Generálka se vydařila!

Poslední generálka se píseckým hokejistům nadmíru vydařila. Nejenom, že vyhráli ale ani jediný zásah svému soupeři nepovolili. V utkání, v němž byli jednoznačně lepší domácí hokejisté se trefou do černého prosadil jednak Míka, po přihrávce Nikodéma, a také nováček v píseckém dresu Tomáš Prostředník z Hradce Králové. Hráči z jihu čech si v posledním utkání, v němž nešlo o body, určitě spravili chuť, navíc je může těšit, že i jejich přípravná zápasová bilance skončila kladně v poměru šest ku pěti. Již za týden se rozjede druholigový kolotoč, v boji o první body zamíři Písečtí na led nováčka z Kutné Hory. Písecká s.n.o.p. aréna bude hostit první utkání ve středu 19. září v 17:30 hod. s celkem Kolína.
přípravné zápasy A-týmu, příp., so 8.9.2007, Zimní stadion Písek
Písek
EHC
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 17. Míka (Řehoř, Nikodem), 47. Prostředník. Rozhodčí: Šperl - Buršík, Mitáš.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:0
Diváci: 130.
Písek: Pinkas (31. Kubiš) - Burkoň, Svoboda, Veselý, Kalečík, Procházka F., Prostředník, Řehoř, Míka, Mošovský, Květoň, Mikeska, Novák, Kica, Vondřich, Kašpar, Pošmourný, Nikodem
EHC: Walker - Oberholzer, Hiller, Trondle E., Nussbaum, Thiemayer, Beltrame, Lieber, Pargatzi, Trondle E., Schwyn, Korsch, Schaufelberger, Walker, Jost, Schlumpf, Potzi, Bolli, Simmen, Walter
Hned od začátku utkání se začalo hrát pěkně zoostra, takže šance na obou stranách byly rozhodně k vidění. Do branky domácích se tentokrát postavil Michal Pinkas. První šance utkání se naskytla rozjetému Filipu Procházkovi, který pálil od modré. V další šanci přenechal Míka kotouč Mošovskému, jenž golfovým úderem přinutil hostující brankáře zastavit hru. Nebezpečná byla také střela hostující Josta, kterou Pinkas vytěsnil těsně mimo svoji svatyni. V zápětí následovala dvě zakázaná uvolnění z domácích hokejek. Nejen z domácích, o chvilku později to byli i hosté, kteří vyhazovali kotouč přes všechny čáry po vyložené šanci Nováka, jenž v těsné blízkosti Walkera nedokázal využít. Dlouhým pasem, téměr přes půlku kluziště, vyslal Korsch Schlumpfa, ten ale kotouč nedokázal zpracovat a tak nemohl dále ohrozil domácího gólmana. Zato v další příležitosti, po střele Oberholzera od modré, se musel Pinkas pořádně ohánět. Na straně druhé se ukázal střelou od modré písecký Prostředník, jehož projektor dorážel Pošmourný ale ani jeho snaha změnu stavu nepřinesla. Až patnáctá minuta přinesla první vyloučení zápasu, konkrétně menší trest pro Kicu. Domácí hokejisté však soupeře téměř k ničemu nepustili, dvojice F. Procházka a Kalečík po krásně výměně puku vyhodila touš přes všechny čáry. Velmi dobře sehrané oslabení, naopak si jej Písečtí zahráli na soupeřově polovině a ke konci dokonce vstřelili branku. V čase 16:06 se připisuje na listinu střelců Míka po přihrávce Řehoře a Nikodema. Hosté řeší převahu soupeře ve svém obranném pásmu zakázaným uvolněním. V závěru první části dostává Kalečík dvě minuty za zdržování hry, když se jeho vyhození nevejde mezi mantinely. Ještě před pauzou se však síly na ledě vyrovnají, v Pinkasově brankovišti se provinil Lieber.

Druhá část začíná střelou Nussbauma, kterou Pinkas podržel v klidu pod svojí lapačkou. Kalečíkovu střelu od modré Pinkasův protivník Walker vytěsnil svojí vyrážečkou mimo branku. Hosté jsou ve druhé třetině nebezpečnější než v té předešlé, to potvrzuje i nebezpečná střela Liebera, kterou pro jistotu Michal Pinkas drží. Útočná akce domácích, do níhž se zapojili Řehoř s Burkoněm končí vynuceným faulem hostů. Písečtí se snaží zavézt kotouč na soupeřovu polovinu, brzdí je hvizd čárového rozhozčího, doprovázen nespokojenosti domácího publika, signalizující postavení mimo hru. V polovině utkání končí vystoupení bezchybného Pinkase, naopak do branky míří další písecká jistota - Filip Kubiš. Když byli hosté kompletní, vyslal přesným pasem Thomase Josta Trondle, první jmenovaný nedokázal tváří v tvář nad čerstvým Kubišem uspět. Písečtí mohli jít do dvoubrankového vedení, když po tvrdé střele Kříže od modré, důrazný Kica dorážel před Walkerem, ten ale všechny jeho pokusy nakonec zneškodnil. Hostující hráč s mřížkou jménem Schwyn se prodral až před Kubiše, který úspěšně čelil dvěma střelám z hole hostujícího mladíka. Těsně před předstávkou trefil domácí Kašpar břevno Walkerovi branky, takže byl změně stavu velmi blízko. Spousta šancí jak na písecké, tak frauendfeldské straně, ani jedna z nich ve druhé třetině neměnila skóre.

Poslední část uktání začínala přesilovkou hostujícího celku, již o minutu později ale nastupoval svůj trest hostující kapitán Schlumpf a tak se další průběh hrál ve čtyřech. Tato hra vyhovovala více hráčům modro-žlutých dresech. Střela Pavla Kžíže od modré orazítkovla tyčku Walkerovi branky, následující faul na Kříže byl trestán a domácímu celku se nastytla dvojnásobná přesilová hra, dlouhá čtyřicet dva vteřin. První akce domácím přiliš nevyšla, hostující Nussbaum zachytil pozehrávku a ladně ji poslal přes všechny čáry až ke Kubišovi. Velmi nebezpečně poslal hlavou na mantinel Nikodéma hostující Thomas Jost, který si za svůj zákrok vyfasoval pět minut a do konce utkání. V čase 46:55 se po úkázkové přihrávce Petra Kicy prosazuje přesnou střelou od modré obránce Prostředník - 2:0. Další velmi aktivní domácí obránce Kříž je blízko zvýšení náskoku svého mužstva, jeho brankové plány nakonec končí pod Walkerovou lapačkou. Výkon píseckých hokejistů byl i po skončené přesilovce gradující a šancí měli domácí hráči mnoho. Pak ale přišla přesilovka hostů, která tlak zkrotila a hra se vyrovnala. V závěru mezinárodního vystoupení byl blízko ještě Květoň, jehož doplňoval Novák - nikomu se už branka vstřelit nepodařila. Písečtí svůj poslední zápas nanečisto zaslouženě vyhrái, nyní je čekají ligové boje, které začínají v sobotu 15. září v Kutné Hoře.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy