Na první body v novém roce si Písek počká

Písečtí hokejisté vstoupili do nového roku prohrou 2:5 v Jindřichově Hradci a svoji sedmou příčku v tabulce znovu ztratí. Lépe do v sezoně třetího derby Písek - Vajgar vstoupili domácí, ale Miroslav Holec na jejich úvodní úspěch rychle odpověděl. Poté už ale dlouho stříleli branky jen hráči Vajgaru a skóre narostlo do třetí třetiny až na čtyřbrankový rozdíl. Až v 55. minutě podruhé překonal domácího brankáře Štůralu Řehoř, čímž také uzavřel střelecký účet zápasu.
2.liga ČR sk. STŘED, 29. kolo, st 3.1.2007
Jindřichův Hradec
Písek
5:2
2:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Šulčík (Mikš), 6. Ištvánik (Korbela), 33. Mikš (Šulčík, Haring), 40. Korbela (Dvořák, Cmunt), 50. Dvořák (Chmel, Skaloš) - 5. Holec (Neckář), 55. Řehoř (Veselý).

Rozhodčí: Vampola - Jonáš, Musílek.
Vyloučení: 12:8, navíc Freiberg (JHR) a Holec (PIS) 10 min. OT.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 480.

Jindřichův Hradec: Štůrala (Horal) - Skaloš, Kamír, Freiberg, Chmel, Picka, Baran, Korbela, Koláček, Dvořák, Cmunt R., Cmunt J., Kašpárek, Haring, Bílek, Beránek, Mazanec, Šulčík, Ištvánik, Mikš, Fiedler S.
Písek: Pinkas (Kubiš) - Neckář, Veselý, Burkoň, Hauer, Procházka F., Svoboda, Procházka M. - Kořánek, Kašpar, Řehoř, Kica, Míka, Pošmourný, Holec, Růžička, Mošovský, Filipi.
V úvodní minutě střílel po ledě Marek Dvořák, ale s jeho střelou po ledě se Pinkas vypořádal. První střelu na Tomáše Štůralu vyslal Holec. Ve třetí minutě se červené světlo za Pinkasem rozsvítilo poprvé. David Mikš vystřelil od modré a Petr Šulčík otevřel skóre pohotovou dorážkou - 1:0. Netrvalo dlouho a na trestnou lavici musel Jaroslav Korbela a o minutu později i Picka a hosté početní výhodu přetavili ve vyrovnávací branku. Nejprve Filipi mířil hodně nad, ale o chvilku později se sraženou střelou prosadil Miroslav Holec - 1:1. Neuběhla ani minuta a do sólového brejku vyslal Korbela Michala Ištvánika a ten střelou podél betonu dostal žlutomodré do vedení - 2:1. Na začátku 7. minuty ukázal nádhernou stahovačku Šulčík, jen tak tak, že nedal gól, ale vykoledoval si faul Zbyňka Neckáře. Největší šanci přesilové hry promarnil Mikš, když nedosáhl na osamocený kotouč v Pinkasově brankovišti. Stejně neplodná byla i přesilovka hostů o dvě minuty později. Těsně po návratu z trestné lavice se mohl do brejku vydat sám potrestaný Skaloš, ale Filip Procházka ho nedovoleně zastavil. Hlavní sudí Vampola ale vylučoval dál. Přes minutu dlouhou přesilovku pěti proti třem hrál Vajgar po vyloučení Mošovského, o chvíli později přibyl na trestnou lavici další hostující hráč, který musel odpykat trest hráčské lavice za neodpovídající počet hráčů na ledě. Jenže ani tyto početní výhody Vajgar nevyužil, stejně jako Písek neskóroval při vyloučení Picky. V 16. minutě to na Štůralu zblízka zkoušel Filipi, o minutu později vyslal dělovku Neckář a v polovině 18. minutě ex-vajgarský Jan Řehoř. Další podivný verdikt viděli diváci v polovině 19. minuty, kdy za katr putoval Chmel. Od modré střílel Veselý, vzápětí hráči skoro půl minutu zašlapovali kotouč za Pinkasovou brankou.

Ve 22. minutě domácí obrana trochu zaspala a z úhlu měl příležitost vystřelit Holec. O pár vteřin později vznikl před Štůralou další zmatek, Adam Kašpárek vyfasoval trest a za další minutu ho následoval Lukáš Bílek a Písek mohl hrát 72 vteřin proti třem domácím borcům. Na začátku 24. minuty spálil stoprocentní šanci Milan Filipi, když trefil jen výstroj hradeckého gólmana. Na přelomu 27. minuty stálo při Tomášovi Štůralovi štěstí, když na něj šlo několik tečovaných a skákavých pokusů z holí hostů. Na druhé straně měl Jaroslav Korbela spoustu času na střelbu, ale Pinkas včasným vyjetím zmenšil střelecký úhel a nedal protivníkovi šanci. V polovině 28. minuty to Jan Řehoř přehnal s forčekingem a musel na trestnou lavici. Od modré čáry postupně pálili Fiedler s Bílkem, poté byl viditelně faulován Haring, ale toto provinění hostů zůstalo bez odměny. Řehoř se však nakonec dočkal a na trestné lavici mu přibyl kamarád Petr Kica. Přesně v polovině utkání zavezl kotouč do třetiny Šulčík, zpoza branky přihrál Skalošovi a ten netrefil prakticky prázdnou branku. V minutě 33. nepropasíroval puk za Pinkasova záda Jiří Cmunt, na druhé straně kluziště se blýskl Lukáš Bílek v dobrém obranném zákroku, kterým zhatil soupeřův brejk dvou proti jednomu. Na konci téže minuty sehrál Vajgar parádní kombinaci, jejímž vrcholem byla střela Davida Mikše pod víko - 3:1. Tolik dvojnásobných přesilovek hradecký stadion už dlouho neviděl, další více než minutovou si zahráli hosté po vyloučení Skaloše a Ištvánika. Faul druhého jmenovaného viděl asi jen hlavní arbitr. Na začátku 39. minuty zachraňoval Ondřej Chmel, když uklízel kotouč z brankové čáry, který tam sám smolnou tečí vyslal. Vajgar se bránil s vypjetím sil a když už skončil kotouč v síti nad brankou, tak hra nebyla vůbec přerušena. Hlavní sudí Vampola byl zase jediný, který tuto skutečnost nezaznamenal. Když už se domácí ubránili, přidali čtvrtou branku. V čase 39:51 brejk dvou proti jednomu zužitkoval Jaroslav Korbela, kterému šikovně nahrál Marek Dvořák - 4:1. To už Pinkas nevydržel a nechal se Kubišem vystřídat.

Třetí třetina už tolik pohledného hokeje nepřinesla, v úvodní dvouminutovce se do šance probil hned dvakrát Jiří Cmunt. Písek trochu přitlačil, do šancí se dostali Mošovský, Zbyněk Neckář se prokličkoval až před Štůralu a ke skórování mu opravdu moc nechybělo. Ve 48. minutě vyhodil kotouč nedovoleně Picka, ale síly si vzápětí vyrovnaly, Milan Filipi velmi tvrdě srazil Haringa a mohl být rád, že nedostal pětiminutový trest. Na trestnou lavici ho doprovodil Holec, který chtěl rozhodčím fušovat do řemesla. V 50. minutě poslal Cmunt do šance Dvořáka, ten ani nadvakrát Kubiše nepřekonal. O chvilku později, přesněji na konci 50. minuty hrál Vajgar krátkou přesilovku. Od modré čáry vystřelil Ondřej Chmel a Marek Dvořák pohotovou dorážkou přidal pátý gól - 5:1. V 52. minutě se před střídačkami pošťuchoval Freiberg s jedním z píseckých borců, hlavní arbitr viděl jen hráče Vajgaru, který ke dvěma minutám vyfasoval ještě deset minut za "tázavý pohled". V 54. minutě se vlastními kličkami udolal Petr Šulčík. Na začátku 55. minuty si domácí obrana vybrala slabší chvilku a dovolila Janu Řehořovi snížit - 5:2. Písek i nadále praktikoval nepříjemný tlak a místy se domácí bránili jen za cenu zakázaných uvolnění. Tři minuty před koncem si na Korbelu vyšlápl Mošovský, za což byl odměněn dvouminutovým trestem. Že zápas s Pískem bolí, se v 59. minutě přesvědčil Jozef Haring, konkrétně jeho levá ruka. Zákrok zůstal bez potrestání.

Ohlasy trenérů

Vyjádření Jana Rybáčka k zápasu zde.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy