Druhá výhra nad Vajgarem

I v odvetném utkání s jindřichohradeckým Vajgarem byl úspěšnější písecký celek. Přestože domácí srdnatě bojovali a rozhodně nedali týmu trenéra Rudolfa Suchánka nic zadarmo, Písečtí si nic takového nechtěli nechat líbit a znovu přesvědčivě zvítězili.
K nepřehlédnutelným postavám v dresu hostí patřili produktivní útočníci Tomáš Květoň a Petr Šulčík, jehož od prvního hattricku za Písek dělilo jen pár centimetrů.

Další přípravný zápas čeká na mužstvo IHC KOMTERM již ve čtvrtek, kdy na svém ledě přivítá Klatovy.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., út 25.8.2009
Jindřichův Hradec
Písek
3:7
0:2, 2:3, 1:2
Branky a nahrávky: 25. Šulčík (Knyazev), 36. Kupec (Bláha, Skokan), 41. Kupec (Skokan, Bláha) - 13. Šulčík P., 17. Ježek (Šulčík P.), 22. Květoň, 26. Javůrek, 31. Ježek (Šulčík P.), 48. Šulčík P. (Květoň, Burkoň), 57. Mazanec D. (Mošovský, Suchánek). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 154.
Jindřichův Hradec: Kubeš (Melišík) - Chaloupka, Knyazev, Klíma, Bláha P., Ištvánik, Chmel, Kraus, Šulčík R., Dvořák, Mazanec J., Kupec, Skokan, Hudler, Novotný, Bula.
Písek: Pinkas (Pipek) - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Žlůva, Mazanec D., Heršálek, Burkoň, Všetečka, Hovora, Bláha M., Javůrek, Ježek, Šulčík P., Květoň, Míka, Suchánek, Mošovský, Sýbek, Bican, Gába.
První akcí utkání byla střela Aleše Skokana z první minuty. O pár okamžiků později putovali na trestnou lavici hned tři hráči v rozmezí 29 vteřin, dva na straně Vajgaru a jeden z Písku. Početní výhoda nepřinesla mnoho vzruchu. Slušnou šanci měl na začátku 4. minuty Josef Mazanec, ale k teči se nedostal. V 8. minutě střílel z velké dálky Roman Šulčík, o dvě minuty později se nenechal zahanbit jeho starší bratr Petr, ale oba trefili jen brankáře soupeře. V polovině 12. minuty měl obrovskou šanci Javůrek, zblízka trefil jen Kubešovy chrániče. Co se nepovedlo jemu, dokázal o minutu později Petr Šulčík. První střelu hradecký brankář ještě vykryl, ale nepokrytý forvard Písku přehodil ležícího gólmana Vajgaru – 0:1. Ve 14. minutě o sobě dal vědět ruský bek Igor Knayzev, když ukázal tvrdost své střely. Jenže radost z gólu vypukla v druhém táboře. Dvojice hostů se bez menších problémů prodrala hradeckou obranou, Šulčík předal puk nalevo na Ondřeje Ježka a ten měl již snadnou úlohu – 0:2. V posledních vteřinách úvodního dějství se chytře uvolnil písecký Šulčík, ale na Kubeše tentokrát recept nenašel.

Úvodní vteřiny druhé třetiny zpestřil svou akcí Skokan, když obral hostující obranu o kotouč, předložil ho Kupcovi, jenže ten ve vyložené šanci nedal. Hradecká obrana vyrobila hrubku v úvodu 22. minuty. Tomáš Květoň přišel poměrně snadno k puku a ač tísněn, přidal střelou pod víko třetí písecký gól – 0:3. Na konci 23. minuty musel Gába za katr a Vajgar dokázal přesilovku využít. Igor Knyazev se na modré neunáhlil se střelou, přihrál trochu překvapivě Romanu Šulčíkovi, který ranou po ledě snížil na rozdíl dvou branek – 1:3. Tento stav vydržel necelé dvě minuty. Domácí obrana opět předvedla svůj nedůraz, Zdeněk Javůrek se natlačil před Kubeše a podobným způsobem jako před několika minutami Květoň přidal čtvrtý gól hostů – 1:4. Ve 31. minutě našel Petr Šulčík zcela volného Ondřeje Ježka a ten zvýšil na 1:5. O dvě minuty později střílel na Pinkasovu branku Skokan. Brankář hostů s malými problémy puk před brankovou čárou udržel. Ve 35. minutě předvedl pěkný obranný zákrok Knyazev, když zhatil píseckou akci dvou na jednoho. O půl minuty později upaloval Bula sám na Pinkase, který si s jeho pokusem poradil stejně tak i s ranou Skokana, který se před branku Písku přiřítil z druhé vlny. Ve 36. minutě našel Bláha mezi kruhy Davida Kupce, který technickou střelou po ledě snížil na 2:5. Po tomto gólu Vajgar lehce ožil a měl ze hry více než v předešlých pasážích zápasu. Gólově to však nevyjádřil.

V úvodu třetí třetiny dohrával Vajgar přesilovou hru. Bláha přihrál od modré Skokanovi, ten posunul puk na Davida Kupce, který trochu se štěstím dopravil puk do branky – 3:5. Akcie domácích stouply nepatrně v ceně, Roman Novotný ukázal svůj důraz před brankou, Bula mířil těsně nad a v další přesilovce to zkoušeli postupně Chmel, Ištvánik nebo Skokan. Na druhé straně padalo do branky prakticky vše. Ve 48. minutě se rozjel s pukem na holi Petr Šulčík, na úrovni bodu pro vhazování napřáhl a parádním golfákem mířil přesně k tyči – 3:6. Na druhé straně vyloženou šanci spálil Kupec, když mířil jen doprostřed branky, kde stál Michal Pinkas. V 57. minutě neudržel Pinkas Dvořákovu ránu, ale Mazanec neměl v zakončení potřebný klid. A když se neprosadil hradecký Mazanec, tak ten písecký měl více štěstí. Z nenápadné kombinace na jeden dotek byla sedmá branka v Kubešově brance. Na konci akce stál David Mazanec – 3:7. V posledních vteřinách utkání se do samostatného brejku prodral Jakub Kraus, ale Pinkas již změnu skóre nepřipustil.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér IHC Komterm: "Myslím, že se nám utkání podařilo. Ač se Vajgaru v letošní přípravě příliš nedaří, tak pro nás i toto utkání má smysl. Každou výhrou se mužstvu zvedá sebevědomí a v těch těžších utkáních to jde pak snadněji. Samozřejmě tam pár chyb v obraně bylo, ale věřím, že je ještě vylepšíme při tréninku."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy