Písek neměl s Kobrou slitování, Pražané odjeli s dvanáctkou

Jestli si hokejisté Písku chtěli proti Kobře napravit reputaci, povedlo se jim tím nejlepším možným způsobem. Svěřenci trenéra Suchánka odehráli perfektní utkání a dvanáct branek v síti soupeře hovoří za vše. Nejproduktivnějším hráčem píseckého týmu byl v utkání proti Kobře Rudolf Suchánek mladší, který kromě hattricku zaznamenal ještě jednu přihrávku. I když se může při pohledu na konečný výsledek zdát, že se Michal Pinkas v písecké kleci nudil, rozhodně tomu tak nebylo. Všechny pokusy hostů ale dokázal zneškodnit a zápas si okořenil jednou asistencí. Druhá liga pokračuje svými dalšími zápasy již ve středu a písecký tým zamíří na kolínský led.
2.liga ČR, 19. kolo, so 28.11.2009
Písek
Kobra Praha
12:0
4:0, 3:0, 5:0
Branky a nahrávky: 5. Suchánek (Slavík, Míka), 19. Slavík (Suchánek), 20. Hovora (Mošovský, Novák), 20. Květoň (Ježek, Šulčík), 23. Suchánek (Slavík, Mošovský), 31. Bláha (Květoň), 36. Květoň (Šulčík), 45. Procházka R. (Mošovský, Hovora), 47. Šulčík (Bláha, Pinkas), 54. Šulčík (Květoň), 55. Novák (Mošovský), 60. Suchánek (Slavík). Rozhodčí: Pražák - Mertl, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 0:0, 12:0.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Všetečka, Tollinger - Hovora, Kořánek, Bláha, Ježek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Rezek
Kobra Praha: Krch (31. Kalčík) - Ton, Záhorovský, Lang, Chocholáček, Valenta, Drbohlav, Žáček, Bárta, Paris, Havlín, Novák, Holý, Regner, Sodomka, Nykl
Úvod zápasu přinesl nepříliš pohledný hokej. Hra se často přerušovala a akce brzdili nepřesnosti. V páté minutě se domácím povedlo vstřelit branku Suchánek zblízka překonal Krcha. O chvíli později mohl zvýšit stav Šulčík, který byl osamocen v kruhu, jeho střela těsně minula pravou tyč. O minutu později střílel od modré Havlín, Pinkas na jeho pokus dobře viděl. V osmé minutě se ve veliké šanci ocitnul Suchánek, tentokrát jeho pokus Krch zneškodnil. Ve dvanácté minutě střílel Paris do středu brány, kde stál pozorný Pinkas. O minutu později nebezpečně střílel Mošovský, ale Krch vytáhnul výborný zákrok. O chvíli později měl velikou příležitost Novák, Krch byl i v této příležitosti domácích úspěšnější. V šestnácté minutě chytře přihrával Šulčík Ježkovi, jeho pokusu chyběly centimetry. V devatenácté minutě Slavík zvýšil náskok domácích na 2:0. O chvíli později byl stav už 3:0, když Hovora zblízka prostřelil Krcha. Vteřinu před koncem první třetiny navýšil stav na 4:0 Květoň z křídla zavěsil pod horní tyč.

Úvodní část začala pomalejším tempem. Postupně se hra zpřesňovala a díky výbornému závěru domácích šli písečtí hokejisté do druhé třetiny s čtyřgólovým náskokem.

Po třech minutách ve druhé třetině Suchánek dotlačil kotouč za záda hostujícího brankáře. O dvě minuty později tvrdě pálil Ton, domácí brankář jeho střelu vytěsnil ramenem. Stejný hráč střílel i o chvíli později, tentokrát jeho rána mířila nad Pinkasovu bránu. V dvacáté deváté minutě střílel z kruhu Ježek, jeho střela šla těsně vedle tyče. O dvě minuty později sehráli domácí pěknou akci Bláha s Květoněm, první jmenovaný překonal střelou zblízka hostujícího gólmana. V třicáté třetí minutě Záhorovský pronikl až před Pinkase, ale jeho střela mířila vedle levé tyče. O tři minuty později zvýšil Květoň přesnou střelou na 7:0. O minutu později střílel z jízdy Žáček, Pinkas byl pozorný. Chvíli před koncem střílel Paris, i při tomto pokusu hostů byl domácí brankář na svém místě.

Ve druhé třetině přidali písečtí hráči tři branky a do poslední části hry si Jihočeši odnášeli luxusní sedmibrankový náskok.

V úvodu třetí části zahrozili hosté, Havlínovu střelu výborně vychytal Pinkas. V čtyřicáté třetí minutě se Žáček ocitnul sám před Pinkasem, jeho střela byla nepřesná. O minutu později Robert Procházka se štěstím prostřelil Kalčíka. V čtyřicáté šesté minutě ujel hostující obraně Šulčík a bekhendovou kličkou překonal hostujícího brankáře. O tři minuty později Novák ujížděl na Kalčíka, ale jeden z bránících hráčů Kobry nájezd domácího hráče zastavil. V padesáté minutě měl Míka velkou šanci vstřelit desátou branku Písku, ale Kalčíka nepřekonal. Za další dvě minuty střílel Žáček, Pinkas si jeho pokus pohlídal. O chvíli se píseckým hokejistům povedlo vstřelit desátou branku. Šulčík propálil hostujícího brankáře mezi betony. O další chvíli už na světelné tabuli svítilo 11:0. Po střele Mošovského se z dorážky prosadil Novák. V poslední minutě vsítil dvanáctou branku Písku Suchánek, který vymetl pavučiny z branky Kalčíka.

Písečtí hokejisté si tak připsali tři body za jasnou a především zaslouženou výhru 12:0.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Troufnu si říct, že nám tam dneska spadlo úplně všechno. Na druhou stranu je ale pravda, že jsme odehráli povedený zápas. Hráči makali od začátku a po prvním gólu jsme se dostali do herní pohody. Pak už to tam začalo padat a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Před tímto zápasem jsme si sedli a všechno jsme si vyříkali, tak věřím, že se zase bude dařit. Teď je pro nás prioritou připravit se na další utkání. Věřím, že navážeme na dnešní výkon a budeme opět bodovat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy