Písecké provedla zápasem smůla

P í s e k - Dnešní utkání se domácím opravdu nevydařilo. Přehrál je jejich tradiční okresní rival HC ZVVZ Milevsko. Utkání se vyvíjelo jednoznačně ve prospěch soupeře, jediným narušitelem byl Vladimír Kalečík, který v pětatřicáté minutě vsítil gól.
2.liga ČR, 7. kolo, so 11.10.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Milevsko
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 35. Kalečík (Pitel)- 14. Žlůva (Šperger), 31.Šperger. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2.
Písek: Pinkas - BurkoŇ, Svoboda, Kalečík, Kříž, Martinka, Procházka P., Procházka F. - Pitel, Míka, Bláha - Stropnický, Mošovský, Hovora - Slavík, Ježek, Vondřich - Novák, Novotný, Nikodém
Milevsko: Svoboda F.(Anderle) - Procházka R., Matouš, Schmied, Štych, Chaloupka, Žlůva, Procházka O., Zeman - Štefan, Bělka, Krejčí - Hamerle, Šperger, Šulčík - Filipi, Suchánek, Müller - Kořánek, Novotný, Fořt
To, co pak provázelo oba aktéry celým zápasem, se jasně začalo rýsovat již od samotného začátku utkání. Milevské soustředění se na obranu podpořené emotivním brankářem Svobodou versus písecké bušení na zavřenou milevskou bránu. Písek jako domácí musel tvořit, což hosté dobře věděli a byli na to připraveni. Nebezpečnými rychlými útoky pak znejišťovali sebevědomí Píseckých, které nejvíce na frak dostalo v 15. minutě, kdy Pinkase prostřelil Žlůva. Odpovědět se snažila hlavně první formace Písku složená ze samých matadorů – Míky, Bláhy a uzdraveného Pitla – nicméně neuspěla.

Domácí začali tušit, že Milevsko není v popředí druhé ligy náhodou. Zvláště ve druhé třetině se hrál pohledný rychlý hokej s akcemi na obou stranách. Milevsko ve hře při plném počtu mužů na ledě mírně ztrácelo, ovšem vše si vynahrazovalo při vlastních přesilovkách, které jim domácí sem tam nabídli. Sami hráli, zřejmě v obavě před tvrdými tresty od rázného trenéra Suchánka, velmi disciplinovaně.

Dva samostatné nájezdy zlikvidoval ve druhé třetině milevský gólman Svoboda. Jak Bláha, tak Burkoň zkoušeli zaskočit gólmana blafákem, Svoboda, zřejmě nejlepší muž zápasu, však oba pokusy vystihl. A krátce po tom druhém se navíc radoval z druhého gólu v síti svého kolegy Pinkase. Burkoňův nájezd se totiž konal v oslabení 4 na 3, Burkoň vystihl rozehrávku, nájezd však nedal a pak chyběl vzadu. Úspěšným vykonavatelem přísloví „Nedáš –dostaněš“ byl známý písecký kat Zdeněk Šperger.

Písek se však tentokrát rychle otřepal, vše, co stálo v cestě, prostřelil Vladimír Kalečík. To však byl – jak se později ukázalo – jediný příspěvek Písku do kolonky střelců. Třetí třetina byla ze strany hostujícího celku takticky výborně zvládnutá. Písek, ač se mu nedá upřít bojovnost a snaha - několik závarů před brankářem Svobodou skončilo hromadnějšími šarvátkami, recept na defenzívu vzduchotechniků již nenašel.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy