Po hektickém souboji se raduje Benešov

Po nečekané prohře v Milevsku písecký tým opět překvapivě ztrácí. Prvním letošním dobyvatelem píseckého ledu se stává ve 12. kole Benešov, který si po utkání plném zvratů odváží tříbodový zisk za výhru 7:6. Na vysokém výsledku bylo výrazně zaděláno už v úvodní části, kdy obě mužstva zaznamenala po třech brankách. Remízový stav trval také po čtyřiceti minutách a ve třetí části hostující celek odběhl do dvojbrankového náskoku. Písecká odpověď byla však blesková a Suchánkovi svěřenci dokázali skóre dorovnat. Utkání nakonec rozhodl ve čtyřiapadesáté minutě Jágr, na jehož trefu už Písečtí reagovat nedokázali. Jihočeši tak prohráli podruhé v řadě a podruhé o gól. Napravit reputaci si Písečtí mohou hned ve středu, kdy zamíří do Nymburka.
Pod brankami IHC jsou podepsáni dvougóloví střelci Miroslav Hájek a Šulčík, po jednom zásahu přidali Hovora a Gába, svůj druhý zápas za Písek odchytal gólman Pipek.
2.liga ČR, 12. kolo, so 31.10.2009
Písek
Benešov
6:7
3:3, 1:1, 2:3
Branky a nahrávky: 3. Hovora (Bláha, Hájek), 8. Gába (Mošovský), 8. Heršálek (Hájek), 35. Šulčík (Novák), 48. Hájek, 49. Šulčík (Květoň) - 5. Bosas (Holánek), 7. Bosas (Kaňka), 16. Kaňka (Dvořák), 39. Bosas (Kaňka), 42. Bosas (Vejbík J.), 47. Kocman (Kaňka, Verbík J.), 54. Jágr (Vejvoda, Kocman). Rozhodčí: Vokřál - Žemlička, Marek. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6, 6:6, 6:7.
Písek: Pipek - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Žlůva, Všetečka - Gába, Hovora, Hájek, Bláha, Bican, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský
Benešov: Kielus - Verbík J., Srdínko, Burda, Jágr, Jaeger, Kocman, Dvořák, Kaňka, Holánek, Nestrašil, Beránek, Vejvoda, Verbík R., Bosas, Bílek
V úvodu utkání se snažil prosadit Novák u levé tyče, Kielus byl pozorný. V téže minutě otevřel skóre Hovora, který z pravého kruhu vymetl pavučiny v Kielusově síti. O minutu později se v úniku ocitnul Jaeger, Pipek zklapnul betony včas. O další minutu později bylo vyrovnáno, z blízkosti překonal domácího brankáře Bosas. Ochvíli později se důrazný Hovora snažil překonat benešovského brankáře, se střelou i následnou dorážkou si Kielus dokázal poradit. V sedmé minutě se hosté dostali do vedení, Bosas hned po vhazování prostřelil Pipka. Benešovští se z vedení neradovali dlouho, za dvacet vteřin bylo srovnáno, prosadil se Gába O necelou minutu později už vedli opět domácí, Heršálek střelou k levé tyči překonal Kieluse. Písečtí hráli i nadále aktivně. Ve dvanácté minutě měl příležitost srovnat skóre Bosas, ale v rozhodující chvíli mu sjel kotouč z hole. Za minutu později nebyl uznán hráčům Benešova gól za vysokou hůl. V šestnácté minutě po Slavíkově střele zazvonila tyč Kielusovy branky. O chvíli později hráli hosté deset sekund přesilovou hru 5:3, i tak krátký čas stačili hosté využít k vyrovnávající brance, Kaňka po pěkné kombinaci s Dvořákem prostřelil domácího gólmana.

Úvodní třetina byla hodně divoká, celkem padlo šest branek. Hráči obou mužstev hráli velmi aktivně, dobře bruslili. Stav 3:3 byl spravedlivý pro oba týmy.

V dvacáté páté minutě přihrával Jágr Dvořákovi, který trefil tyč Pipkovi branky. O dvě minuty později střílel Jakub Verbík, jeho projektil olíznul boční síť. V třicáté minutě udělali závar před benešovskou brankou Suchánek se Slavíkem, ale nejlépe se zorientovali hostující obránci. O chvíli později se Novák ocitnul sám před Kielusem, ale překonat hostujícího brankáře se mu nepovedlo. Ve třicáté páté minutě unikl hostující obraně Šulčík a tvrdou střelou do protipohybu Kieluse navrátil domácím vedení. O dvě minuty později byl sám před hostujícím brankářem Hovora, Kielus jeho příležitost zlikvidoval. Minutu a půl před koncem druhé části vyrovnal skóre Bosas po samostatném úniku parádní kličkou do protipohybu Pipka, domácí brankář byl bezmocný.

Druhá část byla výrazně klidnější, i když příležitostí na obou stranách bylo dostatek. Obě mužstva se především soustředili, aby neinkasovali. Druhá třetina skončila výsledkem 1:1.

V úvodu třetí třetiny se hosté dostali do vedení. Kaňkovu střelu Pipek ještě zlikvidoval, ale na dorážku Bosase neměl nárok. O chvíli později měl velkou příležitost srovnat skóre Hovora, ale Kielus se nenechal oklamat. Ve čtyřicáté páté minutě zastavil Jaegera až faul jednoho píseckého obránce. V čtyřicáté šesté minutě prostřelil Kocman ležícího Pipka a hosté už vedli o dvě branky. O dvě minuty snížil Hájek, který vyjel zpoza branky a zakončením po ledě snížil na rozdíl jedné branky. V čtyřicáté deváté minutě bylo vyrovnáno, Šulčík, který unikl hostující obraně, Kielus jeho zakončení zbrzdil a puk se nakonec došoural za brankovou čáru. O čtyři minuty později zastavil Jágra až faul jednoho z píseckých hráčů. Ve stejné příležitosti se stejný hráč ocitnul i o dvě minuty později, tentokrát Jágra nikdo nezastavil a kličkou do bekhendu překonal Pipka. Konec zápasu si benešovští hokejisté pohlídali a odvezli si z Písku tři body za výhru 6:7.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Na šest gólů by se mělo podle mě vyhrávat. Problém je ale v obraně, kde děláme obrovské chyby. Nejvíc mě mrzí, že se tyto nepřesnosti týkají i hráčů, kteří jsou zkušení a vůbec by si nic podobného neměli dovolit. Nad tímhle je třeba se zamyslet a nějak to řešit. Myslím si, že pokud si tito hráči neuvědomují, co mají v mančaftu hrát, pak tady nemají co dělat. Osmdesát procent týmu dře a šlape tak jak má, ale lehkovážnost některých dalších hráčů je šílená. Celkově jsme samozřejmě zklamaný. Většinou hrajeme ze zajištěné obrany, ale nyní si hráči prostě nedali říct. Všechno ostatní se od toho pak v podstatě odvíjelo. Zkusil jsem dát příležitost Pipkovi, bohužel ani on nepředvedl nejlepší výkon, takže tento tah ode mě asi nebyl úplně správný.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy