Zápas plný zvratů nakonec bez vítěze

Píseckým se dala po dlouhé době do pořádku téměř kompletní sestava, takže až na zraněného Müllera nastoupili v tom nejsilnějším možném složení. V první třetině utkání proti Vajgaru to i tak vypadalo - dostatek šancí, krásný přesilovkový gól kanonýra Řehoře a herní převaha. Jenže druhá část přinesla diametrální zvrat a profesorsky hrající domácí rázem prohrávali. Do poslední dvacetiminutovky však nastoupilo úplně jiné mužstvo, které svou chutí vývoj otočilo. Trefili se Holec a poprvé v sezóně Filip Procházka. Na obou gólech měla podíl nová tvář - Karel Mošovský. Jindřichohradecký Haring následně vyrovnal, pak se podruhé trefil Řehoř a když už to vypadalo na šťastný konec, překonal počtvrté Pinkase Šulčík. Prodloužení přineslo jen několik slibných příležitostí, hlavně v podání hráčů IHC, a tak skončil souboj rivalů smírně.
2.liga ČR sk. STŘED, 18. kolo, st 15.11.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
4:4p
1:0, 0:2, 3:2 - 0:0
Branky: 13. Řehoř (Míka), 45. Holec (Mošovský, Kašpar), 47. F. Procházka (Kašpar, Mošovský), 56. Řehoř (Kica, Míka) - 26. Picka (Haring), 38. Haring (Korbela), 54. Haring (Korbela, Cmunt R.), 59. Šulčík (Cmunt J.) Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček Vyloučení: 8:10 Využití: 3:1 Diváci: 375
Písek: Pinkas - Svoboda (35. Hauer), Veselý, Bezouška, Burkoň, F. Procházka, Neckář - Řehoř, Míka, Maroušek (41. Kica) - Květoň, Mikeska, Kořánek - Mošovský, Kašpar, Holec
Jindřichův Hradec: Štůrala - Fiedler, Pech, Chmel, Picka, Koláček, Mazanec, Ištvánik, Dvořák, Cmunt R., Šulčík, Haring, Cmunt J., Korbela, Baran, Fertal, Beránek
V boji mezi tradičními rivaly se do první vážnější akce postavili hokejisté Písku a to již v samém začátku, když přesným pasem vyslal Květoň dvojici Kořánek - Mikeska. Druhý jmenovaný ale nedokázal šanci proměnit, protože se mu do střely postavil perfektně připravený Štůrala. Trochu zakřiknutý začátek hosté napravili již ve třetí minutě, kdy Pinkas zlikvidoval příležitost osamoceného Cmunta a o pár vteřin později i tvrdou ránu Haringa. Vajgar dostal výhodu přesilové hry, kterou skoro využila dvojice Cmunt - Ištvánik po průniku skrz domácí obranu. V cestě jim ale stál Pinkas, který držel svůj tým v bezbrankovém stavu. Šance si vytvořil i Písek, konkrétně Filip Procházka, jenž se pokoušel od modré nadvakrát překonat Štůralu, jeho pokusy však skončili ve Štůralově lapačce. V desáté minutě poslal Vajgar do třech Dvořák s Korbelou. Domácí dokázali zavřít soupeře do jeho třetiny, ale jednu z jejich akcí přerušil hvizd rozhodčího signalující příliš mnoho hráčů na ledě. I přes toho oslabení měl Písek navrch a v přesilovce ve čtyřech proti třem sahali po gólu Holec s Kašparem, Kašpar si ale na Štůralovi vylámal zuby. Nepřetržitý tlak píseckých hokejistů zastavilo až zakázané uvolnění z hole Cmunta. Ve stejném čase si šel odpočinout hostující Beránek, který se provinil hákováním Řehoře. Písečtí drželi soupeře v jeho pásmu téměř minutu, v čase 12:25 se na listinu střelců zapsal Řehoř, jenž od modré čáry umístil puk švihem pod horní tyčku Štůralovy branky. I Hradečtí se v první třetině dočkali přesilové hry, Burkoň s Holcem však byli proti a všechny snahy hostujících tak končily osvobozením Písku.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, napřed od modré pálil Pech, o chvilku později se před Pinkasem nevinně objevil Korbela. Pinkas vše dokázal pokrýt a vychutnal si i Cmuntovu střelu od modré. Také hosté se dočkali - v čase 25:50 využil v přesilové hře střelou z mezikruží Picka. Výkon píseckých hokejistů se zmírnil, naopak hosté přidali na tempu a mnoha střelami zasypali Pinkase. Přidalo se na důrazu, Neckář si navíc počínal nedovoleně a poslal svůj tým do čtyřech. Hradečtí drželi písecké v pásmu téměř celé oslabení, osvobodit se Písečtí dokázali až ke konci oslabení, ale z protiútoku okamžitě zahrozil Korbela. Na písecké straně si šanci vytvořil Mošovský, ale i on byl na Štůralu krátký. O pár vteřin později se před brankářem hostů objevili osamocení Kašpar s Mošovským, druhý jmenovaný tváří v tvář Štůralovi promáchl, a tak ani tato akce nepřinesla branku. Hra se začala velmi kouskovat a ve středním pásmu ji občas střídalo zakázané uvolnění. Poté Hradečtí vstřelili druhou branku - a to v čase 37:29, když velmi důrazně zapracoval před Pinkasem Haring a zasunul touš za brankovou čáru. Do konce druhé třetiny si Písečtí tvořili velký tlak, vyrovnat se jim však nepodařilo, vždy jim v cestě stál vynikající Štůrala držící svůj tým v jednobrankovém náskoku.

Do třetího dějství vstoupil Písek důrazněji než soupeř a touha po vyrovnaní byla velmi vysoká. Písečtí zabetonovali hostujícího gólmana v jeho brance, velkou šanci neproměnil Filip Procházka, který z mezikruží přestřelil. Písek se přesto vyrovnání dočkal, a to již ve čtvrté minutě třetí třetiny – v čase 44:01 propálil ležícího Štůralu z otočky Holec. I Vajgar si ale vytvořil šanci, Korbelu zastavilo postavení mimo hru. Písečtí byli před Štůralou velmi aktivní a vynutili si faul hostujícího Fiedlera. V přesilové hře střílel od modré Kašpar a jeho střelu proměnil v gólovou Filip Procházka, který ji tečoval mezi betony hostujícího brankáře. Tlak domácích hokejistů pokračoval, ač marně. Kořánek, Květoň, Holec a Kica - ti všichni pálili na Štůralu, branku se ale nepodařilo vstřelit ani jednomu z nich. Ostře střílejícím byl i v padesáté minutě Hauer, jeho střela se ale pouze opřela o tyčku hostujícího brankáře. V čase 53:05 hostující Haring těžil z minima maximum a z dorážky překonal Pinkase. Tlak domácích pokračoval nadále, Míkovu střelu v čase 55:21 doráží příklepem Řehoř – 4:3. Poklidný hokej se blížil ke svému konci a Písečtí mohli získat 3 body, ale necelé dvě minuty před koncem v závaru před Pinkasem dokázal Šulčík dostrkat kotouč až za záda Pinkase. Závěr základní hrací doby se dohrával v lehkém tempu a obě mužstva si hlídala nerozhodný výsledek 4:4.

Obě mužstva se v prodloužení nehnala příliš dopředu - i tak ale brankáři na obou stranách byli stále v zápřahu. Z hostujících útočníků byli nejblíže brance Šulčík s Haringem, na druhé straně zase Kica s Řehořem. Důrazně zastavil Šulčíka minutu před koncem prodloužení Burkoň. Utkání nenašlo ani v prodloužení svého vítěze, a tak se soupeři rozešli smírně po bodu.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy