MBL-PIS 2:4: Oba hráči na zkoušku se trefili

Přípravné měření sil na mladoboleslavském zimním stadionu nabídlo zajímavou podívanou a nakonec i vítězství hostujícího celku. Mladá Boleslav – Písek 2:4 (0:1, 0:1, 2:2). Za domácí se do listiny střelců zapsali Vrbata a Žák, o písecké góly se postarali Brož, Veselý, Míka a Balabán. Za Písek se tak trefili oba hokejisté, kteří jsou v klubu nyní na zkoušce – Veselý i Balabán. Zápas sledovala velmi slušná návštěva – v parném létě si cestu do hlediště našlo téměř pět stovek diváků!
Přípravné zápasy, přát, út 5.8.2003
Mladá Boleslav
Písek
2:4
0:1, 0:1, 2:2
46. Vrbata, 50. Žák – 4. Brož, 38. Veselý, 42. Míka, 54. Balabán. Rozhodčí: Švejda – Veselý, Machač. Vyloučení: 2:3. Přesilovky: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 450.
Mladá Boleslav: Matoušek – Vyskočil, Toužimský, Táborský, Holý, Meňhart, Pazdera, Zeman, Pojkar – Šmátrala, Weiss, Skořepa – Kristek, Vrbata, Žák – Metlička, Kadeřábek, Slanec – Švejda, Sirotek, Šebek. Trenér: Josef Horešovský.
Písek: Pinkas – Všetečka, Burkoň, Pindiak, Peroutka, Vokatý, Oranský – Veselý, Jelen, Šimek – Kubeš, Míka, Mácha – Brož, Kořánek, Balabán – Nouza, Sulták, Pošmourný. Trenér: Milan Rambous.
Domácím velela povinnost začít náporem, jenže Vrbata ani Šmátrala recept na překonání Pinkase nenašli. Naopak, ve 4. minutě udeřili hosté. Prakticky z první vážnější akce překonal nejistého Matouška (ten si v domácím dresu odbýval premiéru) Jiří Brož – 0:1. Boleslavští hokejisté se snažili o vyrovnání, jenže jejich nejlepší hráč Vrbata neuspěl ani podruhé. Tentokrát ze samostatného nájezdu trefil jen spojnici tyčky a břevna písecké branky. V závěru úvodní části ještě od modré proprášil Pinkasovy betony Toužimský.

Také do prostřední dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí, ani Žák ovšem svůj nájezd neproměnil. Při stejné příležitosti neuspěl ani písecký Kubeš, namířil jen do tyče. Zblízka neprostřelil strážce boleslavské svatyně ani Jelen. Až ve 38. minutě se opět měnilo skóre. A opět se radovali hosté. Po sedmnácti vteřinách využil přesilovku Martin Veselý, který je v Písku na týdenní zkoušce, a na ukazateli svítilo 0:2.

Po brance Davida Míky v úvodu závěrečné části se zdálo být rozhodnuto – 0:3. Tým trenéra Josefa Horešovského ovšem nesložil zbraně a písecké obraně pořádně zatápěl. Vrbata s Metličkou ale nejprve ještě neuspěli a také Šmátrala mířil vedle. Až ve 46. minutě korunoval svůj výborný výkon gólem David Vrbata, když doslova propasíroval puk za Pinkasova záda. O čtyři minuty později ujel znovu Vrbata, na milimetr přesně přihrál do tandemu Zdeňku Žákovi a ten do prázdné branky snížil na rozdíl jediné branky – 2:3. Očekávanou dramatickou koncovku pak ukončila 54. minuta. Spolupráci s Nouzou zakončil úspěšně Zdeněk Balabán a dal výsledku konečnou podobu – 2:4.

Ohlasy trenérů

Spokojeně vyhlížel po skončení utkání v Mladé Boleslavi prezident píseckého klubu Jan Slivka, jehož ohlasy po utkání dnes přinášíme místo názoru trenérů. Pro tým, jemuž velí, to bylo první vítězství v přípravě na start soutěžního ročníku 2003/2004. Po páteční porážce 0:5 v Českých Budějovicích si tak mohl spravit chuť. Moc dobře si ale zřejmě uvědomoval, že výsledek není možné přeceňovat. Vždyť pravou sílu píseckého týmu prokáže až prvoligová soutěž. A ambice pro ní? „Pokud jde o výsledek, máme opět stejný cíl. To znamená probojovat se mezi osm nejlepších týmů v play-off,“ pravil na mladoboleslavském zimním stadionu Jan Slivka. „Každý další krok navíc by byl příjemný. Jestliže se postoupit do finálové osmičky nepodaří, tragédie to nebude. Důležité je hrát takový hokej, který na náš stadion přiláká co nejvíce diváků. Vždyť právě pro ně se hokej hraje. Pochopitelně přijdou i porážky, ty ke sportu patří. Jenže divák musí vidět, že hokejisté pro úspěch udělají maximum a že se na ledě vydají ze všech sil,“ dodal na závěr první muž píseckého hokeje Jan Slivka.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy