Písek si doma se Žďárem poradil a bez ztráty bodů pokračuje dále

Písečtí po šesti zápasech procházejí dál s čistým štítem. Nedokázal je zastavit ani hostující Žďár nad Sázavou, který též prozatím patří k leaderům tabulky. Zápas byl vyplňen mnoha fauly z obou stran a dostavil se i trest do konce zápasu ze strany Žďáru. Domácí měli tento zápas pod kontrolou a objevilo se i mnoho krásných šancí. Přehrávali Žďár po většinu zápasu, brzy dostali do vedení a svůj náskok branek si udrželi až do konce utkání. Na celkovém vítězství 4:1 se nejvýrazněji podílel Karel Mošovský, který jednu branku zaznamenal a jednou přihrál Pavlu Procházkovi. Další utkání čeká písecké hokejisty v sobotu, kdy Suchánkův tým zamíří na led Kobry Praha.
2.liga ČR, 7. kolo, st 7.10.2009
Písek
Žďár nad Sázavou
4:1
1:0, 3:1, 0:0
Branky a nahrávky: 10. Šulčík (Heršálek, Procházka P.), 23. Míka (Suchánek, Slavík), 27. Procházka P. (Mošovský, Novák), 38. Mošovský (Novák) - 39. Pleva (Šulc). Rozhodčí: Wütherle T. - Marek, Žemlička. Vyloučení: 7:10, navíc Smejkal (ZNS) - 10 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 580. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Písek: Pinkas - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Mazanec, Všetečka - Gába, Hovora, Hájek, Bláha, Ježek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Žlůva, Mošovský, Novák
Žďár nad Sázavou: Vajner - Pleva, Doležal, Smejkal, Šulc, Sobotka R., Fibikar, Plachý, Vránek, Sobotka M., Dítě, Bukáček, Kunstmüller, Havelka, Kaut, Mühlfait, Dobiáš
Oba týmy v úvodu zápasu hrály aktivně, o první nebezpečnou střelu vypustil domácí Šulčík. Poté se málem dostal do veliké příležitosti Bukáček, kotouč mu přeskočil hokejku. O chvíli později se v podobné šanci ocitl Hájek, ten na kotouč nedosáhnul. V sedmé minutě byli vyloučeni dva hráči Žďáru a domácím se naskytla příležitost dvouminutové přesilové hry 5:3. V té jako první zahrozil Hovora, ale střílel pouze do středu brány, za chvíli Šulčíka vychytal Vajner, který se včas přesunul k pravé tyči. V desáté minutě, pěkně prokličkoval před hostujícího gólmana Šulčík a přesnou střelou k levé tyči skóroval. V následném průběhu hry byli pozorné obrany obou týmů a svého soupeře k vážnější příležitosti nepustili. Tento styl hry vydržel až do konce první třetiny.

První část byla poměrně vyrovnaná, obě mužstva hráli aktivně, dobře bruslili. Rychlost však brzdili nepřesnosti v rozehrávkách. Více šancí měli přece jenom domácí, ovšem obrana hostů a brankář Vajner dovolili píseckým pouze jednou skórovat. Přestávku tradičně zpestřili minisoubojem mladé naděje píseckého hokeje.

V úvodu druhé části první zahrozili hosté Kunstmüller trefil Pinkasovu lapačku. Ve dvacáté třetí minutě vstřelili domácí druhou branku, Vajner měl zakrytý výhled a Míka bekhendovou střelou zvyšoval na 2:0. O chvíli později Vajner pěkným zákrokem vychytal Nováka, který unikl hostující obraně. Ve dvacáté sedmé minutě tvrdě vypálil Šulc, Pinkas zasáhnul levým betonem. Poté domácí zvýšili, když z přečíslení skóroval Pavel Procházka. V následné přesilové hře se opět ukázal Vajner, který zabránil ve skórování Novákovi. V třicáté první minutě se Šulc dostal až před domácího brankáře, ten byl připravený. O chvíli později se znovu předvedl hostující gólman, který vychytal Míku i Mazance. Písek byl aktivnější a většinu času trávil v útočném pásmu. Ve třicáté čtvrté minutě z kruhu tvrdě vystřelil Havelka, jeho projektil však líznul boční síť. O chvíli později Bukáček prověřil Pinkase, ten sklapl betony včas. V následné přesilové hře domácích se Vajner rozhodně nenudil, jeho zákroky byly bezchybné. A další pěkný zákrok předvedl ve třicáté osmé minutě, když vychytal Novákův únik. V téže minutě zvýšil střelou Mošovský na 4:0. Rychlou odpověď zařídil Pleva, který přesně trefil horní roh Pinkasovy branky.

Ve druhé části byl lepší domácí tým, vytvořil si řadu příležitostí. Že byl stav 4:1 mohli Žďárští děkovat svému brankáři, který pochytal řadu gólových příležitostí.

Ve třetí minutě unikl Fibikar domácí obraně a jel sám na Pinkase, ten ho pěkným zákrokem vychytal. Poté Vránek mířil střelou k tyči, domácí brankář zasáhnul vyrážečkou. A do třetice hosté, tentokrát pálil Dítě, ale i ten ztroskotal na Pinkasovi. Z následného protiútoku Květoň nastřelil tyč Vajnerovy branky. V padesáté druhé minutě si Javůrek vybruslil až před Vajnera, ten si dobře pohlídal spodek své brány. O chvíli později nebezpečně střílel Žlůva, Vajner jeho střelu pokryl. V další šanci domácích zabránil hostující brankář pěkným rozklekem Hovorovy vstřelit pátou branku píseckých. V sedmnácté minutě Slavík netrefil odkrytou bránu, poté Míkovu střelu pokryl Vajner. Minutu před koncem těsně minul hostující bránu Hovora.

Ve třetí třetině měl stále převahu domácí celek. Žďárský klub po celou dobu utkání držel svými zákroky Vratislav Vajner, díky kterému zápas neskončil větším rozdílem, ale i přes Vajnerovy zákroky byl šťastnější domácí tým, který prodloužil neporazitelnost již na číslo šest.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: Týden jsme nehráli a podle toho náš vstup do utkání také vypadal. Poté jsme se ale do hry dostali a od druhé třetiny jsme podle mého názoru hráli výborně. Ve třetí části jsme mohli svůj náskok ještě zvýšit, hra ale byla díky častému vylučování hodně rozháraná. Celkově bych chtěl kluky pochválit. Výsledek 4:1 je perfektní.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy