Špiler nulu udržel až do konce!

V prvním zápase nové sezóny na domácím ledě si Písek vedl výtečně. Nedovolil Mladé Boleslavi ani jednou rozvlnit síť za výtečným Špilerem a sám zásluhou Veselého a dvakrát Bouze měnil účet zápasu hned třikrát. Hned několik nových tváří se nečekaně objevilo v píseckém dresu. Na zkoušku hrál v obraně Václav Fiala, který hostoval minulý rok v Berouně. V útoku se objevil Robert Štefan z Příbrami, mladší bratr Patrika Štefana z Atlanty.
Přípravné zápasy, přát, út 19.8.2003
Písek
Mladá Boleslav
3:0
2:0, 1:0, 0:0
Branky: 4. Veselý (Míka,Vokatý), 7. Bouz (Míka,Brož), 22. Bouz (Míka,Brož) Rozhodčí: Haškovec - Šperl, Poskočil Diváci: 250
Písek: Špiler (Pinkas) - Procházka, Všetečka, Burkoň, Vokatý, Veselý, Fiala, Peroutka - Kubeš, Šimek, Jelen – Brož, Bouz, Míka – Nouza, Šmátrala, Kořánek – Štefan, Pošmourný, Král.
Mladá Boleslav: Šindelář (Slabý) - Táborský, Zeman, Toužimský, Vyskočil, Meňhart, Pazdera, Holý - Kadlec, Král, Krupka – Metlička, Oliverius, Postl – Kristek, Vrbata, Žák – Skořepa, Sirotek, Šebek.
První minuty utkání patřily hostům a Špiler v brance Písku zasahoval poprvé proti Metličkovi. Ve 4.minutě byl na 2+2 minuty vyloučen hostující Meňhart a po jedenadvaceti vteřinách ho následoval další borec v zeleném dresu hostů. Písečtí sehráli dvojitou přesilovku dobře a po pěkné akci Míky a Vokatého zakončoval mezi betony brankáře Veselý. 1:0.

Sedmá minuta přinesla závar před Špilerem, ten však zlikvidoval tři šance hostujících útočníků výbornými zákroky. Hra se ale rychle přesunula na druhou stranu a tam podruhé udeřilo. Svou šanci využil Bouz a domácí vedli 2:0.

O tři minuty později se znovu zaskvěl Špiler při dorážce Skořepy, na druhé straně měl šanci navrátilec z Třince Bouz, ale skóre se neměnilo a stav 2:0 zůstal až do konce první třetiny.

Druhá část začala lépe pro domácí a hned ve 22.minutě po krásné akci vstřelil svou druhou branku Martin Bouz. Krásnou přihrávkou ho vyslal do úniku Míka a Bouz ukázal, že bude pro IHC velkou posilou. 3:0.

Ve 23.minutě střílel hostující Šebek, ale Špiler lapačkou jeho střelu zastavil. Pak se utkání díky zákroku domácího Fialy přitvrdilo a domácí obránce putoval na trestnou na 2+2 minuty. V půlce utkání měl šanci domácí Šimek a z protiútoku se hezky proháčkoval obranou velmi dobře hrající mladoboleslavský Postl, ale přestřelil.

Pak následovalo několik faulů, které rozhodčí Haškovec trestal a ve 36. minutě se opět domácím naskytla šance dvojnásobné přesilovky pět na tři. Zůstala nevyužita, i když velkou šanci měl po přiťuknutí Jelena Všetečka. Po druhé části se do kabin odcházelo za stavu 3:0.

Na začátku třetí třetiny měli oba týmy výhodu přesilovky, ani jeden tým z ní nic nevytěžil. Nejnebezpečnější byla v 52.minutě střela Veselého, když se před brankářem hostí Šindelářem rozestoupila obrana. Poté se Postlovi přece jen podařilo rozvlnit síť, ovšem tu nad plexisklem. Domácí jako by začali bránit čistý štít a Středočeši se prokousávali do útočného pásma obtížně. Jejich práci jim usnadňovaly četné přesilovky, vzniklé nekázní domácích i necitlivým rozhodčím. Právě při signalizované přesilovce pěkně rozezvučel Špilera Metlička.

Písek přežíval dlouhé minuty ve třech, trio Všetečka, Vokatý, Brož úspěšně odolávalo, dokud nedostal prvně jmenovaný další dvouminutový trest. Nesouhlas s výrokem rozhodčího projevovalo nejenom asi 250 diváků, ale i Všetečka, a tak odkráčel po dalším trestu do kabin. Balzám pro duši byl pro domácí diváky krásný semafor Špilera, kterým zneutralizoval střelu Sirotka. Poslední minuty byly vyrovnané, Mladá Boleslav se na závěrečný tlak nezmohla, naopak se zvukem závěrečné sirény mohl přidat další branku Kubeš.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy