První zápas těsně pro soupeře

První přípravný zápas před následující sezónou mají písečtí hokejisté za sebou. "Match" ale nezačal pro hráče od Otavy přiliš růžově - v páté minutě se totiž Milevští radovali z dvoubrankového, ke konci první části dokonce z tříbrankového vedení. Brankově se v Milevsku dokázali prosadit pouze noví nebo navrátivští hráči, nejblíže vyrovnání byl nejprve Radek Hovora, který korigoval na 3:4, pět minut před koncem ještě vracel možnou naději svému mužstvu Libor Nikodém, jenž upravoval na 4:5 ze svého pohledu. Jak v celém zápase, tak ani v poslední fázi utkání se píseckým hráčům nepodařilo vyrovnat a tak IHC svůj první přípravný zápas těsně prohrál.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., pá 10.8.2007
Milevsko
Písek
5:4
3:1, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 1. Krejčí (Štefan), 5. Krejčí (Pitel, Procházka), 14. Procházka (Krejčí), Procházka (Pitel), 45. Suchánek (Procházka) - 18. Novák (Kašpar), 37. Vondřich (Pošmourný), 41. Hovora (Novák), 51. Nikodém (Velíšek)
Milevsko: D.Svoboda (30.F.Svoboda)–Žlůva, R.Procházka, Matouš, Schmied, Štych, Votruba, Homola - Krejčí, Štefan, Pitel - Urbanec, Šperger, Ulman -Kadlec, Suchánek, Hamerle - Pešta, Müller, Novotný - Jungbauer
Písek: Pinkas – J. Svoboda, Burkoň, Veselý, Kalečík, M.Procházka, Velíšek, Kuna, Lusk - Kořánek, Míka, Řehoř - Nikodem, Hovora, Květoň - Novák, Kašpar, Kica -Rudkis, Vondřich, Pošmourný - Růžička
Milevsko v prvním přípravném zápase rozhodlo o svém vítězství díky dobrému nástupu do zápasu, když si do 15. minuty vybudovalo i zásluhou dvou využitých přesilovek třígólový náskok. Písek postupně snížil až na rozdíl jednoho gólu, ale vyrovnat už nedokázal.

Milevsko nastoupilo do prvního přípravného zápasu po pouhých pěti trénincích na ledě. Písek je na ledě o dva týdny dříve, ale v úvodu zápasu to poznat nebylo. Hned při prvním střídání zafungovala spolupráce dvojice Robert Štefan a Lukáš Krejčí, když druhý jmenovaný prostřelil hostujícího brankaře Pinkase. Za nedlouho mělo Milevsko výhodu dvojnásobné přesilovky a znovu se prosadil Lukáš Krejčí poté, co zametl do odkryté branky přihrávku Richarda Pitela brankovištěm. Písek svoji dvojnásobnou přesilovku nevyužil a tak se při stejné výhodě znovu radovali domácí. To Robert Procházka zpoza kruhu trefil horní roh hostující branky. Závěr první třetiny patřil hostujícím hráčům, kteří svůj tlak korunovali brankou. Kašpar prošel středem útočného pásma a našel u tyčky nepokrytého Vladimíra Nováka, jenž překonal Dalimila Svobodu.

V prostřední části si oba týmy připsaly po jednom gólu. Nejprve při hře 4 proti 4 našel Richard Pitel za kruhy Roberta Procházku a ten se tahem trefil nad Pinkasův beton. V 37. minutě propadli Milevští ve středním pásmu a následné přečíslení zužitkoval hostující Jiří Vondřich střelou zpoza obránce.

Brzy po začátku poslední třetiny Písek poprvé snížil na rozdíl jednoho gólu. Po chybě Jiřího Schmieda ujížděl na milevskou branku Novák. Zakončit sice nestihl, ale přihrávkou našel najetého Radka Hovoru, který prostřelil Filipa Svobodu. Milevsku se však znovu podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů. V přečíslení 2 na 1 našel Robert Procházka Rudolfa Suchánka ml. a ten umístil puk pod padajícím gólmanem. Písek se znovu dostal na dostřel zásluhou Libora Nikodema, jenž po vyjetí zpoza branky překvapil u tyčky Filipa Svobodu. Vyrovnání už Milevsko nepřipustilo a až na závar v posledních vteřinách hostující Písek do vážnější šance nepustilo.

Ohlasy trenérů

-připravujeme-

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy