Písecká vůle udolala Nymburk

Týden po nešťastném zápase v Milevsku nastoupili na domácí led písečtí hokejisté v téměř kompletním složení a hlavně s viditelným odhodláním odčinit předchozí bodové zaváhání. Od prvních okamžiků soupeře z Nymburka přehrávali, což v 6. minutě korunoval nádhernou brankou Míka. Poté se hned ve svém druhém utkání poprvé zapsal do střelecké listiny Karel Mošovský a hosté byli zralí na ručník. V prostřední části ale jako by se hráči IHC zalekli možnosti jasně vyhrát a značně si zkomplikovali situaci. Nejprve ujel v oslabení Jágr, za chvíli propálil Pinkase Kos, a když se na začátku poslední třetiny trefil v přesilovce písecký odchovanec Nikola Gajovský, schylovalo se k průšvihu. Ovšem duo mladíků v domácích barvách - Holec a Kašpar - dokázalo obstarat dva sice upracované, o to však cennější góly. Jejich hodnota je tříbodová.
2.liga ČR sk. STŘED, 22. kolo, so 2.12.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Nymburk
4:3
2:0, 0:2, 2:1
Branky: 6. Míka (Řehoř, Veselý), 17. Mošovský (Kica, Hauer), 49. Holec (Kašpar), 56. Kašpar (Mošovský, Procházka) - 28. Jágr (Kos), 35. Kos (Kříž, Šimek), 42. Gajovský (Nýč, Kosejk) Rozhodčí: Stach - Polonyi, Kreuzer Vyloučení: 6:7, navíc Kosejk (NYM) 10 minut OT Využití: 1:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 450
Písek: Pinkas - Svoboda, Veselý, Hauer, Bezouška (41. Burkoň), Neckář, F. Procházka - Řehoř, Míka, Holec - Kořánek, Mikeska, Květoň - Kica (41. Pošmourný), Kašpar, Mošovský
Nymburk: Matoušek - Kosejk, Zeman, Kříž, Kos, Krejčík, Dvořák, Culka, Nýč, Havlín, Jágr, Šimek, Dulovec, Martinec, Lipták, Gajovský, Kotrba
Hned z úvodu oslabil domácí tým svým faulem Filip Procházka, ale bývalý hráč Písku Šimek ani jeho spoluhráči tento přestupek v následné přesilovce nepotrestali. Vstup do utkání měli přesto lepší Písečtí, v šesté minutě totiž napřáhl přesně k tyči Míka a Matoušek hájící nymburskou klec poprvé kapituloval. Hrálo se ve slušném tempu s mnoha osobními souboji, více důrazu při nich prokázali Písečtí a nebyli daleko od zvýšení svého náskoku, ale Maroušek už se Holcem, Veselým ani Řehořem překonat nenechal. V 13. minutě na sebe poprvé výrazněji upozornil další expísecký hráč – Nikola Gajovský - střelou z ideální pozice, Pinkas se ale proti ní vyznamenal, stejně jako při šancích Culky či Martince. I dále oba týmy předváděly útočný hokej a snažily se o navýšení skóre, a tak další branka na sebe nenechala dlouho čekat – padla opět za záda Matouška, jehož pokořil svou první trefou po návratu k hokeji Mošovský, který si umně počkal na nejlepší chvíli k zakončení a stanovil skóre první třetiny na 2:0. Přestože se před Matouškem ještě zcela sami objevili Kořánek s Květoněm, přestože v jejím samém závěru najížděl na Pinkase Culka a po chvíli Gajovský.

Po první pauze jako první otestoval Matouškovu pozornost agilní Míka, na druhé straně se zase činil Šimek. Mužstva pokračovala v útočného trendu z první třetiny, a tak se přítomní diváci rozhodně nenudili, ať už díky šancím, tak také četným mezerám v defenzívách obou celků. První, a to obrovitánskou, využili hosté, kdy ve vlastním oslabení ujel Jágr a z učebnicového blafáku pokořil Pinkase. Domácí bezstarostnost se ještě stupňovala a to byla voda na nymburský mlýn – hosté byli čím dál nebezpečnější a Michal Pinkas čím dál zpocenější. První jedovku mezi betony ještě lapil, o chvíli později, v 35. minutě už ale chrániče secvakl pozdě. Kapitán hostí Kos při hře čtyř na čtyři napřáhl od modré a puk prošel nejen houštinou těl, ale i výstrojí bezmocného brankáře – 2:2.

Aktivita Písku v úvodu třetí části vydržela jen pár vteřin do vyloučení Mikesky, poté se při přesilovce chopili iniciativy hosté a brzy nato i vedení. V 42. minutě rozvlnil síť písecké branky Gajovský, opomenutý při přesilovce u Pinkasovy svatyně. S domácími to už po třetím nymburském direktu vypadalo bledě, proto se písečtí trenéři odhodlali k návratu ke složení formací z úvodu sezony, a přineslo to svoje ovoce. Hlavně útok Kašpar – Holec – Mošovský dělal hostující obraně starosti. I ostatní lajny domácích držely hosty v jejich obraném pásmu, Matoušek ale nebezpečné situace řešit nemusel.

Nemohoucnost z druhé třetiny a úvodu třetí ukončil v 49. minutě právě třetí útok mladíků, kdy Kašparovu akci zakončil do opuštěné branky Holec a znovu vrátil výsledku remízový stav. Hosté potom pohrdli početní výhodou a udělali tak dvojnásobnou chybu, protože nejenže ji nevyužili, ale také nakonec úplně zapomněli na vracejícího se Míku. Jeho sólu ale vystavil stopku připravenou lapačkou Matoušek. Míka určitě dlouho netruchlil, protože za okamžik obránce hostí sklepl puk pod betony Matouška a Kašpar puk nekompromisně dostrkal za čáru. Tři minuty před koncem posledního dějství navíc poslal rozhodčí Nymburské do tří, na výsledek zápasu to už ale žádný vliv nemělo. Písečtí si závěr pohlídali, hosté se ani nedostali k power-play.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy