Písek zpět ve hře! Lídr tabulky poražen

Po krátkém období sucha konečně zapršelo. A nebyl to déšť ledajaký, body Písku nakapaly z Benátek. Ty zaspaly úvod zápasu, brzy prohrávaly o dvě branky a protože i ve zbytku utkání působili domácí živějším dojmem, nezbylo na lídra soutěže v Písku nic. Hosté v dramatickém závěru již jen stačili rozčílit domácího brankáře Kubiše zkažením čistého konta, na vyrovnání ale nedosáhli. Vítěznou píseckou branku vstřelil Petr Kica po nahrávce Ondřeje Mikesky, který si pondělní narozeniny dodatečně osladil i úvodní brankou.
Po zaváhání Pelhřimova v Táboře se vrací Písek na třetí místo, vedoucím Benátkám se zredukoval náskok na čele na jediný bod.
2.liga ČR sk. STŘED, 17. kolo, st 5.12.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Benátky
2:1
2:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 6. Mikeska (Novák), 10. Kica (Mikeska) - 60. Kocman (Svoboda, Nedbal). Rozhodčí: Pešina - Fiala, Flegl. Vyloučení: 12:14, navíc Nedbal a Svoboda (BEN) - (10). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Kříž, Procházka F. - Míka, Hovora, Řehoř, Mikeska, Kašpar, Mošovský, Kořánek, Kica, Novák.
Benátky: Barek - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Tondr, Klaban, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Stehno, Mrňa, Kučera, Drak, Rybecký.
Domácí hráči se nikterak v úvodu zápasu nezalekli postavení soupeře v tabulce a od úvodních minut ovládali hrací plochu. Kombinovaná sestava domácích neoslňovala pohlednými akcemi, ale důrazné napadání na poněkud pomalu se rozjíždějící Benátky stačilo. Ze ztrát kotouče hostů Písek vytěžil velké množství šancí. A v první třetině je dokázal i proměnit.

Již v šesté minutě po zisku kotouče v útočném pásmu nádherně zakombinovala dvojice Mikeska – Novák. Prvně jmenovaný zakončoval do odkryté části branky bezmocného Barka. I druhá trefa přišla po zdlouhavé rozehrávce hostů. Dravec Kica se dostal k puku, podstrčil ho bránícímu Tondrovi mezi bruslemi a řítil se z úhlu na Barka. Toho kličkou rozhýbal a vzápětí i prostřelil. 2:0.

Velmi kvalitně hrané utkání bylo poznamenáno množstvím faulů na obou stranách. Přesilovky však nepatřily ani u jednoho z týmů k oblíbeným činnostem, mnohem lépe pracovaly obranné čtveřice. Šance tak přicházely povětšinou při plném počtu hráčů na ledě. Tak jako střela Stehna těsně mimo branku či golfák spoluhráče Jakeše od modré.

Ani druhá třetina nepřinesla jiný obrázek hry. Písek byl bojovnější, dvě branky v zádech mu dávaly křídla. To Benátky vypadaly bodově přecpaně, a fakt, že v Písku se další nášup konat nebude, braly s nadhledem. Mnohem častěji než do kombinací se tak pouštěly do osobních střetů s domácími a ti jim se stejnou vervou drsné zákroky opláceli. Vše pod dohledem přísného sudího Pešiny, jehož píšťalka nezahálela.

Hokej se však hrát nepřestal. Dobré šance měli domácí i hosté, hra se přelévala ze strany na stranu, za Písek spaloval Řehoř, za hosty dvakrát Skořepa.

Třetí třetinu začal Písek náporem, aby ne, když na trestné lavici hostů byla dvojice Kučera a Kocman. Písek zasypal Barka sprškou střel, ale na stoicky klidného gólmana nevyzrál.

Písek, který nastoupil do zápasu pouze s pěti obránci, se dostal do prekérní situace po zranění dalšího beka Procházky. Ten se zranil již v první třetině, zbytek zápasu tak domácí točili pouze čtyři beky. Ti odolávali statečně i stupňujícímu se tlaku Benátek. Ty skutečně začaly tlačit na pilu, ovšem nepříliš úspěšně. Ba dokonce mohly inkasovat, samostatný nájezd Mikesky však Barek zpacifikoval.

Zpacifikován byl za chvilku i na druhé straně Skořepa, největší zahazovač šancí hostů, který rovněž po samostatném nájezdu nejásal. Jásal až Kocman, který pětatřicet vteřin před koncem zápasu konečně rozsvítil červené světlo za vynikajícím Kubišem. Na vyrovnání však již čas ani síly hosté neměli.

Kubiš se stal bezesporu největší hvězdou zápasu, slova uznání však jistě patří i brankáři hostů. Písek tak konečně viděl po čertech dobrý hokej, navíc zakončený mikulášskou nadílkou.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér píseckého mužstva: „Jsme samozřejmě šťastní, že se nám podařilo vyhrát a chtěl bych hráčům prostřednictvím médií poděkovat. Obránci, po zranění Filipa Procházky, hráli třičtvrtě utkání pouze ve čtyřech. Bylo to pro ně velmi náročné ale zvládli to výtečně, potěšilo mě, že také útočníci v obraně napomohli. Výborný výkon předvedl také brankář, kterému rovněž patří moje poděkování. Celkově si myslím, že rozhodla první třetina, kdy jsme utekli do dvoubrankového vedení, které se nám podařilo udržet prakticky až do konce. Jsem rád, že se ukázala morálka mužstva, kdy se potvrdilo, že tohle mužstvo umí vyhrávat. Benátky mají velmi silný kádr, takže nás výhra velice těší.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy