Střelci se vzbudili až po půli

Utkání s druholigovým týmem skončilo pro Písek tentokrát vítězně, v poklidném tempu se zrodil výsledek 5:2 pro zkušenější domácí. Hosté se ale lacino nedali, dokladem toho jsou 2 vstřelené góly, a to Špiler v domácí brance mnohdy přímo čaroval. Píseckým divákům se představila i zbrusu nová obranná dvojice, budějovický Kotaška a Bukovinský ze Slovanu Bratislava.
Přípravné zápasy, přát, út 26.8.2003
Písek
Benátky
5:2
0:0, 2:0, 3:2
Branky: 31.Brož (Bouz, Kotaška), 35.Šmátrala (Burkoň), 43.Šimek (Jelen), 45.Nouza (Procházka, Šmátrala), 60.Míka (Kotaška) - 47.Šebor (Kounovský), 53.Kounovský. Rozhodčí: Holub - Šátava, Mitáš. Vyloučení: 6:9 + Hlaváč(B) 10min. Využití: 2:0. Diváci: 200.
Písek: Špiler (Kubiš) - Všetečka, Procházka, Kotaška, Bukovinský, Burkoň, Veselý - Kubeš, Šimek, Jelen - Brož, Bouz, Míka - Nouza, Šmátrala, Štefan.
Benátky: Mařík (Hála) - Klaban, Hamara, Pešek, Svoboda, Kočí, Kaulfus, Hlaváč - Zajíček, Štěpánek, Kounovský - Hart, Koltýnek, Šebor - Pokorný, Karli, Novotný - Kučera, Hrubý.
První část utkání se hrála převážně v poklidném tempu a ani jedno mužstvo si nevytvořilo větší brankovou příležitost. Za zmínku stojí snad jen Veselého střela v přesilovce při vyloučení hostujícího Hamary.

Velká šance se naskytla až ve 13.minutě – domácí Bouz přistrčil Brožovi, ale ten netrefil prázdnou branku hostí. Další možnost skórovat měl při přečíslení dvou na jednoho Kubeš, kterému nahrával Šimek, ale ani tentokrát se domácí neradovali.

Poté střílel nepříjemně od mantinelu Nouza, brankář Benátek Mařík jeho střelu vůbec neviděl, ale puk zastavila se štěstím jeho maska. Hosté se do první vážnější šance dostali asi až na konci prvního dějství při vyloučení Šmátraly, to když obránce Pešek nastřelil tyč Špilerovy branky.

Po přestávce se hrál pohlednější hokej a překvapivě to byli hosté z Benátek, kteří si vytvořili tlak a šance před Špilerem. Ten musel zasahovat proti pěkné střele Pokorného. Další šanci spálil Hart – v těchto chvílích Špiler svůj tým podržel. Domácí se oklepali a zahrozili ve dvojici Nouza se Šmátralou, ale i Mařík se vyznamenal.

To už se mu ale nepovedlo v následujícím oslabení. Ve 31.minutě zakončoval krásnou akci Brož, nahrávali Bouz a debitující Kotaška. Od této chvíle začali domácí na ledě úřadovat a brankář Mařík měl plné ruce práce. Zaskvěl se hlavně při střele Šmátraly a dorážce Nouzy. Další nápor však neustál a po úniku Šmátraly kapituloval podruhé. Po dvou třetinách byl tedy stav 2:0.

Poslední třetina přinesla nejlepší hokej, hodně se bruslilo a ani nasazení obou týmů nebylo malé. První stříleli hosté, Kaulfus, Pešek ani Hart zase na výborného Špilera nevyzráli. Po rychlém protiútoku ve 43.minutě se naopak prosadili domácí, duo Jelen – Šimek zvýšilo na 3:0. Písek soupeře zatlačil a po chvíli se mohl radovat znovu – velmi dobré střídání zakončil gólem třetí útok, Nouza nasměroval Procházkovu střelu přesně do šibenice.

Snaha Benátek byla odměněna až v 47.minutě, když zásluhou Šebora proklouzl puk Špilerovi mezi betony. Sedm minut před koncem dokonce Kounovský snížil na dvoubrankový rozdíl, více však už hosté nestihli, zasloužila se o to i jejich nekázeň, která je v poslední desetiminutovce poslala dvakrát do tří.

Účet zápasu na 5:2 uzavřel Míka v poslední minutě, pas Kotašky umně sťukl do sítě, Mařík byl bez šance.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy