Písečtí vezou od Vajgaru všechny tři body!

Hokejisté Písku si připisují další důležitý bodový zisk. Rybáčkův výběr si vyšlápl na tým plný zahraničních akvizic a porazil Vajgar na jeho ledě o tři branky! Poprvé v utkání šli Písečtí do vedení již ve druhé minutě, kdy rychlým gólem otevřel skóre zápasu navrátilec z marodky Karel Mošovský. To nebylo však ze strany Písku v první části vše a po střele Kalečíka dorazil podruhé puk za Kubešova záda Hovora. Hradečtí dokázali reagovat krátce po přestávce gólem Šťástného, to ale bylo z jejich strany vše. Hostům vrátil dvojbrankové vedení Míka, šest minut před koncem ještě vyztužil vítězství Slavík. Druhá liga pokračuje pro písecké mužstvo v sobotu, kdy k Otavě zamíří celek Klatov.
Doplněno o komentář trenéra Písku Jana Rybáčka.
2.liga ČR, 14. kolo, st 12.11.2008
Jindřichův Hradec
Písek
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 23. Šťastný (Skokan) - 2. Mošovský (Vondřich), 10. Hovora (Kalečík, Bláha), 27. Míka (Pitel, Burkoň), 54. Slavík (Bláha, Hovora).
Jindřichův Hradec: Kubeš, Melišík - Dostál, Šťastný, Klíma, Zykin, Vinogradov, Chmel, Šulčík, Všetečka, Dolina, Ištvánik, Mikš, Mazanec, Skokan, Kurikka, Černý, Burdian, Balík, Dvořák
Písek: Kubiš, Tábor - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Předota, Kříž, Procházka F., Martinka, Procházka P., Bláha, Slavík, Vondřich, Pitel, Hovora, Ježek, Mošovský, Novák, Novotný, Nikodém, Míka
Hned první okamžiky zápasu ukázaly sílu hostujícího celku. Po osmdesáti vteřinách se individuálně prosadil kapitán Milan Bláha, ale jeho pokus skončil nad brankou. O dvacet vteřin později hosté otevřeli účet utkání. Karel Mošovský dostal pěknou přihrávku od Vondřicha za domácí obranu, tváří v tvář Kubešovi se nemýlil a střelou švihem rozjásal žlutomodrou střídačku – 0:1. Písek pokračoval v útočné hře, slušnou šanci měl Míka. Za domácí se poprvé osmělil Mazanec, jehož teč mířila mezi Kubišovy betony. I další minuty patřily hostům. Ježkova rána byla sražena nad branku, Bláhův pokus jen těsně minul bránu. Naopak Vajgar měl problémy s rozehrávkou a zakládáním útoků. Až polovina deváté minuty vlila na chvíli naději domácím barvám do žil. Aleš Skokan vysunul Kamila Šťastného, který upaloval na brankáře hostů. V rozhodujícím okamžiku byl však faulován Josefem Slavíkem. Přesilovku si Vajgar dlouho neužil kvůli špatnému střídání a při hře čtyř proti čtyřem hosté přidali svou druhou branku. Kalečík vyslal dělovku na Kubeše, ten puk neuhlídal a Radek Hovora neměl s dorážkou moc práce – 0:2. Druhá polovina úvodního dějství patřila hostům, ale tutovky Vondřicha nebo Mošovského cestu do branky nenašly. Za Vajgar kontroval dělovkou Vasilij Vinogradov.

Do druhé třetiny domácí vstoupili aktivněji, ale jejich pokusy byly trochu zbrklé a Vajgar neměl potřebný klid v zakončení. Výjimkou byla snad jen 23. minuta. Aleš Skokan našel Kamila Šťastného a ten ranou z kruhů snížil na 2:1. Domácí trochu ožili, ale Míka dodal hostům ve 27. minutě klid v podobě třetího gólu, kdy hrál Písek přesilovku. Hosté hezky zakombinovali a David Míka propálil z kruhů hradeckého brankáře – 1:3. O minutku později se ukázal Zykin, ale jeho střela a ani přihrávka na Mazance radost domácím neudělala. Stejně dopadl i rychlý protiútok v podání Skokana s Černým. Hodně blízko k druhému gólu byl ve 38. minutě Aleš Skokan. Jel sám na Kubiše, zkusil blafák po ledě k tyči, ale celou situaci si Kubiš pohlídal svým levým betonem. Minutu před druhou sirénou olízl Hovorův pokus tyčku Kubešovy branky.

Ve 45. minutě střílel z jízdy Ville Kurikka a jeho pokus pleskl a vyrážečku píseckého brankáře. Pěknou akci vymyslel o pár okamžiků později Zykin, který kvedlal s pukem v rohu kluziště, na jeho pas si sjel od modré Klíma, ale ten byl faulován Pitlem. Jenže ani tahle přesilovka nic zajímavého nepřinesla. Na sklonku 48. minuty trefil Skokan tyčku. Domácí hráči se v závěru zápasu snažili s výsledkem ještě něco udělat, z jejich hry byla cítit snaha, ale chyběl klid na zakončení. Naopak v 54. minutě Vajgar nedokázal vyhodit puk ze třetiny, Bláha s Hovorou připravili stoprocentní šanci Josefu Slavíkovi a ten uzavřel účet středečního zápasu – 1:4.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Jan Rybáček utkání okomentoval: „Odehráli jsme velmi dobré utkání a jsem rád, že jsme to dokázali vyjádřit i střelecky. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, až potom se soupeři podařilo zkorigovat, ale my jsme přidali ještě dvě branky a dokázali jsme vítězství dotáhnout do konce. Jsme za to samozřejmě moc rádi a věříme, že nás to povzbudí dál. Hráče musím pochválit, jak hráli disciplinovaně a jak to utkání zvládnuli, přitom soupeř se svými zahraničními posilami byl pasován do role mírného favorita a nám se ho podařilo přehrát. V utkání jsme dominovali a já jsme hráčům vděčen, že ten zápas takhle zvládli.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy