi na druhé straně, který si připsal řadu zákroků. Do třetí třetiny šli tedy domácí s jednogólovým náskokem.

V úvodu třetí části hru brzdili nepřesnosti v rozehrávkách. Na začátku čtyřicáté čtvrté minuty střílel z úhlu Rezek, hostující brankář jeho pokus vytěsnil. O minutu později střílel z mezikruží Květoň, jeho projektil mířil těsně vedle pravé tyče. Na konci páté minuty sehráli krásnou akci Šulčík s Květoněm. První jmenovaný mohl s klidem zakončit, ale pěknou přihrávkou vyšperkoval akci pro Květoně, který nemohl nevstřelit gól – 2:0. Ve čtyřicáté osmé minutě zahrozili hosté, Morkesovu střelu Pinkas zlikvidoval. O dvě minuty později se hostům povedlo zápas zdramatizovat. Mejzr s Pospíšilem pěkně vyšachovali domácí obranu a následně i píseckého brankáře. První jmenovaný prostřelil rozhozeného Pinkase - 2:1. V padesáté třetí minutě střílel z blízkosti Šulčík, Blažek zasáhnul ramenem. O dvě minuty později Malý prokličkoval až před Pinkase, ale ten jeho pokus vykryl. O chvíli později si pěkný zákrok připsal Pinkas, který zneškodnil střelu Kubišty. Na konci padesáté šesté minuty se hosté dočkali vyrovnání. Kolínští potrestali chybu domácí obrany, jmenovitě Pomichálek, který po Přibylově přihrávce dostal kotouč za brankovou čáru - 2:2. V padesáté deváté minutě byl sám před hostujícím brankářem Rezek, ale neuspěl se střelou i s následnou dorážkou. Po šedesáti minutách svítilo na ukazateli skóre 2:2.

Ve druhé minutě prodlužení Květoň rozhodl kličkou do bekhendu. Písek tedy vyhrál 3:2 po prodloužení. Bod navíc tedy vybojovali domácí hráči.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Bylo to klasické utkání, kdy se hraje stylem nahoru-dolu. Hráči dnes příliš nedodržovali taktické pokyny a proto zápas dopadl tak jak dopadl. Nemáme to lehké. Vedeme tabulku s obrovským rozdílem a není jednoduché udržet pořád stejnou motivaci. Kolín hrál velice dobře. Myslím, že to pro nás bylo tohle utkání kvalitní prověrkou. Jsem rád, že jsme si vyzkoušeli také hru v prodloužení, kdy jsme nakonec pěkně sehranou kombinací zápas ukončili. Dobře víme, že se nedá stále naplno bodovat, na druhou stranu i dva body jsou slušné. Mrzí mě, že se zranil Radek Hovora, protože to v tuhle chvíli vypadá na delší dobu. Věřím však, že se maximálně na play-off vrátí.“

Stanislav Bednář, trenér Kolína: „V úvodní části byl domácí celek lepší. Díky Blažkovi jsme šli do kabin za stavu 1:0. Druhá třetina byla vyrovnaná, vytvořili jsme si řadu gólových příležitostí, ale branku se nám vstřelit nepodařilo. Ve třetí třetině i přes to, že jsme prohrávali o dvě branky, dokázali jsme vyrovnat a dotáhnout zápas do prodloužení. Sice jsme v nastaveném čase prohráli, ale i za jeden bod můžeme být rádi. Před zápasem jsme si řekli, že bychom jeden bod mohli získat, to se nám nakonec podařilo. Jinak celý náš tým je složen pouze z kolínských odchovanců, které musím za dnešní výkon pochválit.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy