Pátý zápas znamenal pro Písek STOP

Ani bojovný výkon píseckých hokejistů na domácí Klášterec nestačil a v pátém rozhodujícím utkání tak severočeší vystavili svému soupeři STOPku. Z obou táborů se před zápasem ozývalo jasné: "Chceme postoupit." To mohl ale pouze jeden celek. "Rozhodlo srdíčko a nasazení," zdůvodňují svůj postup klášterečtí hokejisté. Ani jejich soupeř se ale dnes neměl za co stydět. Pátý zápas byl nejhezčí a nejnapínavější z celé série. Postoupili ti šťastnější.
2.liga ČR sk. STŘED, ČF5, so 10.3.2007
Klášterec nad Ohří
Písek
5:3
2:1, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 6. Novák (Panocha), 12. Řepík (Novák, Panocha), 25. Kotrouš, 45. Chyba (Kocek), 60. Pražák (Kotrouš) - 17. Mikeska (Holec, Květoň), 27. Kašpar (Ježek, Kica), 46. Holec (Mikeska). Rozhodčí: Jílek - Fiala, Havelec. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Klášterec nad Ohří: Damašek - Nerad, Kuncl, Chyba, Babka, Panocha, Kocek, Diviš, Kotrouš, Znojemský, Pražák, Novák, Ambrož, Řepík, Suk, Zika, Pokorný, Březina
Písek: Pinkas - Svoboda, Veselý, Neckář, Burkoň, Hauer, Jelínek - Řehoř, Míka, Kočánek - Květoň, Mikeska, Holec - Kica, Kašpar, Ježek - Filipi
I začátek pátého zápasu se v ničem nelišil od těch předchozích. První vyloučení přišlo hned v první minutě. Hosté se ale v početní výhodě pomalu nedostali do pásma a jediná střela přišla až v samotném závěru. Na druhé straně se vzápětí musel ohánět Pinkas. Kuncl naskočil z trestné lavice, dojel vyhozený puk, nahrál před branku a písecký gólman si hned dvakrát sáhl na puk. Také domácí si vyzkoušeli přesilovou hru, ale jejich kombinace branku nepřinesla. V oslabení navíc ujel Kica, ale Kuncla přebruslil až v útočném pásmu a zakončil jen mimo branku. Z prvního gólu se i v pátém zápase radovali domácí. Ondřej Novák se stal nejčastěji se trefujícím hráčem Klášterce, když Pinkase již potřetí v sérii překonal. Jednogólové vedení domácí povzbudilo a kotouče létali nebezpečně blízko písecké branky. V 11. minutě se hosté v oslabení znovu dostali do šance. Kláštereckému kapitánovi uletěla při rozehrávce čepel, a puk se tak dostal pouze ke Kicovi, ale Damašek nenechal v brance ani skulinku pro jeho střelu. Domácí tak znovu nevyužili přesilovou hru, ale radovali se opět těsně po vypršení trestu. V nájezdu 2 na 1 zakročil do protipohybu brankáře Libor Řepík. Domácí hráči si ale zápas zkomplikovali. Špatně střídali a o minutu a půl později fauloval Novák. Hosté dvojnásobnou přesilovou hru nevyžili. Po uplynutí prvního trestu ale bránící hráč srazil střelu Ondřeje Mikesky za Damaškova záda. Půl minuty před koncem si za píseckou obranou počkal Babka, ale byl faulován. Nařízené trestné střílení ale postrádalo potřebnou razanci a Pinkas si s ním poradil. Vteřinu před odchodem do kabin pak na druhé straně fauloval Zika a domácí vstupovali do druhé třetiny v oslabení.

Klášterečtí ale oslabení sehráli výborně a Panocha s Novákem dokonce v závěrečných vteřinách drželi puk v útočném pásmu. Domácí se ubránili a navíc přidali třetí gól. Václav Kotrouš zachytil na modré vyhazovaný puk a vymetl roh Pinkasovy branky. Modrožlutí se ale neradovali dlouho a O dvě minuty později Písek z nájezdu 2 na 1 znovu snížil na rozdíl jediné branky. Damaška překonal Václav Kašpar. Hosté se dostali na koně a vynutili si přesilovou hru. Veselého střelu od modré Damašek nadvakrát zlikvidoval. Burkoň zastavil vracejícího se Kotrouše nedovoleným způsobem a síly na ledě se znovu vyrovnaly. Po návratu vyloučeného kláštereckého hráče navíc Kořánek vyhodil puk až na vlastní střídačku, kde pod jeho střelou lehl jeden ze spoluhráčů, a hosté se okamžik bránili ve třech. I po zbytek druhé třetiny hrálo sřídavě jedno i druhé mužstvo v oslabení, ale branka nepadla.

V úvodních vteřinách posledního dějství prižíval Pinkas perné chvilky. Nejprve se štěstím zastavil betonem Neradovu střelu, vzápětí zázračně lapil na brankové čáře Kotroušovu tutovku. Neuspěl ani Zika se svou bekhendovou střelou, kterou Pinkas i přes zakrytý výhled skryl v lapačce. Teprve ve 45. minutě se domácí trefili. Tomáš Chyba nejprve vybojoval u mantinelu puk, narazil si s Kockem a zakončil do prázdné brány. Štěstí i nadále stálo u domácího celku. Čtyři bránící hráči se nešťastně stáhli na jedno místo na modré čáře a Míkovi stačila jedna klička, aby se dostal až před brankáře. Z gólu se hosté radovali ale až po vyhraném buly v útočném pásmu. Třetí branku hostí přidal Miroslav Holec. Po polovině třetí třetiny se hra na okamžik znovu přesunula před Damaška, ale Hauner ani Mikeska neuspěli. V 15. minutě fauloval Babka a hosté se v přesilové hře dostali i ke střele. Z první minul odkrytou klec Květoň. Domácím se podařilo vyhodit puk, který dojel Chyba a dokonce se dostal ke střele. Pokusil se ale ještě o dorážku, přestože měl Pinkas puk již zcela pod kontrolou a za sekání tak vyinkasoval další dvouminutový trest. V pokračující přesilové hře 5 na 4 pak na sebe Holec natáhl dva bránící hráče a připravil gólovku pro Mikesku. Výborně ale zasáhl Damašek. Hostující trenéři si v závěru vzali oddechový čas a odvolali brankáře. V poslední minutě Kotrouš vybojoval puk pro Romana Pražáka, a ten střelou do opuštěné písecké klece rozhodl utkání. Klášterec zvítězil v rozhodujícím zápase 5:3, v sérii pak 3:2 a postupují do druhého kola.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy