Perfektní třetí třetina rozhodla o dalším vítězství Písku

Písečtí hokejisté mají za sebou další úspěšné utkání. Z nedělního zápasu vezou na jih Čech tři body za vítězství 4:5 v Pelhřimově. Utkání se však pro naše hokejisty nevyvíjelo dobře. Úvodní branku vstřelil ve druhé třetině domácí Kubát, pelhřimovští hráči se ještě trefili dvakrát a tak hokejisté šli do kabin za stavu 3:0. Na začátku třetí části přidali domácí čtvrtou branku a s píseckými hokejisty to vypadalo hodně bledě. Svěřenci Rudolfa Suchánka se však i za stavu 4:0 nevzdali. Velký obrat odstartoval Šulčík. O minutu později Kalečík snížil na 4:2. Následně přidal třetí branku Novák. A v padesáté deváté minutě, v rozmezí šestnácti vteřin rozhodli zápas Bláha a Šulčík. Výborný výkon předvedl Petr Šulčík, který dvě branky vstřelil a na další dvě přihrál.
2.liga ČR, 25. kolo, ne 20.12.2009
Pelhřimov
Písek
4:5
0:0, 3:0, 1:5
Branky a nahrávky: 25.Kubát, 32. Mařík (TS), 35. Mařík (Kubát), 42. Tecl (Plachý) - 45. Šulčík (Mazanec), 46. Kalečík (Novák, Procházka R.), 55. Novák (Šulčík, Květoň), 59. Novák (Šulčík, Procházka R), 59. Šulčík (Květoň). Rozhodčí: Pokorný - Blažek, Zídek. Vyloučení: 3:5 navíc Mařík (PEL) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 452. Průběh utkání: 4:0, 4:5.
Pelhřimov: Klestil - Plch, Vomela, Gajda, Zelený, Rašner, Roháčik - Tecl, Plachý, Votápek - Mařík, Kubát, Burian - Hadrava, Dostál, Jánský
Písek: Pinkas - Kalečík, Tollinger, Procházka R., Mazanec, Heršálek, Dietz - Javůrek, Bláha, Rezek - Květoň, Šulčík, Hovora - Míka, Suchánek, Slavík - Mošovský, Novák, Procházka P.

Utkání začali pelhřimovští hokejisté bez jakéhokoliv ostychu k soupeři a byli to právě oni, kdo si vytvořil první vážnější situaci. Před brankářem Pinkasem se zjevil osamocený Hadrava, ale svojí střelou mezi betony píseckého gólmana nepřekonal. Na druhé straně se poprvé dostal do kontaktu s kotoučem Klestil, jenž nejprve doslova vyhlavičkoval kotouč na zadní mantinel a posléze jej v dalším zákroku přikryl. Hrál se rychlý a pohledný hokej na obou stranách, přičemž pelhřimovští hokejisté byli místy nebezpečnější, ale za zmínku stojí pokus píseckého Hovory, který se pokoušel prostřelit brankáře Spartaku od modré, ale ten si jeho pokus pohlídal. Na straně domácích se dral před brankáře Dostál, ale k zakončení se nedostal. Hosté se čím dál více tlačili do útočného pásma a Klestil musel proti střele Javůrka předvést reflexní zákrok lapačkou. V 17. minutě předvedl ukázkový bodyček na Šulčíka Roháčik, za který sklidil velký aplaus.

Ve druhé třetině již začaly padat branky. Nejprve pět minut po přestávce překvapil Kubát píseckého Pinkase střelou o tyč a posléze o jeho záda - 1:0. Pelhřimov tato branka ještě více vyburcovala a hosté se dlouho trápili. Nadvakrát zakončoval Tecl, a ani Hadravův střelecký pokus v síti neskončil. Ve 31. minutě se protáhl do brejku Votápek, ale Mošovský jej fauloval a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, ke kterému se postavil Mařík. Tento velmi šikovný útočník chladnokrevně zakončil pod horní tyčku a poslal tak svůj tým do dvou brankového vedení - 2:0. O tři minuty déle se skóre měnilo potřetí. Kubát přenechal puk Maříkovi a ten se nemýlil ani podruhé, neboť i podruhé mířil pod horní tyčku - 3:0. O rychlou odpověď se pokusil Šulčík, ale bekhendovým blafákem na Klestila nevyzrál.

Třetí třetina se pro hokejisty Pelhřimova stala doslova hororovou. Sice v jejím úvodu zvýšil náskok Pelhřimova na 4:0 Tecl, ale poté již úřadovali pouze hosté. Písek se dostal do tempa a Pelhřimov byl jako na kolotoči. Klestil dlouho odolával, ale nakonec také kapituloval. Z druhé vlny si sjel Šulčík a zamířil přesně k tyčce - 4:1. O minuté déle lovil puk ze své sítě podruhé, neboť přesný zásah zaznamenal Kalečík – 4:2. Spartak bojoval dále. Mařík našel na modré volného Kubáta, ale ten mířil mimo tři tyče Pinkasovy branky. Šance byly k vidění na obou stranách, ale ty vážnější z holí hostů. V 55. minutě snížil na rozdíl jediné branky Novák a rázem se domácí začali strachovat o výsledek - 4:3. Spartak se snažil přidat branku, ale Teclův, ani Plchův pokus se neujal. Dvě minuty před koncem odjel na střídačku hostující brankář Pinkas a začalo tak dobývání pelhřimovské branky, které po několika vteřinách skončilo vyrovnávací brankou. Šulčíkovu dělovku dorazil za bezmocného Klestila Novák – 4:4. Jenomže to nebylo všechno. O deset vteřin později dovršil velkolepý obrat Šulčík, který tak rozhodl o výhře Písku.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Několik šancí jsme nedokázali zužitkovat, zato soupeři tam v prostřední fázi zápasu spadlo snad všechno, na co sáhnul. Výborně chytal první dvě části Klestil, kterého se nám dlouhou dobu nedařilo překonat. Po druhé třetině jsme stáhli složení na tři lajny, hráči se dostali do tempa a to, co jsme na ledě v závěrečné třetině předvedli, to bylo perfektní. Hráčům jsem věřil a musím je za předvedený výkon pochválit. Tohle utkání jasně ukázalo, že hokej se hraje na celých šedesát minut.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy